måndagsblogg igen.

Idag har vi varit i Karlstad för att ta PKU test och det gick bra. Hoppas såklart på ett bra provsvar också. Hörsel och höfter va bra. Så hon blev godkänd.

Såhär gosigt va det i morse. Hon sover i vår säng. Ofta i nestet men ibland somnar både ja och Signe då hon ätit och då får hon ligga bredvid mig en stund. Hon är snäll för det mesta måste ja säga, har ju inget att jämföra med förstås.

Skulle vara i Karlstad 9. Tänkte att vi åker 8 så går vi upp 6.30. (jag brukar gå upp 6.30 när ja börjar jobba 7.00) Vi han i tid, åkte strax efter 8 men stressigt blev det ju ;)

liite för stor mössa. .. ;)


Skulle skriva garanti för vagnen men vi va klara på sjukhuset före 10 och babyproffsen öppna inte förrän 11. Simon behövde en tur till Biltema så vi åkte dit.
Men jag och Signe väntade i bilen. Se så fin hon är i sin stickade tröja från gammelmormor.

Vi han in en sväng på betgvik också, jättelungt va det där så tidigt. Signe premiär-shoppade på polarn och pyret. Vi hälsade på Sofia på jobbet också :)


Nu ska Signe få bada för första gången. Sen inviga sin nya pyamas som hängt på tork på altanen under dagen.

Farmor och Faster Elin har varit här och fikat undet eftermiddagen också. :)


Måndag

Har varit fullt upp sen vi kom hem. Och allt tar såå mycket längre tid än vad man tror. Man hinner inte riktigt med sig själv och huset lixom. . Signe kommer i första hand. Såklart!

Tänkte i alla fall försöka visa er vad mycket fina presenter vår prinsessa har fått :-)



Denna bodyn va poppis, fick den i tre olika storlekar. Hur bra som helst ju :-)


Gulliga klänningar som passar lagom till sommaren.


Emma hade valt själv, snutte och tutte är ju ett måste tyckte hon för lilla Signe!


Newbie på kappahl har ju såå mycket fint. Tror hon har alla plagg därifrån nu ;-)


Strumpor har vi massor av så de behöver vi nog inte köpa några mer på ett tag.

Idag kom mamma och mormor en sväng efter en shoppingrunda på stan. Fina presenter till vår Älskling♥

Klänning i storlek 50 & 56, Jeansklänningen passar perfekt nu! :)


Kolla vilken fin rumpa hon får i dessa då ;)


Signe Gustafsson ♥

Äntligen är hon här. Det blev en liten prinsessa och Signe är hennes namn. Allt har gått jättebra och vi mår bra. Är dock väldigt trötta. Har varit fullt upp sen i torsdags eftermiddag/kväll, då värkarna startade ordentligt. Har inte blivit många timmars sömn. Hon är född 140328 15.08. Vägde 3740 g och 49 cm. Vi låg kvar på patient-hotellet inatt och efter läkarundersökningen imorse åkte vi hem.
Har varit endel besök sen vi kom hem och lite att plocka med men nu äntligen är det läggdags.

Berättar mer en annan dag ♥


♥♥♥

Ikväll kom Simon med ett litet paket till mig..

Han tyckte jag skulle ha de bara. . så snäll är han ♥


En pandora-berlock fanns i den lilla asken.

Superfin barnvagn, hur passande är inte det? Han kan allt min Simon :-)

Jag fick ju detta armband med hjärtat på när vi va i USA förra året. Kul idé tycker ja, det blir ju verkligen personligt!!

äkskar dig !


Tisdag

Dagarna går..... 10 dagar+ idag.

Åkte till textilcompaniet efter lunchen, (som idag blev potatis, kassler och löksås), Köpte tyg till de tre kuddarna vi har och sydde nya fodral till dem.


Blev ett vårigt tyg med citroner på. Gillade det starkt !! Tänkte sy enfärgade till resten av kuddarna, i mörkgrå, grön och någon gul. Men måste få tag på kuddar först.

Våffeldagen till ära blir det såklart våfflor till kvällsmat.

Mer än grädde och sylt som tillbehör rostade jag kokos som ja blandade mango i. Blev gott!


Nu intar ja soffläge.. Simon grejar ute...

... han har lånat ett verktyg som han vill lämna tillbaka imorgon för att slippa betala två dagars hyra. Så han gör klart där ute före han kommer in och tar kvällen.


