Långfredag

Min långfredag började 06.15, jobb fram till 16.00 sen raka vägen hem och in i duschen och sen göra sig iordning för vi hade planerat lite kalas hemma hos oss. Vi va fyra härliga par och några andra guldkorn. Tjejerna intog soffan och killarna matsalsbordet. Har tyvärr bara en bild, jag måste bli bättre på att ta kort sånahär kvällar.


Det blev en riktigt rolig kväll, fram tills dess att ja insåg att någon släppt ut Zimba. Ut här på kungsgatan, här får han ju inte vara ute och har aldrig varit. Han kommer aldrig hitta hem tänkte ja.. men jo, det gjorde han, halv tre stod han på trappen. Lilla Zimba! Nu blir det inga mer fester här med han hemma!

Idag mår vi som vi färtjänar, så det blir väldigt lungt fram till fem i eftermiddag då vi ska till mormor och morfar på påskmat. Nu kommer snart mamma med mc-donalds mat.

Glad Påsk på er!

Tygkorgar

Idag är det skärtorsdagen. Hjälp vad fort det går, första April redan på måndag.

Ja nu står vi inför påskhelgen i alla fall. Simons familj firar påsken i Göteborg men vi stanna hemma då ja ska jobba imorgon och på söndag. Skönt att få några storhelgstimmar!

Ikväll ska vi ut till tveta på påskmat och jag tänkte att det va tråkigt att köpa med blommor då Lena inte ska vara hemma under helgen. Så ja tog vara på de tyget som blev över när jag sydde gardiner....

...sydde en liten tygkorg och fyllde med lite godsaker, band annat min hemmagjorda musli.

Jag var hemma hos mormor och sydde denna korgen och hon hade ett fint tyg med får på som bara låg i skåpet, så det blev två korgar !


När ja kom hem från Mormor och morfar hade ja fått paket i brevlådan... det var min bloggbok för 2012 som jag beställde förra veckan. Kul!


En tredje våning

I veckan blev källaren så gott som färdig, lite småsaker kvar bara, men inredningen är klar och vi har börjat använda både bastu, dusch och badkar. Dusch och bad varje dag och tre kvällar med bastubad har vi hunnit med från i onsdags! Det blir nog många bastukvällar framöver. Såå skönt!

Här kommer det lite bilder...





Perfekt start på veckan.

Måndag och ny vecka.

Jag började dagen med en banan och blåbärssmoothie. Det är ju så himla gott, gör det nästan varje dag. Mellanfil och frukt & bär sen en sväng i matberedaren. Klart!
Sen kom mamma och hämtade mig och vi åkte mot Karlstad. IKEA stod först på tur, där det även blev frukost.



Jag köpte hyllor, tyg, krokar och glasburkar till stugan. Och eftersom det snart är färdigt i källaren (ja vet att ja har sagt det förut, men nu är det verkligen snart klart) så blev det lite nytt dit också. Mattor, ljus, blommor, krokar och en pall.

Efter några timmar på IKEA åkte vi vidare till bergvik där det blev mat (Thaimat) och lite mer shopping.



Sen ringde Simon och vi fick ta en tur till Jula och köpa med några saker. Och innan vi åkte mot Säffle gick vi in på Ica på välsviken och där köpte vi glass, en ny, marabou!


Jättegod va den. Bra avslut på en fin liten dagsutflykt med min kära moder! <3

Födelsedagspresent

Ja vill visa er en födelsedagspresent som vi ska ge bort om ett par veckor. Simon lillasyster älskar USA-flaggans mönster. När vi ha utomlands hitta vi en bikini i detta möster ...


Istället för att slå in bikinin i ett vanligt paket har ja gjort en låda till den..


.. kul att få & kul att ge bort! :)

Erikshjälpen levererar

Onsdag och en timme till övers som spenderades på Erikshjälpen. Detta fick följa med hem idag...

En av böckerna Bland Tomtar och Troll. Även dessa är superfina tycker ja. Alla årgångar av dessa skulle sitta fint i en sockerlåda..


Blev en bok av Elsa också, en läsebok..


Ja köpte även två gamla galjar som jag ska klä om med tyg och lite vadd i. Köpte två stycken på Esters café i höstas så ja tänkte göra ett försök att göra något liknande... Har lite tygrester kvar från när ja sydde gardiner förra veckan. Bilder på detta kommer..



Foccacia

Efter jobbet idag tog ja en prommenix ner till mormor. Skulle lämna några grattis-kort som ja gjort.
Vi kom på att vi skulle baka lite, blev foccacia, ett bröd i långpanna och en sorts syltkakor med mandelmassa i.










Vardagslyx

Ja idag gjorde ja mitt liv lite lyxigare för ett par veckor framöver. Detta i form av gele-naglar, åå vad ja trivs med det, man känner sig så mycket finare.


Jag och Cissi tog även vår första löprunda idag. Tre gånger i veckan ska vi försöka köra. Idag blev det 5 km. sprang nästa hela tiden ! Bra jobbat!

Vårkänslor

Kom nyss hem från Harnäs. Har varit där och grejat lite i kaoset, som nu är ett lite mer organiserat kaos. Vi har kört dit allt möjligt den senaste månaden. Så idag plockade jag lite i köket. Blir nog en tur upp imorgon också. Vill få allt på sin plats så snart som möjligt så vi kan åka upp och sova över där, elda i kaminen och bara njuta.

