Onsdag

 
I söndags var det en fin dag, dock ingen sol men ganska skönt ute ändå. Vi tog en tur till kusinerna för lite pulkaåkning tillsammans. Ella och Meja hade en varsin kompis där också. 
 
💕
 
Måndag och tisdag har gått i en rasande fart. Måndag går vi på babycafe, på tisdagar babykul i kyrkan och båda dessa kvällar är det sedan jobb för min del. 
 
Idag hade vi tid för 10 månaderskontroll på BVC. Klappar hon händerna ? Leker hon tittut ? Förstår hon ord som mamma och pappa ? Står hon själv och går längs med möbler ? Ja, blev mitt svar på alla frågor. Hon följde även sina kurvor jättefint. Signe är nu 8,740 g tung ( lägg märke till han hon gått upp exakt 5 kilo sedan födseln) och är 72 cm lång. Direkt efter BVC-besöket fick jag mina fransar påfyllda igen. Bokade ingen ny tid idag, skulle gärna göra det men det är allt ganska dyrt, ca 400kr var 3,e vecka, och jag känner att det är massa andra saker jag vill köpa/göra nu i vår och man kan ju inte få allt. 
 
På eftermiddagen åkte jag och mormor till Erikshjälpen, blev faktiskt några fynd.
Blandannat 6 fina glas på fot..
 
Mormor fick syn på denna overallen...
Visst är den jättefin.. Letade som en tok efter denna i höstas men alla jag hittade på tradera och liknande slutade runt 400 kr, vilket jag inte ville betala för en begagnad overall. Jag köpte istället en på Lidl för 100 kr. Men kunde ju inte motstå denna för 55 kr. Dessutom fick hon den av mormor nu 😊 dock saknades luvan, men ja tänker positivt , den är ändå bara ivägen 😉 Så nu hoppas jag på vinter ett tag till framöver så vi hinner använda den ordentligt. Hon kommer i alla fall vara sälens finaste prinsessa på vår kommande skidsemester i mars ! 

Lördag

Idag kände jag för att åka en tur till Karlstad. Simon behövde ändå ha lite saker från Ikea till verkstan, taklampor och ett bord. Cissi och tjejerna ville följa med mig och Signe. Mysigt!
 
Vi började på Ikea, åt lunch där innan vi åkte vidare in till stan och kikade i några affärer. De stängde redan klockan 16.00 så vi han inte med så väldigt många affärer. 
 
Jag köpte en tunnare overall till Signe, tror det kan bli praktiskt att ha när det är för varmt med vinteroverallen men inte riktigt väder för enbart jacka. Sen är den ju otroligt fin som ni ser :) 
 
Ny strumpor behövde vi fylla på med också. 
 
 
 

Fredag

Började dagen med att åka till Holgers, sedan hem till mormor och morfar på frukost. Jag älskar Holgers tekakor! Blev kvar på Pilgatan hela dagen, Oops, mormor som tänkt städa.. Men tack vare Signe blev skåpet med alla burkar ordentligt rensat. Det hade inte blivit gjort annars. Man måste tänka positivt. 
 
Sen tror ja nog att de tycker det är ganska roligt att träffa Signe .. och mig också förstås ;) 
 
Mormor hade hittat ett nytt roligt mönster på virkade vantar som hon gjort flera par av redan. Jag fick ett par mörkgrå. 
 
Jättesköna och Varma. Efter klockan tre åkte vi till familjen Otter med en leverans vantar till tjejerna där. De fick ljusgrå. klockan blev visst fem innan vi åkte hem. Men det går fort när man har roligt 😊
 
När vi kom hem hade Simon slutat och varit hemma hos mamma och Peter med snöslungan och kört bort snö. Jag förberedde kvällsmaten (tacos) och Simon startade bastun. Sen hade vi en skön timme nere i källaren Hela familjen. 
 
 
Zimba var intresserad av vattnet tills han upptäckte att bastun var på, där gillar han att ligga. 

Renovering

I söndags när vi kom hem från Wilhelms kalas hade Simon fått hjälp av Marcus i verkstan. Nu är det klart i första delen. Det ska förstås städas och ställas in hyllor med olja, tändstift och sånt ni vet. 
 
Det ska bli vitt tak, grå väggar och lika matta i kontoret också. Fast först blir det ett projekt här inne i huset 🙈 
 
I harnäs händer det inget denna helgen då Marcus är i Stockholm och firar Sofias mamma som fyller 60 år. Grattis, hoppas ni får en bra helg i huvudstaden !! :) 

Signes tavla från formeli

Vår vinst har äntligen kommit och sitter redan på väggen i Signes rum. 
 
 

Wilhelm 1 år

Idag var vi bjudna hem till Wilhelm och hans mamma. I onsdags fyllde han ett år och idag hade han sitt första barnkalas. Supergod mat som alltid i detta hus och ännu godare tårta med dumlefluff i. Smaskens! Fixaren Alexandra hade såklart ordat med fiskedamm. 
 
Även på detta kalas spanar tjejerna på något.. 
Lägg märke till att första fiskaren inte fick hålla i fiskespöt själv utan det gjorde hon som satt bakom skynket😂 Som tur va var jag där och uppmärksammade detta fel 😜 
 
Ett finfint kalas, nästan så jag är lite sugen på att börja planera inför Signes 1-års kalas redan nu. Tänk att det snart bara är två månader kvar. 