Söndag

Ja nu va det några dagar sedan ja lämnade ett avtryck i bloggen. Har inte funnits så speciellt mycket att blogga om. Och ingen bäbis pågång heller som det verkar. Lååångsamt, tycker vi!!

Minns inte ens vad jag har gjort under veckan. . . men igår va jag och Cissi iväg till Karlstad och gick på barnmässan. Roligt, dock trodde jag det skulle vara fler kända utställare, främst bland barnkläder. Va mycket småföretagare, med såklart superfina grejer i sköna tyger. Jag köpte inget, men hade säkerligen shoppat loss om ja vetat kön på bebisen. Fick däremot ett hel drös med gratisgrejer och rabattkuponger, tummen upp för det!

Vi har kommit ordning rätt bra på altanen..

... det ska förstås upp fler rullgardiner i fönstren (rätt mått kommer i veckan). Jag ska sy nya fodral till kuddarna, behöver även ett gäng kuddar till.

Är det någon som har såna här liggandes så hör gärna av er, de är från Ikea och finns i olika färger och mönster.


Simon har påbörjat ett nytt projekt här hemma också. . .

. . . fortsättning följer på det.


söndag

Igår såg det ut såhär på appen i ipaden..

0 dagar kvar. . . men fortfarande ingen bäbis. Man borde inte få ett datum utan två, med fyra veckors mellanrum, nån gång där mellan kommer bäbisen. Hehe. Jaja är väll bara att vänta som sagt. Det jag tycker är mest frustrerade är alla runt omkring som frågar heela tiden. Både familjemedlemmar, kompisar och andra bekanta. Jag har slutat svara dom flesta ;-) Så att ni vet, ta det inte personligt, ni är många ;-) Förstår er nyfiken och kul att ni går och tänker på oss men det börjar bli lite tråkigt att svara nej på massa sms om dagarna.

Vi tog i alla fall en tur till Karlstad ändå i Lördags, köpte tak till altanen. Det va mer än halva priset på byggmax mot vad det va här i stan. Jag gillar att handla här hemma och gynna de affärer som finns, men ibland måste man tänka på sin egen plånbok också.


Simon började skruva av det gamla taket när vi kom hem..


Jag målade de nya reglarna..


När vi inte kunde göra mer för dagen byttes det till sommardäck på ena bilen. Kian får vänta lite, man vet aldrig hur vägen är när vi ska till Karlstad nästa gång. (Dåå måste det blir för att träffa h*n)

Idag blev taket helt klart så nästa projekt här hemma blir att städa och göra ordning där ute. Har ju lite kvar att sy dit också.

Nu ska vi käka kräftpasta sen tidigt i säng tror ja, iaf för mig.

Jo förresten... måste berätta att ja haft Lovisa här idag också. Hon läser på en skola i Orsa och håller nu på att bli leg. massör. De hade fått lära sig vilka punkter på kroppen som på ngt sätt kunde hjälpa till att starta en förlossning, om det hjälpte skulle det ske inom tre dagar. Hjälp va hon tryckte och klämde, gjorde lite ont men va samtidigt skönt. Är väldigt spänd i kroppen! Så nu håller vi tummarna för att detta gör verkan. 10 poäng till Lovisa i så fall :-)


Fredag

Inte gjort ett dugg idag före klockan två, fanns till och med rester kvar från igår så när Simon kom in på lunch tog vi det. Gick ändå upp före 8, men la mig i soffan och halvsov fram till 12 då ja tog en dusch, sov dåligt inatt.

Efter lunchen blev det att tvätta två maskiner sen fick ja lust att sy. Hade inte tänkt ha ngt täcke i vagnen men hade vadd kvar från när ja sydde babynestet så klippte till en bit av det och sydde ett litet påslakan.

När Simon kom in frågade ja om han såg vad jag sydde...
-en kökshanduk trodde han först ;-)
Sen frågade han om ja inte kunde sy med dinosaurier, bilar eller något om det skulle vara en pojk, och självklart gör jag det i så fall. ♥

Torsdag

Ja det blev allt nya gardiner till vardagsrummet. Lite mer bredrandiga. Kändes renare tycker ja.


Blev knappar även på dessa banden.


I det stora fönstret sydde ja om en lång-gardin mamma hade. Tunt vitt tyg. Lite svårt att sy i tyckte ja men det blev helt ok.