Jag njöt lite idag också, av solen, på altanen, underbart!


Förra helgen köpte vi en ny soffa till stugan, en stor soffa som rymmer många rumpor. Hittade en på blocket till ett bra pris. Man kan tro att vi måttbeställt den då den precis fick plats, men det krävdes att vi flyttade ett element. Så nu blir nästa syprojekt gardiner till tv-rummet. Är sugen på blått, vitt och grått här inne...


Igår kväll var Alexander och Emelie här, vi bjöd på kebabtårta. En chansning då vi aldrig prövat det tidigare men det blev lyckat och mätta blev vi.


Även ikväll blir det trevligheter, bowling med broder, Sofia, Alex och Emelie.






Gardiner för hela slanten

Ja nu sys det gardiner till varje fönster nästan. Köpte tyg till min pysselhall i förmiddags och nu är dom klara. Blev randiga även där, ljusgrå och vit. Med ett annat band, man får ju variera sig lite i alla fall.

Så här blev det..





Onsdag

Idag har Simons kusin Marie varit här på förmiddagskaffe, trevligt. Ett par timmars prat sen en tur till Erikshjälpen. Handlade för hela 10 kronor...

En Elsa Beskow bok, tycker hennes böcker är så himla fina!

och en bunt med gamla noter.. kan man hitta på mycket fint med.

Denna veckan har det funnits massor med jobb, idag va min enda lediga dag... som inte blev ledig.. planeringen ringde förut och frågade om inte ja kunde jobba ikväll också. Kände absolut inte för det, det är ju Sveriges mästerkock och Mia på Grötö ikväll, men ärsch tänkte ja. Ja tog passet, så fyra börjar ja. Skönt med många timmar i början av månaden.

Färdig..

Ja nu är gardinerna klara. Idag gick det utan problem, skönt!

Så här blev det...


Man kan ju dra rätt, flytta banden och rulla om hur många gånger som hellst, men ändå är det ett veck någon stans. Men ja är jättenöjd, blir fler gardiner framöver :)

Jag hängde dem på en spiral med krokar i fönstret, supersmidigt ... Ett Litet Tips!



Dags att sy

Jag och mamma va på textilcompaniet idag och köpte tyg. Det finns så mycket fint där, färdiga gardiner, kuddar, dukar, tyger, dynor, en rolig affär helt enkelt. Jag valde ett grå/vitt randigt tyg som ska bli hissgardiner i sovrummet. Och jag tänkte sy dem helt själv, inte kolla på när mamma syr alltså.

Zimba ska såklart vara med... Han började med att riva ner asken med nålar, vilket resulterade i massa små nålar i den grå ryamattan. När alla nålar var tillbaka i asken började jag klippa i tyget, fållade in ena sidan, när ja kom till hälften på andra tog undertråden slut. När de var fixat och båda sidorna fållade skulle ja göra kanalen upptill, då blev det bara ett enda trassel, trådar från alla håll! Svor lite och gick istället ut och tränade. Men nu ikväll gjorde ja ett nytt försök, trädde om maskinen och sen gick det som en dans. KUL :)

Men nu blir det snart sängen, iväg till kila/gillberga och jobba imorgon.

Återkommer med gardinerna inom kort...

2 Mars

Ja igårkväll va vi i tveta och Malin hade ju fyllt år som ni vet, bland annat fick hon detta av oss....

... hemstickade vantar i en dekorerad ask. Vi åt god mat, drack vin och hade det trevligt.. men gud vad han saknas :'(

Denna dagen började jag på holgers med några av lussetjejerna, Sanna, Selma och Gabriella. Vi fikade/åt frukost och pratade, det blir inte tyst en sekund när vi ses ! :) Efter detta åkte jag hem och hämtade Simon sen direkt ut till Harnäs. Korvgrillning med Mamma, Peter, Moa, Hanna, Marcus, Sofia och Emma. Fullt hus med andra ord. När det inte blåste va det riktigt skönt nere på bryggan, vi mätte hur tjock isen va, 37 cm!!

Nu ikväll kom allihopa hit och det blev tacos, gottit! Kollade in melodifestivalen också, men det är ingevidare bra tycker ja.. vad tycker ni ?

Fick se att Drängarna spelar på Harrys ikväll och blev riktigt sugen på att gå dit, dock är inte Simon lika sugen på det och ingen annan heller som ja frågat nu såhär på kvällskvisten ;-) så de får nog va... om ja känner efter så är ja nog också ganska trött. Men det hade vart kul!!

Bullbak

Efter jobbet gick ja till netto och köpte jäst. Bullar på g, det var ett tag sen ja bakade nu, men ja kom ihåg hur man gjorde ;)

27 stycken blev det på en halvliter, rätt bra för att vara mej, runt 22 brukar det bara bli...


Första plåten blev stora och fina med pärlsocker på..



.... men när ja tar ut andra plåten ser ja inget pärlsocker! Ååh va tråkigt!! Men ringde mamma som kom med den smarta idén att doppa dem i smällt smör och sen socker efter att de svalnat. Så det har ja gjort med en stor tallrik nu som ska få följa med till Tveta nu ikväll. Lite kalas för Malin som fyllt år under veckan, då passar väll sockerbullar perfekt!?




RSS 2.0