Freedag

Idag har Simon fått hem sitt exemplar av en snöslunga man kan beställa genom honom. Jättekul tycker han. Som ni vet gillar han ju elektriska maskiner.


Se vilken fin väg de blir. Och Oj vad mycket snö det har kommit, syntes ju ännu mer när det blir en sån rak kant.

Zimba undrade vad detta va för maskin och följde den mellan fönstren.

Vi har ju länge haft denna gamla kista som soffbord..

Men S är trött på den nu (har nog aldrig tyckt om den) ! Framförallt för att man inte kan ha fötterna under "bordet".

Så idag blev det ett nytt från Tusent.

:-)


Fredag

Precis vaknat denna fredagsmorgon. Ska strax gå ner och få lite frukost i magen.

Men tänkte berätta vad jag gjorde igår först.

Det finns ju massor med gratisboxar och liknande att hämta ut när man är gravid. Allt finns ju inte här i lilla Säffle dock. Men apoteket kronan finns i alla fall och där hämtade jag denna Välkommen till världen box igår. Riktigt bra saker ju ! :)


Sen fick ja besök av Susanna.

Bjöd på fika och en chokladdrink ja börjat göra. Varm oboy med grädde och marshmallows i. Farligt gott.

Vi kom att prata på virkning och min filt ja håller på med. Plockade fram korgen för att visa och hon ville lära sig hur man gjorde. Snabbt och lätt så hade hon fått in tekniken och fötstod precis hur man gjorde. Lättlärd, nu är det bara öva öva så hon får upp farten, då blir det ännu roligare.

På tisdag blir det eventuellt en tur till Glad i garn så hon får sig en virk-krok och välja några fina garner till en början på hennes filt :)

Såå kul med någon som äntligen gillar handarbete i min egen ålder ;)


Onsdag

Igår vid två-tiden slog det mig att ja inte kännt så mycket sparkar. La mig i soffan och somnade till en stund. När ja vakande var det fortfarande inte lika starkt som det brukar. Drack iskallt vatten i hopp om att få mer respons men utan resultat. Visst ja kände kroppsdelar röra sig där inne men inte alls som vanligt. Googlade lite och ringde 1177 som kopplade mig till förlossningen i Karlstad. De sa att detta va väldigt vanligt, kunde bero på att det börjar bli trängre i magen och därför mindre rörelser, att bebisen bytt position eller så kunde det bero på att barnet inte mår riktigt bra. Så hon tyckte att vi skulle komma in för säkerhets skull. Ursch det snöade och va inge vidare bra på vägen, fick köra sakta. Men väl där kollade de puls, blodtryck, temp, urinprov och sedan en CTG-kurva. Allt såg helt normalt ut. Skönt! :-) På hemvägen stannade vi till på Burger King och väglaget va betydligt bättre, hade slutat snöa då.

Nu sitter ja och Zimba i soffan, ja har precis ätit bland det godaste man kan äta till frukost. . .


Nu ska jag virka på filten som ja tänkt ha i vagnen. Antingen nästa vecka eller veckan därpå får vi hämta hem vagnen. Pratade med babyproffsen igår.



lundsbrunns kurort

Fredag-Lördag hade jag bokat in Simons 25-årsptesent. Denna kurort låg i Lundsbrunn, ett litet ställe nära skara. Vi åkte från Säffle strax före elva så vi va där lagom till vi fick vårt rum klockan två. Stannade även efter vägen och åt lunch, ingen stress. skönt!

Så här gick vi runt. . .


snygga va ?

Spa-avdelningen va inte jättestor, men det va heller inte en massa folk där så det va riktigt bra. Lungt och skönt!

Det va såå himla skönt att hälla det varma vattnet över ryggen. Här kunde man även utföra en tvagningsritual med skrubb och skrubbhandske.


Att sitta i den varma stora bubbelpoolen va bland det bästa tyckte ja, den stod placerad intill en vägg av fönster. Tänk er va skönt att sitta där och kolla ut en regnande/snöande kall dag.

