Onsdag

Finns det något bättre att vakna till ?


Idag har vi haft besök av två mammor med bäbisar. Alexandra och Sofia.


Simon började med väggarna på vårt trä-däck hemma idag efter jobbet. 20.00 skulle han iväg och spela fotboll så han stannade i stan tills dess och byggde.

Det går alltså sakta men säkert framåt. Det skulle behövas fler timmar på dygnet!!

Finns något bättre än ett kvällsdopp i solnedgången innan man går och lägger sig?



En dag på sjön

Igår spenderade vi hela dagen till sjöss. Jag, Simon, Signe, Marcus och Sofia. Vi slussade ut till Vänern.

Åkte fört till hamnen i Åmål och köpte glass

Sen stannade vi till i Simons stuga i Billsvik och njöt några timmar. Fika, lunch och bad. Mormor och morfar kom också dit :-)

Vid fem tog vi båten mot stan igen, åkte till sandbacken och badade en sista gång innan vi gick i land i stan. Torgfesten och mat på dilans väntade där.


Haft en jättebra dag !! ♥♥


Torsdag

Imorse åkte jag ner samtidigt som Simon. Men jag fortsatte till Karlstad. Skulle köpa färg till stugan och en boje till båten. Hoppade även in en snabbis på bergvik då ja visste atr kappahl där hade halva reapriset. Signe fick 10 nya plagg. betalade 450 kr. Till ordinarie pris hade det kostat 1225 kr. Vid sådana erbjudanden är det väldigt kul att handla. Så nu har hon ett gäng kläder i storlek 86!!


På hemvägen hämtade jag upp Farmor. Hon har varit en heldag hos oss här i harnäs. Kul att hon vill komma med upp och hälsa på i hennes gammla paradis.

Mamma, Peter, Moa och Adam kom upp och tog ett dopp i värmen.


Marcus och Sofia har precis kört hem farmor. Vi har gått och lagt oss och mina älsklingar sover redan. Eller redan... klockan är mycket.
Godnatt ♥


Härliga Onsdag

I eftermiddag fick vi besök av mormor och Adam. Bad och fika blev det. Mormors första dopp för i år, det var på tiden. Men med 24 grader i vattnet var det inte speciellt svårt att doppa sig. Signe Älskar att bada !! ♥









25 & 30 års kalas

Simon fyllde ju 25 år i Januari, då hade vi en fest hemma med alla kompisar. Och ett litet kalas bara för familjerna. Henrik fyllde 30 år före jul och han hade inte heller något kalas för Gustafsson-släkten. Så vi slog ihop det nu igår. Lättare när man kan sitta ute. Alla kunde dock inte komma såhär i semestertider, men vi blev runt 30 personer i alla fall.

Vi bjöd på sallader, jag gjorde en stor pastasallad. Vi fick en hel tårta kvar från dopet så jag frös ner den och tog med till kaffet. Funkade hur bra som helst.







Sunne vattenland

Idag har vi varit på sunnes vattenland hela dagen. Dock kunde inte Simon följa med, han fick stanna hemma och jobba.










Sunne vattenland




Lördag

Det gick bra i kyrkan idag. Signe blev lite arg och gråt en skvätt men det berodde antagligen på värmen. Fast vattnet hon döptes i var svalt och skönt, det gillade hon.


Marcus och Elin var gudfar och gudmor.

Ella spelade piano och Patrik sjöng och spelade. Jättefint :)


Dopet hölls i Tveta kyrka, efteråt bjöd vi på dopkaffe i församlingshemmet i Säffle.




Signe fick såå mycket fina presenter !!


Stort tack till alla som var med på denna fina dag. Ett extra tack till er som hjälpte till att förbereda allt och sedan städa bort kalaset. Guld värt ! ♥

♥Signe Karin Louise♥



Fredag

I går träffade vi Emma som kommit hem efter 1 år och 9 månader i USA. Jag & Simon, Kim & Sofi, Johan & Susanna och Monika fixade ett Välkommenhem kalas. Grillspett med goda tillbehör och en jordgubbstårta till efterrätt. Skönt att du äntligen är hemma, tycker vi !! :) ♡


Idag har vi dukat inför morgondagen.. Mamma, Peter och Moa hjälpte till. Tack för det ♡

Dopklänningen

Nu är äntligen Signes dopklänning klar. Jag valde att sy en i linne. Ritade av mönster från den klänningen som Simon är döpt i så ja hade något att utgå ifrån. Jag har sytt allt själv förutom knapparna och öglorna till det som mormor gjort. Sen har mormors kusin Berit broderat namn och årtal.




Jag är väldigt nöjd med klänningen och så glad att jag bestämde mig för att sy en. Hoppas också att fler namn kommer broderas på den i framtiden ♥








7-års kalas

Idag har vi varit på kalas för min minsta kusin Meja.







Sjöhagebryggan

Igår var vi på invigning av Ulla och Arnes nya brygga "sjöhagebryggan". De bor ju så otroligt fint. Blev en härlig eftermiddag/kväll hos dem. Ni ser på följande bilder hur trevligt vi hade det :-)














Tisdag

Igår sov Signe sin förmiddagslur (inte för att hon har några sovrutiner direkt) i mina kusiners gamla vagn som står hos mormor och morfar.