Hade ett gammalt lakan som ja och mormor köpte varsitt för längesedan på en loppis. Men det har legat i skåpet sen dess så nu fick det bli ett draperi för dörren in till bio-rummet som inte används.

Inga känningar från att någon bebis är på väg heller.. och vad ska man göra, rastlös blir ja!! Bestämde mig därför att börja fixa inför altanen. Simon ska byta tak för det läcker in och när de är klart ska vi städa ordning där. Det är ju helt inglasat så man kan börja nyttja det det såna här fina vårdagar vi haft nu.

S gjorde ju egna bänkar för två år sedan och vi har haft överkast som "överdrag" till dynorna men de har blivit så blekta och fula så jag ville sy nya lite bättre överdrag som sitter på och inte behöver rätta till hela tiden.

Ringde mormor som följde med mig till textilkompaniet och valde tyg och fick beskrivning sen åkte vi hem och sydde.

Mormor nålade...

jag sydde... Är ju tre stora dynor och vi gjorde klart två av dem. Va lite knöligt att få till hörnen på rätt ställe och i rätt "lutning".

Men tror det kommer bli stor skillnad, ska sy nya överdrag till ett gäng kuddar vi har där ute oxå, även fixa lite gardiner tror ja ;-) Eller om vi köper några färdiga som man kan rulla ner för att skymma solen, kan ju va bra ifall vagnen kommer stå där ute. Jaja vi får se hur det blir.


Bjuder på en blek stor mage också. Men klart Zimba även får plats. Han knör sig ner. ♥


Tisdag

Det blev en tur till Karlstad. Mamma behövde nya skor till Ullas kalas på fredag. Vilket vi letade efter på skopungten. Hon hittade ett par svarta ballerina med en liten kil-klack, enkla och fina. Jag tog inte ens med mig väskan in för jag skulle ju inte köpa några skor. Men visst blev det en påse för mig också.

Ett par svarta höga tygskor (mamma köpte lika fast marinblå) de va såå sköna!


Hittade även fina mönstrade låga som även dom va mjuka och sköna.

Mamma köpte oxå ett par, de blå med blommor. 400 kr för tre par! Jag har sagt att ja inte ska köpa några billiga skor, för man får faktiskt vad man betalar för men sånna här tygskor är ändå nästan bara fina en säsong. Däremot sandaler och vinterskor vill jag ha "riktiga".

Vi tog en tur på bergviks affärer oxå. Delade en pizza på mammas och jag bjöd på glass innan vi åkte mot säffle.


Fick hjälp av Simon att putsa klart fönstren när han slutade och ja städade klart. Så imorgon blir det att umgås med symaskinen.. nya gardiner. Om nu inte bäbisen bestämmer sig för att komma till oss.



Min Måndag

Började veckan med ett besök av Ulla och gav henne en liten födelsedagspresent. Ett sett glittriga gelenaglar. Hon fyller 50 år på lördag, så när jag fortfarande jobbade hade vi nedräkning tillsammans. ;) Hon älskar och uppskattar verkligen när naglarna är fixade så det är klart de måste vara tipp topp på fredag !

Sen var det dags för sista gången på föräldrakursen. (Jag som hoppats på att vi inte skulle hinna gå på den) Men bäbisen kanske tyckte att vi behövde det ;)

När vi kom hem därifrån fick Simon åtetgå till jobbet och sen raka vägen till träning och jag började storstäda i vardagsrummet. Fönsterputsning, ordentlig rengöring av soffan och rubbet!

Är nästan klar. Har två fönster kvar som ja måste ha hjälp att hålla i. Får se om ja kan få någon som hjälper mig med det idag. Mamma pratade även på att ta en tur till Karlstad, gör hon det kanske jag följer med :-)


3 Timmar senare


Se så fin bilen blev :)

Simon skulle plocka och fixa något mer innan han gick in så ja gick in i förväg, kollade om ja såg Z men gjorde inte det.

Men när S skulle gå in så va han utanför altanen. Han sprang direkt fram till Simon så han lyfte upp honom och satte han på trappen på framsidan när han låste upp dörren, han hade alltså chans att springa iväg igen. Men väntade snällt och sprang in och direkt upp till kattlådan. Haha, han kunde väll kissat ute.


Lite lortig hade han allt hunnit bli ;)


Lördag & Söndag

Igår åkte vi till Karlstad, tyvärr inte för att föda barn, Simon hade endel han behövde köpa till verkstan. Verktyg och diverse andra saker. Ingen aning om vad allt va men det va tydligen behövligt och verktygen slits med tiden och behöver bytas ut.