Det fanns även en helkaklad ångbastu, 33 gradig större pool, sköna stolar och ett rum där man kunde få solterapi. Det va en upplevelse, kändes nästan som att man låg i Thailand. väggarna va målade som en strand med stenar och vatten, det stod växter i rummet och härlig musik spelades. Vi njöt där en timme och Simon somnade till en stund.

På kvällen fick vi 2-rätters.

Det va en väldigt fin restaurang.


Denna tallrik stod på bordet när vi kom, vad tror ni det är ?

Jag trodde det va glass .. tur att inte jag tog en bit.. strax efter att vi satt oss så kom de med en god brödkorg och berättade att vi hade smör på bordet.

Huvudrätten


Efterrätt ingick inte men ja tog en cheeskake.

Simon tog en whiskey.



Efter lördagens hotellfrukost njöt vi ett par timmar till i det varma vattnet innan vi skulle på en varsin 60-minuters behandling. Simon fick klassisk helkroppsmassage och jag en ansiktsbehandling och handmassage. Såå skönt och avslappnande!
Innan vi åkte hemåt Säffle igen åt vi lunchbuffe. Vi kunde ha stannat kvar längre på lördagen om vi ville men vi va trötta och nöjda så valde att åka hem istället.

Och hemma väntade kalas för Adam 14 år. Så vi åkte dit och fick smörgåstårta och lite annat gott.




Torsdag

Fy farao. Ingen pigg Malin här!

Simon började efter helgen att må lite dåligt, ont i halsen, hostig och matt. Han känner sig lite bättre nu men igår eftermiddag hoppade det på mig. En kväll/natt med halsont, hosta blandat med halsbrännan, ingen rolig kombination alls !
Idag känns det lika plus att jag även känner mig matt. Jag hoppas verkligen att ja är piggare imorgon, vi ska ju åka på spa då !!

Här kommer jag spendera resten av denna torsdagen tillsammans med Zimba under en filt. .





Onsdag

Roligt med halva rea-priset !!



och erikshjälpen förstås.



Tisdag

Vaknade redan 7 imorse. Hade ställt klockan för Simon skulle till tandläkaren. Han har inte varit där på fem år. Men inte ett hål. Han hade frågat vad han skulle få betala på en sån tandförsäkring, hamnade i klass 1 så 45kr/mån. Huur bra som helst ju !

Idag har jag beställt tyg till gardiner som ska sys och hängas upp i lillens rum. Tro det eller ej men blir tyg från panduro. Är så bra att man kan beställa genom hobbyaffären här i stan. Men vad det är för tyg avslöjar jag inte än..

Vi har även köpt en videokamera idag. Blev en Sony från audio video. Tummen upp för det. Med minneskort, väska och försäkring blev det strax över 3000 kr. Det är de väll värt, att ha de största ögonblicken på film... ja kanske inte när den lille skrutten kommer till världen dock!! ;-)

Så här ser det ut just nu....

två trötta/sovande killar och en klarvaken Malin.


Skön kväll

Jag följde med Simon ner till det fina gymmet vi har i garaget. Körde lite armar och ben. Saknar verkligen träningen, framförallt löpningen!



Innan vi gick ut satte Simon på bastun. Och när vi kom in igen hade redan någon lagt beslag på översta bänken. . . .


Han brukar vara med när vi bastar. Men han brukar inte tjuvstarta ;-)

Efteråt tog han det lite lugnt i en av fotöljerna.

Han är ju bara för go!

Till kvällsmat blev det våfflor.





Måndag

Nuu är alla 25 års kalas över för ett tag framöver. Va ju bjudna till Emelie på lördagen, även där blev det god mat och en rolig fest. Och igår som ni vet hade vi ju bjudit hit våra familjer.

