Onsdag

Efter lunchen idag åkte vi till Jenny och Theo för lite mamma/barn häng, Frida och Melvin kom också. Tråkigt nog blir det allt längre mellan våra träffar och allt färre som kan träffas. Många av oss mammor har börjat jobba/plugga och papporna här hemma med sina små guldklimpar. 
 
När Simon slutade jobbet hade vi kommit hem och grejade lite ute, jag tvättade bilen, Simon rensade i garaget och Signe roade sig väldigt bra på egen hand, skruttan ❤
 
Regnställ jag fyndade på helgens loppis. 

Välkommen till världen Amelia

 
Idag har jag och Signe hälsat på söta Amelia, hennes föräldrar och storasyster Isabella. Såå liten, tänk att Signe har varit så här liten, de va ganska exakt lika stora vid födseln, (Amelia 3745 g 50 cm, Signe 3740g 49cm). Hon skulle varit född idag men kom natten till lördag. 
 
Jättemysigt att hålla en alldeles nyfödd liten tjej, Signe var dock inte lika imponerad, hon föredrog att leka med Isabella. 
 
Tog med en påse godis till Sofia och givetvis ett paket till lillasyster som innehöll kläder 😊
 
Vi ses snart igen 😊

Lund

I helgen va vi i Lund för att fira Simons kusin Charlotte som numera kan titulera sig som doktor. Hon har doktorerat i kemi efter 9 års studier, grymt jobbat. 
 
Fredag förmiddag stod hon här och berättade om sin bok hon skrivit under dessa år samt blev förhörd i ämnet, tror det tog ungefär två timmar. 
 
Jag och Signe satt med en kort stund, närmare bestämt 5 minuter sen blev hon otålig och jag smet ut i korridoren där Henrik och Greta var. 
 
Vi gick in i ett annat rum och inväntade besked, fick champagne och chips. Lärarna kom snart och gratulerade till hennes nya titel. 
 
Lund är en gamla och otroligt fin stad, det va mycket att se på. Gamla byggnader och en katt som alltid satt utanför ett mysigt bageri. 
 
Lördagens fest hölls också på skolans kemicentrum. 90 personer, klasskompisar, lärare, kollegor, familj och släkt. Vi åt supergod buffé och även tårtbuffe som va helt underbar. Försökte få en fin bild på kusinerna innan de somnade Som inte lyckades. Greta somnade precis före middagen men Signe höll sig vaken en stund in på kvällen, färskpotatis roade henne ganska länge. Hehe. Det va flera tal till Charlotte under kvällen och hennes kompisar hade fixat roligt bildspel samt ett kul spexnummer. 
 
Stort grattis Charlotte och lycka till i framtiden 💕 

"Nya" stugan

Ja såhär blev köket i stugan.
 
Vi är helnöjda, det känns som om vi har en ny stuga. Nu kan vi sitta allihopa vid köksbordet, jag, min bror våra respektive och barnen Emma och Signe. I helgen va vi där och jag bara njöt. Fredag kväll fixade jag och Simon grillad fläskfile med goda tillbehör och på lördag stod Marcus och Sofia för maten, de bjöd på en rätt med kassler, annanas och ris. Senare kom grannen Alex och Fredrik som bor på harnäs på besök. 
Detta rummet hade lila väggar och trätak, allt blev vitt. 
 
I vardagsrummet blev det en ny vägg eftersom dörren flyttades en bit. Snygg fondvägg tycker ja, dock skulle inte en större tv göra något 😉 
 
Som sagt spenderades hela helgen i harnäs, denna helgen ska vi till Lund för att fira Simons kusin Charlotte som doktorerat i kemi i flera år. Vi åker med tåget redan klockan 06,59 imorgon. 
 
Trevlig helg på er, det hoppas jag även att vi kommer att få :) 
 

Påskhelgen

Vi inledde påsken med Signes barnkalas på torsdag förmiddag. Bjöd mammor och barn på tacogratäng och marängswish. 
 
Hon fick en tavla till sitt rum, en kofta, ett gulligt fat skål och mugg med ugglor, köksredskap, en bok, en sop och skyffel från jabadabado. Tack så hemskt mycket allihop. 
 
På kvällen packade vi bilen och styrde mot Göteborg för att tillbringa två nätter hos familjen Sjöman. 
Lek med småtjejerna, påskmat och en tur på stan. 
 
MEN .... På vägen hem blir jag magsjuk! Så himla tråkigt, vi va ju äntligen påväg till harnäs för att fira påsk. jag mådde dåligt när jag vaknade på morgonen men åt lite frukost och tog en dusch innan vi åkte hem. Jag blir väldigt lätt åksjuk och när vi kört förbi Trollhättan stannade vi för jag skulle sätta mig fram istället (sitter bak bredvid Signe eftersom hennes stol tar så mycket plats från framsättet) men när jag kom ur bilen fick jag ställa mig bakom en busskur och spy. Resten av hemresan gick bra, ja hoppade av i stan och resten av familjen åkte till harnäs och inväntade släkten. Jag tänkte vila några timmar för att senare åka upp till stugan, tänkte att jag kanske spydde på grund av åksjukan. Men så va inte fallet Tyvärr. 
 
Isolerade mig här hemma tills måndag lkväll när Simon och Signe kom hem. Mamma va här några vändor och ställde en matkasse på trappen. 
 
Har ändå några bilder från harnäs som någon, kanske kusin Anna, har tagit. 
Nu har jag repat mig och gör ett nytt försök till helgen att få tillbringa några dagar i stugan. 😊 
Hoppas alla haft en fin påsk 😀

RSS 2.0