Efter ett långt besök på swedol och ett ännu längre på biltema gick vi in till Sofia och prövade ut nya löparskor till Simon. Han har haft sina i två år nu och det känns inte riktigt bra i ben och rygg nu när han börjat löpträna efter vintern. Och skorna ÄR ju viktiga. Hoppas han slipper värk i bland annat benhinnorna nu.

En tur till Ikea (även det Simons förslag) nya skrivbordet på kontoret är nu klart så han behövde lite småplock dit.

Dags för lunch va det när vi passerade restaurangen. Gott där tycker jag.
Vi kom även hem med en fåtölj som nu står i barnrummet. Kan vara skönt att sitta i på tex natten om det behövs, så man inte väcker den andra genom att sitta inne i sovrummet. Blev en Vit ektorp Jennylund.

Igår kväll åkte vi till tveta och träffade M & H. Nästa gång de kommer hem är om två veckor, då ville de träffa bebis, vilket vi hoppas att de får då.

Idag har vi grejat i verkstan.

S har plockat upp och "städat" bland verktygen, gjort om på hyllorna och sorterat.

Jag byggde ihop denna.

Såhär blev skrivbordet...


Känns lite proffsigare än tidigare, då hade han bara ett vanligt lågt bord. Kommer antagligen inte vara så vitt och fint så länge, men det va färg vi hade, så kan man måla det med en grå nyans längre fram.

Vilket skönt vårväder helgen bjöd på, under veckan har det varit regnigt och grått.


Lyser gult och fint runt huset.

Grillen åkte fram och där lagades dagens lunch, härligt.



MEN... Vår kära Zimba lyckades smita iväg på fri fot. Jag hade koppel på honom men när han gick in under en buske orkade ja inte böja mig under för att lyfta ut honom så ja drog istället i kopplet och vips så gjorde han nån smidig rörelse så han tog sig ur. Sprang iväg en liten bit vände sig och kollade på oss och sen knallade han vidare. Vilken liten buse han är. Men han har ju varit på vift här förut och kommit tillbaka, så han vet ju vart han bor. Det jag är rädd för är ju att det ska hända något eftersom vi bord bredvid en väg där folk inte följer hastighetsbegränsningen och järnvägen förstås.

Nu ska vi tvätta bilen sen räcker det nog med aktiviteter för denna helgen.

Freedag

Imorse skrev mamma och frågade om jag skulle med en tur till Åmål på förmiddagen, eftersom ja inte hade något annat planerat ville jag såklart det. Hon skulle ha nya kläder tills nästa fredag då Ulla fyller 50 år!! Och visst hittade hon några plagg :-)

Vi avslutade med att dela på en pizza på dilans här hemma i Säffle.

Pizza med banan, kyckling, annans, curry och skinka. Smaskigt ! Och det räcker verkligen med en halv pizza.


Nu ikväll blir det ett lungt fredagsmys. Simon beställde räkor med olika röror, makrill, köttfärs och kantarellpaj, kex och ost. Massa plockmat alltså.

Vi kan nog sitta här och äta läänge nu.

Och för er som undrar... inga som helst känningar, lite stelare än vanligt i kroppen fast det beror säkert på att ja gått mycket idag.

Trevlig fredag alla läsare ♥


Torsdag eftermiddag

Direkt efter lunchen åkte jag och mormor till Anna. Gardiner stod ju på schemat. Blå detaljer i köket gjorde att hon valde blå-vit randiga gardiner. Helt rätt, hade jag oxå tagit. Dock va tyget slut men fanns en färdig hissgardin i samma tyg som passade i måttet. Så den fick det bli.

Anna övar på att styka med strykjärnet hon fick av mormor :)

Se vad fint det blev. En mysig lägenhet med ett fint litet kök tycker jag.

Vi bakade även en sats med bullar och testade spisen.

Hoppas ni kommer trivas, det tror jag !!


Torsdag

Inatt sov ja såå himla skönt, va inte vaken en enda gång. Simon fick väcka mig när han gick ut klockan 9.00 för ja hade ju en tid hos Sandra på Sandras skönhet och hälsa. En ansiktsbehandling som va jätteskön, dock är det lite jobbigt att ligga på samma sätt en längre stund men det gick bra ändå tycker jag. Blev lite stel i ryggen men ändrade läge med benen så blev det behagligt. Blev även kallsvettig när hon började med ansiktsmassagen men då tog vi en liten paus och jag drack lite vatten, vilket gjorde verkan.