Dukade långbord med mina fina kaffekoppar och Simons silverskedar. Vi blir 15 stycken med alla♡



Han fick en timmes massage inför helgens spa-vistelse. Startnummer inför Säffle stadslopp, ett jättefint whiskey-glas från Orrefors, ett vinställ, presentkort och pengar. Pengar hade han önskat sig för han vill så gärna ha en filmkamera nu när han ska bli pappa :) ♡


Jag och Malin passade på att ta en kusin-bild. Tre månader mellan dem blir det ungefär.


Är ju riktigt fint väder idag, solen är framme i alla fall. Fundera på om ja skulle gå ut och gå men ja får ju så ont av foglossning då. Tror istället ja ska städa och rensa bland dukarna i linneskåpet, samtidigt som ja blir påmind om mina lortiga fönster. . . . det är ju det värsta med solen !

Jo förresten, måste ju berätta att jag va hos barnmorskan för en extra tillväxtkontroll idag. Nu låg lillen precis som hon ville och det var då lättare att mäta. Och det var betydligt bättre. Skönt! Hon tror inte att det kommer bli någon jätte-bäbis, men man kan aldrig veta säkert.




25-års fest


Zimba fick inte vara hemma, han blev hämtad när Lena slutade jobbet.

Såhär blev brickorna, hade även två stora potatisgratänger och en hel del bröd, kex och ost. Och maten räckte och var omtyckt!


Till kaffet blev det bregottkakor och vinetta-glasstårta.


Presentöppning som gick i whiskeyns tecken. Men det är något Simon tycker om och har intresse för så tror han blev nöjd :-) Även vår vackra sång fick han njuta av här. ;)


Jag tror att alla hade en kul kväll :-)




De sista gästerna gick strax efter tre.


Tusen tack till alla våra goa kompisar, utan er hade det inte blivit något kalas♥


Tapas

Som sagt så blev det tapas igår kväll. Såhär såg bordet ut. Många godsaker !


Torsdag 16 Januari

♥Simons 25-års dag ♥

Jag visste ju inte vilken tid jag skulle vakna denna morgon så tänkte att det var bäst att ställa klockan. För ja ville ju ge Simon frukost på sängen och paket förstås innan han skulle ut och jobba.

Yoghurt, hemmagjord müsli, banan och jordgubbar. Flaggan (som jag gjort i sy och träslöjden) och tända ljus också förstås, fint ska det va!

Zimba undrade vad vi hade för konstiga rutiner denna morgon (men han fick mat när ja va nere och gjorde ordning brickan)

Simons present från mig. Zimba hade köpt wm piké-tröja.

Hans mamma och Farbror Sten-åke har varit här med fina tulpaner.

Jag har förberett inför morgondagens kalas för våra kompisar. Vi blir 21 personer och tänkte göra iordning brickor och potatisgrattäng till. Så idag har jag gjort fläskfile och kycklingfile i ugnen, handlat det sista och tror att allt är under kontroll :)

Det blir trångt men tror vi kommer få plats iallafall.

På Söndag blir det kaffe för våra familjer. Så ja bakade även bregottkakor idag inför det kalaset. Får hjälp av mormor med tårtan och mamma skulle baka någon mjuk kaka. Bullar tänkte jag baka före kalaset på söndag.


Resten av släkten vill också fira honom men vi har bestämt att vänta till sommaren med ett större 25-års kalas för dem. Det får bli när man kan sitta ute, omöjligt att få plats med alla inne när man har så stor släkt som Simon har. Så blev det även för hans storasyster som fyllde 25 för ett par år sedan, hon fyller också denna årstiden.


Nu bör han komma in snart. Stänger ju 17.00, men oftast blir det längre. Han har beställt lite olika små tapas-rätter idag. Så det har Malin såklart handlat hem till. Men ja tror minsann har får vara med och laga till det ;-)

Tidig frukost

Vaknar strax före 5.00. Går upp på toaletten. Försöker somna om igen men med halsbränna och en väldigt aktiv bäbis går ja istället ner och kokar havregrynsgröt. Gott. Sitter samtidigt och kollar på plogbilen som är ute och kör och jag har även sällskap av Zimba såklart. Nästan lite mysigt. Men nu ska jag se om inte jag kan få sova lite till.