Idag hade vi mammor bestämt dejt hos Marleen. Kul, va ett par veckor sen vi sågs nu.
Våra fina bebisar :)


Blev en promenad på stan efter lunch men hjälp vad varmt. Gick snabbt hem när ja uträttat mina ärenden. Såg då inte lika lugn och harmoniskt som denna lilla prinsessan..

Svetten rann av mig.. Så jag packade alla väskor och åkte till harnäs. Nu bosätter vi oss här ett tag :)

Signe fick låna Emmas pool och svalka av sig lite :)



Godmorgon

Fel av mig i förra inlägget, tre skulle vi vara hemma ungefär, men vi körde utan stopp så var hemma strax efter två.

När vi kom hem låg det massvis med post på köksbordet. Men även lite paket. Två till Signe och ett till mig. Signe fick Välkommen till världen present av Simons kusin Håkan m. familj. Ett badlakan och små vattendjur. Simons mamma hade lämnat ett Välkommen hem paket, en fin nalle :)


Jag hade fått min glossybox. Är väldigt nöjd med månadens box !!


Så nu på morgonen har vi haft paketöppning :-) Nu är det dags att stiga upp och packa ur bilen och köra igång tvättmaskinen.




Hemfärd

Klockan 10,00 skulle vi lämna huset idag så det var frukost i det stora köket en timme tidigare än vanligt, 8,00 ungefär. Vi åkte till bordershoppen och handlade drickbart och fyllde ut hålen mellan all packning. Därefter till Burger King för mat. Sen mot färjan och 6 timmar på den. Nu sitter vi i bilen påväg hem från Trelleborg. Kommer vara hemma vid femtiden.







Här är vi allihopa som varit iväg denna roliga vecka. Det är så kul när man kan åka iväg såhär, alla kan följa med och bara umgås och ha trevligt tillsammans.

Sören, Anna-Stina (Markus föräldrar), Patrik, Cissi, Mormor, Morfar.
Mikael, Mamma, Jag, Simon, Signe, Marcus, Adam.
Markus (Annas kille), Anna, Sebastian (Daniles kompis), Daniel, Sofia, Hanna.
Elliot, Katten Thomas, Ella, Meja, Emma, Moa.

Peter tar detta kortet med mobilen. Anna tog kort med sin kamera där alla är med.
♥♥♥
Hoppas att vi gör såna här resor fler gånger.






En fredag i soliga Tyskland

Vår sista dag i tyskland bjöd på otroligt fint väder. Så efter lunch åkte vi till en badstrand. Likt sandbacken som vi har hemma i Säffle. Vi badade, spelade volleyboll och solade. Skönt att vi fick en dag med stekande het sol. Tycker vi har haft perfekt väder faktiskt. Lagom varmt att shoppa i, lite regn ibland dock men då har vi unyttjat vårt stora hus/slott.


























Torsdag

Utsikt från framsidan på slottet.

Skönt att sitta där på trappen och bara ta det lungt..



Mökli (eller hur det nu stavas) spelades.


Marcus gjorde sin goda kyckling och curry soppa till lunch.

Jag, mamma, Peter, Hanna och Signe gick på en liten promenad. Ligger några fina hus i närheten.


Till kvällen stod taco-buffe på menyn.


Förra gången vi va i Tyskland målade alla en varsin teckning. Något som förknippas med resan. Morfar samlade sedan in alla och satte i en pärm. Samma sak ska göras denna gång, han har handlat hem papper och pennor. Jag och mamma målade våra nu ikväll. Även Signe fick till några streck, jag ritade av formen på hennes hand också.




Onsdag

När vi kom hit i Lördags låg det en lapp i köket där det stod att katten Thomas bodde här på slottet och på söndag visade han sig. Vi har köpt mat till honom för vår gemensamma matkassa. Nu är han med oss hela tiden. Fast han håller sig utomhus, sitter utanför fönstret till köket när han vill ha mat och ligger precis utamför dörren när vi är på framsidan.


Här har vi tagit kort på vårt "skafferi". Det blir mycket mat till 25 personer.


Bullbak och fika på framsidan.





Hanna gjorde en supergod drink på annanaskoncentrat, kokosmjölj, sprit och sprite.

Moa fixade drinkar till barnen.

Naglarna målas om varje dag. Nagellack är jättebilligt här!!


Grekisk grillbuffe.


Det är Patrik som ligger bakom de flesta recept och idéer. Men vi andra hjälper till. Det är kul när flera är med i köket tycker jag, alla kan göra något. Det blir till och med roligt att ta hand om disk när man hjälps åt så.








Tisdag

Ett gäng tjejer tog en dag i staden Rostock idag. Kul med billig shopping, mycket rea !!

Resten av gänget har roat sig i huset. De förberedde 120 vårullar som vi åt till kvällens Thaimatsbuffe. Sååå gott.

Här kommer ett gäng med bilder.


























RSS 2.0