Godmorgon

Igår började vi dagen på stranden. Superhärligt. Först utan barnen vid sen vid två tiden åkte emma iväg och hämtade dem på skolan.






Runt fyra åkte vi hem och då började det ös regna men när vi va vid huset hade det slutat. När Emma slutade gjorde vi oss iordning och åkte iväg på en shoppingrunda och avslutade med mat på The cheesecake factory.






ps. Jag har ju glömt att skriva tiden ja fick på stadsloppet. 56.56. Simon fick 49.49.

Framme

Igår vid 5 tiden här (22.00 svensk tid) anlände vi till huset, familjen och Emma. Jätte fint, söta och spralliga barn och välkomnande föräldrar. Skönt att vara framme. Tog en dusch och plockade ordning lite i vårt rum innan Emma tog med oss till den fina stranden för en titt och sen åt vi mat på Joe`s.

Nu har vi precis vaknat, hade hoppats på att orka sova längre. Vi kommer säkert vara trötta idag oxå. Men tror det blir en rätt så lugn dag, strandhäng och sen shopping ;-)



påväg

Sitter i taxin påväg mot Landvetter. Vi åkte med tåg igårkväll och mellanlandade några timmar hos M & H. Klockan ringde 04.00!

06.20 Lyfter planet mot USA, Florida, Jacksonville och Emma ! Vi mellanlandar i Amsterdam och Atlanta.


En trött simon som pratar med taxichauffören som inte riktigt hittar..

Packat och klar

Ja nu tror ja att allt är klart, man är ju alltid lika rädd för att missa något. Men passet och kortet är med och det är ju de absolut viktigaste.

Igår bjöd mamma mig och mormor på lunch, vi gick till afrodite.




De senaste naglarna ja gjort kommer oxå på bild förstås. ..






stadsloppsdagen

Ja idag va det dags för Säffle stadslopp. En solig och fin dag, lite målnigt och blåsigt, helt ok löparväder sas de. .. men alldeles för varmt om du frågar mig! Men ja tog mig runt, hamnade lite på efterkälken efter Cissi i början på andra varvet. Det va så psykiskt jobbigt att se henne 15-20 meter framför. Men ja rappade på och hon saktade ner lite och snart va vi jämsides igen, skönt! Då gick det genast mycket lättare. Har inte sett exakt tid än men under timmen iaf och det va vårt mål! :)





Eftermiddagen och kvällen spenderas i Harnäs. Båden sjösattes, Emma va med på sin första båttur och nu ikväll grillade vi hemmagjorda hamburgare.





Nu ska ja njuta av ett glas rose i pensionärskuvösen, som farfar kallade de ;)

Händer & Fötter

Två naglar gjorda idag. .



en fransk med lite glitter och Cissi var lite vågad med en glitterfärg. Båda kunderna väldigt nöjda :)

Jag har även varit på mitt första besök hos fotvården idag....


Super skönt ju! Va hos Caroline på Annelundstorget. Hon e att duktig, dit ska man gå om man vill få fina och mjuka fötter :-) Hon sa faktiskt att ja kommer springa 2 minuter snabbare på lördag nu;)

Kursdagar

Jag anmälde mig tidigt i våras till en kurs med facket. Med livet som insats. Tre heldagar där vi diskuterar olika saker, bland annat stress, hälsa och liknande. Kul och intressant! Dessutom får vi frukost, på hotellet, eftermiddagsfika, är ute på promenader och får betalt! Hur bra som helst, det finns fler såna här kurser som ja ska anmäla mig till när tillfälle ges. Detta började i Måndags så imorgon är sista dagen. Då skulle vi få prova på litw yoga, igår fick vi massera varandra också.

Idag gjorde jag ett set naglar också. Dessa gillade jag riktigt mycket. Kan bli något liknande när ja gör om mina. .




Helgen som varit

I fredags var jag och Sarinya hem till Paula i Mellerud. Emma och Amanda från Lidköping kom också. Tråkigt nog blev både Maria och Linnéa magsjuka så de kunde inte följa med. Vi va den första studiegruppen på lärarutbildningen. Kul att vi ses fortfarande och kul att jag får vara med även fast jag hoppade av. Paula bodde supermysigt, ute på landet intill vatten i en nybyggt fint hus med sin jocke.