Godnatt eller godmorgon ?!

Barnmorskebesök

Som ni vet va ja hos barnmorskan idag. Allt såg bra ut förutom att hon tycker barnet växer lite dåligt. Det växer, men inte så fort som det borde. Fast det är väldigt svårt att mäta rätt, svårt att känna barnets olika kroppsdelar då jag måste ha ganska starka magmuskler säger hon. (vilket i och för sig kändes bra ;)

Hon frågar också hur jag äter. Och äter gör jag, ungefär som jag alltid gjort. Men man blir ju mätt mycket fortare då det är så trångt i magen redan. Men ja fick stränga order om att vila 30 min efter varje måltid tills på måndag då jag ska dit igen för att mäta. Skulle måttbandet visa för lite då också får jag åka på ett extra ultraljud.

Måndag

Det blev jobb både lördag och söndag. När jag kom hem på lördag hade Simon och Marcus börjat tapetsera....

.... fortsättning följer.

Maria ringde mig nästan direkt ja kom hem, hon och theo va i Säffle och ville komma och hälsa på och självklart fick dom de :-)

Igår åt jag min sista måltid på jobbet, havandeskapspenning från och med imorgon ..

och skrev i min sista lönerapport...

Känns inte alls kul när man tänker så... men jag kommer väll tillbaka nån gång :)

Efter söndagens jobb fick jag ännu mer besök. Lussetjejerna.

Zimba blev verkligen ompysslad ♥



Under helgen har det kommit snö också, som fått ligga kvar då det är riktigt kallt ute. Runt 10 minusgrader inatt. När Simon gick upp nu vid 8 bad han mig ligga kvar nån timme till så de skulle hinna bli lite varmare där nere. Tar ju en stund när man tänt i pannan. Han är snäll han ♥ vet inte vad ja skulle göra utan honom ♥

Men nu är klockan halv 10 så dags att gå upp. Ska till barnmorskan 16.00 och har endel annat att stå i denna veckan då Simon fyller 25 år på torsdag ♡♡♡

Fredag


Bjuder på en magbild ikväll. Vecka 31 (30+5) endast 64 dagar kvar. ♥

Känns att det är en krabat på 40 cm och nästan 2 kilo där inne. Ibland får h*n till riktigt kraftiga sparkar och verkar ha mer eller mindre ett gympapass där inne. Känns ofta mysigt men ibland lite för intensivt kan ja tycka.

Torsdag

I eftermiddag tog ja och mamma en tur på stan. Började med fika på Holgers.


Jag drack jättesmarrig varm choklad. Dit bör man gå och unna sig en god fika oftare!


Vi hittade en del på rean både ja och mamma. Jag köpte mig bland annat en klänning. Det är såå svårt med kläder nu. Tycker ja går i samma kläder jämnt. När ja är inne går ja alltid i mjukisbyxor och när ja går hemifrån byter ja till mamma-jeansen. Men eftersom Simon fyller 25 nu i januari kände ja att ja vill ha något finare. Hittade en klänning på Emme som ja trives i, även den på rean så den fick det bli.



Nu kollar ja på Sveriges mästerkock och myser med Zimba ♥ Men när det är slut ska vi gå in till Simon i biorummet och se på film.



Fortfarande Onsdag

som fortsätter vara väldigt bra...

När Simon kom in för lunch 13.00 hade han med sig skötväskan in som äntligen hade kommit. Jag fick i julklapp av honom att välja vilken skötväska ja ville. Hade redan bestämt att jag ville ha en Skip Hop så det fick det bli. Tog en svart dash deluxe.