Renovering

 
 
Som om vi inte har tillräckligt att göra redan ;) 
 
Idag började vi renoveringen av storstugan (som är rätt liten för tillfället men kommer bli betydligt större inom de närmsta åren). 
 
 
Etapp 1 innebär flytta köket, riva väggen mellan hall och kök samt flytta den lilla trappan som är i köket till före detta hallen. Det blir samtidigt ny ytterdörr, vitmålat tak, ny spis och fläkt, nya handtag och bänkskiva, kakel, nya tapeter och nytt golv. Målet är att ha detta klart till påsk. 
 
Etapp 2 kommer om några år. Planen är att riva dagens altan, pensionäskuvös och det smala rummet där vi idag har kaminen. Och istället bygga ett stort rum på denna plats. 
 
Tror detta kommer bli jättebra, hoppas att pappa och farfar håller med oss. Marcus undrade allt lite på vad de hade tyckt om detta när han satte sågen i väggen. 
 

Ny design

Som ni säkert sett har jag fått ny design på bloggen. Även denna gången är det Anna som ligger bakom detta 😍💕
 

16 januari

Simons födelsedag.
 
Firade på kvällen tillsammans med våra familjer. Vi bjöd på kycklingfilé, purjolök och paprika med en currysås på som man sedan gräddar i ugnen, med ris till förstås. Även en bit fröknäcke med bireost på. Tror det gick hem hos alla, stora som små. Mormor hade gjort Simons favorit-tårta, Budapest, och mamma hade med sig en burk småkakor. Aldeles lagomt perfekt! 
 
 
 

Kärlek

Tänk att man kan älska en människa så mycket. 💕 
 

Lördag

På lördag morgon åkte vi på "lärar-träff" i Uddevalla hos Linnea. Det va väldigt dåligt väglag på nervägen, men jag  körde försiktigt och tillslut kom vi fram, hade Sarinya i baksätet som fick vara min gps. Kändes skönt. 
 
Amanda läser bok för barnen.. Signe, Lova och Theo.
 
Vi lagade mat tillsammans.
 
Det märks att dessa tjejer jobbar med barn  ;) 
Innan vi åkte hem fick vi supergod annanaspaj som Linnea bakat. 
 
Det blev en mysig dag trots det dåliga vädret. På hemvägen var vägbanan bar dock väldigt blåsigt. Men vi tog det lugt och kom hem ordentligt 😊
 

Fredagsmys

Delar med mig av några kort från vår fredagskväll. Vi bjöd hit Nicklas, Therese och Max. 
 
 
 
 

Torsdagshäng hos Frida och Melwin

Åter till vardagen och vi mammor började som sagt med en träff hos Frida. Blev bjudna på lunch och fika. 
Alfreds storasyster Silje var också med. 
Willhelm
Melvin och Alfred
 
 

Recensent

Jag har haft turen och blivit en av fem utvalda till att vara recensent för en ny design hos Formeli.  Linda Blom heter hon som driver detta företag. In och kika.. formeli.se eller hennes otroligt fina blogg Lindablom.se.
Jag får fundera ut vilka bilder på Signe och vilken färg jag vill ha i våra tavlor. 
 
Lillskruttan sover just nu ute i vagnen, snart ska vi bege oss hem till Frida och Melvin. Varit ett uppehåll med mamma/bebisträffar nu kring jul och nyår.

Onsdag

Julen är bortstädad här hemma, känns skönt. I köksfönstret är det redan vår. 
 
Simon har ett lunchrum i verkstan som han inte använder eftersom han har så nära in till köket, (där jag oftast lagat mat till honom ;) Så han grejar för fullt där nu och planen är att använda detta som butik. Idag har han butiken i samma rum som kassan/kontoret.  Dessa rum ligger vägg i vägg så han kommer sätta in en dörr där. 
Igår va Macus här och hjälpte honom att sätta upp väv som kommer målas grå. 
Fortsättning följer.. 
 
Jag har fyllt på mina fransar idag och då va mormor här hos Signe 
 
 
Vill tipsa er om ett enkelt och gott fröknäcke. 
 
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrö
0,5 dl olja
2 dl mandelmjöl
2 dl varmt vatten
 
Blanda allt i en bunke och bred ut på ett bakplåtspapper. Det underlättar om man tar ett bakplåtspapper ovanpå smeten och breder ut det med händerna. Det ska vara ganska tunt. Stö över flingsalt och grädda i ungefär en timme i 150 grader. 
 
 
 

Gott nytt år

Vi firade in det nya året här hemma tillsammans med våra gemensamma vänner. Lugnt och trevligt avslutslut på 2014.
 
Vi åt god plankstek och panacotta till efterrätt , fick bra hjälp av Susanna i köket. 
Emma gav Signe kvällsmat
 
Lyckades få hela högen att titta in i kameran. 
 
Signe somnade givetvis före tolvslaget. 
 
Vi fortsatte kvällen med sällskapsspel och ett musikquiz. 
 
Jag lägger ett väldigt bra år bakom mig, mitt absolut bästa år hittills som ni säkert förstår. Blickar framåt mot 2015 och allt vad det har att erbjuda. Skidresa, 1-års kalas, 25-års kalas, tysklandsresa, ännu en sommar i harnäs och att se Signe utvecklas och lära sig mer och mer för varje dag som går. 

RSS 2.0