På Lördag var det premiär i Harnäs! Fy farao va skönt! Vi grejade hela dagen och Zimba njöt lika mycket som vi. Släppte han direkt men han tog en runda och kom snart tillbaka för att få lite uppmärksamhet innan han sprang på ytterligare en tur. På kvällen blev det grillning med Marcus och Sofi och våra grannar Alexander och Emelie som också sov första natten i stugan. Och på söndag åkte Simon iväg till Tveta för att köra dynga, är rätt mycket att göra nu med jorbruket och veden ska börja kapas. Men han kom tillbaka på eftermiddagen och tog sitt första dopp. Inte alls så skönt tror ja. . han va uppe ganska snabbt ;)







3 franska

Här kommer det bild på mina tre senaste naglar. (eller 30 naglar blir det ju ;) Alla valde fransk manikyr men med olika längd, form och dekoration.





Vi tog oss runt..

Ja det gjorde vi. Jag och Cissi har ikväll prövat stadsloppsbanan och även fast det kändes helt hopplöst, nästan, efter första varvet så orkade vi andra varvet oxå. Känns skönt, nu blir det inget mer långt pass före den 25.e..


Ni ska få se Thereses naglar också. . silver valde hon efter lite velande ;)


Blev riktigt snyggt tyckte ja, snyggt på en snygg tjej!

Lillördag

Ja då är det faktiskt okej att lyxa till det lite. Eftersom rabarbern kommit upp så mycket tänkte ja att en paj vore passande.




Lena Otter lyxade också till sin vardag lite idag. .


Jag har även varit på turistbyrån och anmält mig, Simon och Alex till stadsloppet. Så nu finns det ingen återvändo. Ikväll ska ja och Cissi pröva banan. Men först väntar Therese på att få naglar.

Fullbokad dag

Idag har det varit en fullbokad dag. Första nagelkunden kom nio imorse så ja fick ställa klockan en timme före för att hinna med morgonbestyren. Men gött att komma upp i tid och starta dagen tycker ja :)

10 Turkosa blev det på förmiddagen. Efter detta åkte ja raka vägen till Polisen i Åmål för att hämta ut mitt nya pass. Mitt går ut i juni så de behövde förnyas inför USA-resan. Så ikväll ska vi beställa(?) ESTA, nått bevis man måste ha för att komma in i landet tror ja...

Va hemma igen lagom till Simons lunch, åt mat och sen kom kusinen Anna. Fransk med lite glitter valde hon.


Har putsat ett par fönster nu under kvällen och gud va bra fönsterputsmaskinen är! Inte en rand blir det! Drog även en runda med dammsugaren, vilket ja får göra varje dag i hall och kök. Fattar inte vart allt bös kommer ifrån.

Nu väntar ja på att simon ska komma in så vi kan äta kvällsmat. Han går ut på morgonen, kommer in en sväng på lunchen, sen kommer han inte in förrän sent på kvällen. Inte alltid så glamoröst att vara egen företagare.

Imorgon har jag också två kunder. Kul! Börjar bli fullbokat nu innan USA..

3 års kalas

Lite bilder från dagens födeldedagskalas.










Kalashelg

Det har varit fullrulle hela helgen. I fredags fyllde jag år. Klockan 18.00 knackade släkten på dörren. Vi bjöd på Tacos och rabarberpaj till kaffet.




Ella fick en turkos nagel...hon blev så nöjd.


Igår va det Säfflemarten. Ja va ute en sväng med mamma och Peter men fy va kallt de va, det blev därför bara en kortis. Vid ett tiden kom Cissi hit och vi tog en löptur på 55 min till sandbacken, 9 km blev det. När ja kom hem va de raka vägen in i duschen för 15.00 kom Linnea för att få naglar.

2 timmar och 30 min senare va de klara, jag har kommit ner i en bra tid nu, skönt!

Solen kom fram och det blev en riktigt fin kväll, eller så va det de fina människorna som gjorde kvällen så bra.




Idag mår vi dock inte så bra, inte Simon i alla fall ;-) Nu ska ja hoppa in i duschen för 15.00 är det dags för ännu mer kalas, Emmas 3 års kalas.

Nails

Idag blev det fullt hus i nagelverkstan. Marias kompis som ska gifta sig på lördag hade beställt tid och hon följde med henne, sarinya kom tidigare och Linnéa kom förbi och sa hej. Kul ♡




Bruden valde en enkel fransk och på Sarinya förstärkte vi hennes redan långa naglar, rosa valde hon då hon ska ha samma färg på skorna på lördagens festligheter.


Torsdag

Hemkommen från jobbet och ätit lite mat. Inväntar nu dagens första kund. Tänkte passa på att visa er nagelrummet...


Vill du också komma till mig och fixa naglarna?