Passade på att färga mina bryn och fransar också. Skönt att ha det fixat!

Köpte mig en ansiktskräm och ett ansiktsvatten från märket hon jobbar med, Decleor.

Jag kan inte speciellt mycket om anskitsvård och smink. Så helst skulle jag vilja gå dit och prova ut allt från ansiktstvätt till rouge. Men det kostar ju inte gratis så man får ju börja någonstans.

Nu blir det att fixa lite mat sen ska jag och mormor hjälpa kusinen Anna att sy gardiner. Hon och Markus har flyttat till lägenhet :)


Onsdag

Vaknar ofta runt 5-6 tiden på morgonen, går på toa och lyckas ofta somna om. Men idag va ja fortfarande klarvaken när klockan va 07.00. Gick då upp och bakade bullar.


Mormor ringde på förmiddagen och frågade om ja inte kunde komma ner med en påse, Berit (hennes kusin) och Gösta (hennes bror) va där så de ville ju ha bullar till kaffet.

Självklart. Åkte dit före ja skulle iväg på fotvård. Gav även mormor en av brödkorgarna ja sydde härom dagen.

Fotvård hos Caroline, såå skönt och vilka fina fötter ja har nu :)

Sydde en liten vimpel i eftermiddag. .

Kanske hänger den i vagnen. . vi får se. .

Delar även med mig av en bild på Zimba som "myser" framför tv.n.

Det är Simon som hittar på såna här hyss med honom. Ibland blir han inrullad i mattan eller får en tejp runt svansen. .

Nu ligger jag nerbäddad i sängen. Kollar på Sveriges mästerkock och efter det väntar mia på grötö. Simon är iväg och spelar innebandy. Men jag har Zimba bredvid mig så det är inge synd om mig ;)



Måndag

Först kommer bilder från Bella Rosa. Vi gick ju dit med Sofi och Kim i Lördags.


Jag åt en väldigt god pizza :)


Idag var ja på (förhoppningsvis) sista besöket hos barnmorskan. Nästa tid är 17/3. Är ju beräknad 15/3 men hoppas på att denna lilla krabat vill komma tidigare. Ja vi får vänta och se. . :)

Började ju på föräldrakurs förra måndagen och andra tillfället var idag. Både roligt och nyttigt tycker jag att det är. Idag pratade de mycket om amning. Varenda liten del i detta med en liten bebis är ju en hel vetenskap, men man får helt enkelt gå på magkänslan och göra det som känns bäst för oss.

Denna veckan har ja bokat in fotvård (onsdag) och en ansiktsbehandling (torsdag). Men som sagt kan det ju hända något när som helst så vi får väll se hur det blir...


Sytt lite till ...


Ja det blev några brödkorgar också. Eller man kan ha nästan vad som helst i dem. Funkar riktigt bra i badrummet för att hålla lite ordning på alla krämer och annat småplock man har där. Jag har ju hängt upp ett gäng i barnrummet eller varför inte ha i hallen som nyckelförvaring..

Nu får det bli mat, korvstoganoff och ris, Sen ska ja nog följa med Simon ut i garaget och greja lite med en sak ja hittade på erikshjälpen i onsdags. . S bygger ett nytt skrivbord till kontoret.

Känner ni vad effektiva vi är idag ?! Ibland har man såna dagar och ibland får man absolut ingenting gjort.

Ikväll ska vi till Bella Rosa med Sofi & Kim :)

Vimplar

Vimplar är det jag har sytt nu under förmiddagen.


Blev väll en rolig detalj ?


Blått ♡ Vitt

Ja har aldrig varit en blå person men fick lust att sy nya gardiner till köket nu i veckan.

Randigt är ju min absoluta favorit! Så det blev det även denna gången, fast det som är skillnaden är ju att det inte är beige eller grått utan blått. Och det kändes så rent och snyggt mot det vita.



Blev hissgardiner men med små detaljer i form av knappar på banden.

Det lilla fönstret får inga band. (men håller just nu på att sy en annan detalj, som ni får se senare idag )

En ny hemmasydd brödkorg och en blå duk pryder bordet.

Köpte mig även en ny matta i snygga jeanstyger.

Allt kommer från textilcompaniet här i stan ! En rolig och bra affär :)




RSS 2.0