Tycker den är fin och passar till allt. Även Simon kan bära den utan att det känns dumt för honom, en rosa kanske inte varit lika kul.

Såklart har ja provpackat lite i den ;)

Många bra fack både på utsidan och insidan.

Den satt även skönt på axeln.


Men nu väntar jag ännu mer på att vi ska få hämta ut vagnen. I månadsskiftet jan/feb är den klar för leverans, så det är några veckors väntan till på den.




Onsdag

Vaknade upp till en grå, regning och tråkig dag. . . . men kände att det nog kunde bli en bra dag ändå.


....och mitt i handlingen på netto får ja syn på denna kartongen bland en låda med ris.

Går först förbi... men stannar till och går tillbaka och går förbi igen. ser att det är svarta och i min storlek. Men äsch tänker ja, ja behöver inga stövlar. Har ju faktiskt ett par låga svarta och ett par lite högre rosa blommiga.

Men när ja kommer till kassan måste ja ju ändå fråga vad dom kostar.
-Ja dom ja säger butikschefen.. dom är det halva priset på nu så 350 kr kostar dom.

Oj tänkte ja det va billigt. Kostar ju över 1000 kr annars. Så ja packar ner mina matvaror ställer kassen vid kassan och går ner och testar. Passade perfekt !

Så nu är även jag ägare av ett par Hunter stövlar. Har kollat på dem på nätet flera gånger och varit sugen på att beställa men känt att det varit för dyrt för ett par gummistövlar. Men nu så.. för 350 kr va ja ju tvungen att slå till.


Tisdag

Idag har jag bakat tekakor med havregryn och linfrö. Ett lätt och bra recept jag ska dela med mig av i ett senare inlägg.


Nu sitter ja i soffan, kollar på Sveriges mäaterkock och inväntar Simon som tränar. Har förberett kvällsmaten...


Idag har Simon börjat slipa i barnrummet och jag har varit och beställt tapeter som vi ska hämta imorgon. ÄNTLIGEN börjar det hända något där inne :-)



Helgen som gått

Ja idag är det måndag och fortfarande helg. Trettondagen eller vad heter det? Helgen har varit fullbokad, kul men också jobbigt. Skönt att bara vara hemma ibland. I fredags var vi bjudna till Simons morbror Åke och Berit. Fick god mat med efterrätt till. På lördagen åt vi lunch hos mamma sen på kvällen var vi bjudna till Lovisas 25-års kalas. Det va för både släktingar och vänner, så lägenheten va så gott som full med gäster. Vi blev kvar till strax efter tre.

Här ser ni Lovisa med presenten från oss och Alex & Emelie. En jättefin fotoram för fyra kort.. så vi ramade in ett varsin bild på oss fyra ;) Hon får givetvis byta bilder om hon vill ;)


Söndag blev en riktig sovardag. Lite handling och se en tidig filmkväll i bio-rummet.

Nu har Simon precis åkt iväg till Karlstad med Alex, de skulle kolla på någon träningsgrej till vårt gym. Och ikväll ska vi bort igen... till Simons mamma på middag. Nästa helg ska vi inte ha några som helst planer. . jo ja kanske ska försöka få några turer på jobbet. För från och med 14 Januari har jag blivit beviljad havandeskapspenning. Ska faktiskt bli ganska skönt!



Hej 2014


Fina tjejer som fixat med maten. En bricka med massa gott på och potatisgratäng.


Jag gjorde efterrätten, vaniljpannacotta.

Vid tolvslaget gick vi ner till älven och skålade in det nya året. Sköt lite fyrverkerier och kollade på alla andras som lös upp himlen fint :)
(ursäkta den dåliga kvalitén på bilderna)



vi tjejer tog kvällen strax efter 3, medens killarna gick på efterfest då. Simon va hemma 6 imorse. Så tror han kommer sova ett tag idag... jag ska iallafall gå upp och göra någon nytta nu :-)



RSS 2.0