Då når du mig på 073 098 15 79. Jag sitter hemma hos mig på Kungsgatan 35. Det tar 2, 5 - 3 timmar. Kostar 250 kr, då jag ännu inte gjort det praktiska slutprovet och fått diplom.

Välkommen att höra av dig!

Regnigt

Ursch idag har vi inte haft så värst vidare bra väder. Men det va uppehåll tills ja kom hem från jobbet i alla fall. Då blev det lite plockade här hemma innan Linda kom för att få naglar.



Ljusrosa med glitter valde hon. Riktigt gulliga sommarnaglar tycker ja.

Jag och Cissi hade planerat en löprunda efter att ja va klar med naglarna. Vi bestämde att vi skulle mötas kvart i sju på medis men precis när ja skulle byta om kollade jag ut, ösregn. Ringde Cissi och vi avstyrde turen... några minuter senare kommer ett meddelande från henne...

...känns skönt nu, efter ett varv på stadsloppsbanan. 5 km 30 min. Godkänt!
Nu väntar bastun sen kvällsmat. Imorgon ytterligare några timmars jobb sen två set med naglar. Även en löprunda väntar imorgon kväll. I Love It!

En riktigt bra Tisdag

Idag har ja haft en jätte bra dag!

Gjorde mammas naglar fina på förmiddagen.


Efter detta åkte vi till Åmål för att fixa nytt pass till mig, det går ut i juni och vi åker ju snart till USA.

Eftersom det har varit så fint väder idag passade ja på att vara ute innan nästa nagelkund kom. Krattade och plockade lite i trädgården, massa pinnar som ska bort innan gräsmattan ska klippas, vilket är snart.

Efter fem kom Maria, så här blev hennes naglar. ..


Nu är jag nere på 2 timmar och 30 min, vilket är godkänt! Första naglarna tog mellan 3 och 4 timmar. När ja höll på med sista filningen ringde Simon och frågade om vi skulle med till afrodite med Alex och Emelie. Hon hade fått jobb idag! :-) Grattis Emelie!


Söta Lovisa kom även förbi.

Tack för idag allihopa ♡



ännu ett nagel inlägg

Igår fick jag ett sms av Helena ( läraren på skolan ) 57 av 58 på teori provet! Nu är det bara att ladda inför det praktiska provet. Igår gjorde ja mina första naglar med mallar.





Cissi ville ha lite glitter på ring fingrarna. Rent och snyggt!

Mot Säffle

Nu sitter jag på tåget påväg hem. Det ska bli skönt att komma hem. Fast jag har haft en superbra vecka hos snälla Malin och Henrik och jätteroliga dagar på skolan. Så efter en två veckors intensivkurs och ett teoriprov som ja skrev idag ( som kändes som att det gick bra, får resultatet imorgon. Så håll tummarna) så är jag nu redo för att ta emot kunder i några månader sedan göra det praktiska provet. När man klarar det får man diplom och blir diplomerad Nagelterapeut.

lite bilder från idag. ..






Nagelterapeut

Ja som säkert redan vet eller har förstått så är jag här i Göteborg för att läsa till nagelterapeut. Det är så himla kul! Väldigt mycket att tänka på, det är svårare än vad jag trodde. Så håller man handen, så håller man filen, så vinklar man, trycket, så penslar man, bygger, höjdpunkten, formen. Ja det är massor!

Här kommer bild på mina första naglar, de gjorde ja på Malin i måndags.


Idag gjorde ja mina första glitter naglar på en av de andra tjejerna i kursen.






Imorgon är sista dagen på skolan. Då ska jag få naglar. Har inte bestämt färg än. . får se vad ja väljer imorgon. Det finns ju så mycket roligt ....




1 Maj

Idag har det faktiskt varit riktgt fint väder ute. Vi tog sovmorgon sen gick vi ut och satte oss i solen, åt glass och ja pluggade. Jätte skönt!


Sen tog ja på mig löpar kläderna och sprang en sträcka på 7 km med Malin cyklandes bredvid mig. Trevligt. Efter 45 minuter va vi tillbaka. Snart blir det hemma gjort pizza. Ett bra avslut på en helt ok dag :-)

Valborgsmässoafton

Årets valborg spenderas i Göteborg med Malin och Henrik och deras kompisar. Alltid lika trevliga och glada. Ikväll va vi hemma hos Emma och grillade på hennes innergård. Mysigt men svinkallt, fast maten smakade lika bra ändå...




Nu säger ja God natt. Är ju faktiskt här nere och går i skolan. Fast imorgon är jag ledig. Då blir det pluggning och träning.

RSS 2.0