Åmåls badhus

Igår var vi i Åmål och fixade pass till lilla loppan och sen tog vi en tur till det fina badhuset. 
 
Idag har Simon bara grejat i badrummet, det börjar hända grejer där nu. Dörren är flyttad, elektrikern och rörmokaren har varit här. Nu håller Simon på att sätta upp golv och vägg-skivor. Imorgon ska vi till Karlstad och köpa kakel och toalett. 
 

Vi firade mormor

Vi firade mormor igår kväll hemma hos Patrik och Cissi. Patrik hade planerat inför en supersmaskig 3-rätters meny. 
 
Fyra tapas bitar.
Laxbröd
Fetaost, salami, soltorkade tomater.
Chillikorv, getost, bacon.
Ostbollar 
 
Till huvudrätt åt vi älg, nöt och lamm med potatiskaka, sparris, tomater och rödvinssås. 
 
Som ett fint avslut åt vi vitchokladmousse med blåbär och digestive. 
Signe gillade verkligen efterrätten! 
 
 
Vi alla fick plats vid ett långbord.
 
Mormor fick en surfplatta av oss barn, barnbarn och barnbarnsbarn. 
 
Det var full fart hela kvällen (Signe behövde förstås sin startstäck på cirka 30 min). Charlie var med och busade med tjejerna, Patrik spelade blandade låtar på pianot och resterande sjöng eller gissade på intron. 
 
 
Det blev en trevlig kväll och snart samlas vi där igen, det är ju drygt bara en månad kvar till jul. 

Grattis mormor

Idag fyller hon år, min mormor, världens bästa mormor. Hon är verkligen det, snällare människa är svårt att finna. Ställer upp för alla och vill att alla ska ha det bra. En fantastisk 70 åring helt enkelt. Hon tycker dock att 70 låter väldigt gammalt, 60 kändes helt ok! Men både jag och hennes syster sa att man är inte äldre än vad man känner sig. 
 
Hon började dagen med att köra en av de syrianska tjejerna till badhuset, sen hem och bakade en marängtårta (som hon tyckte sjönk ihop), hämtade på badhuset sen kom hon hem till oss. Vi hade bestämt att gå på Holgers men när hon berättade om tårtan åkte vi ner till henne och gjorde en ny, klockan va inte mer än 10 så det hann vi med innan det var dags för 11 kaffe. 
 
 
Mormor valde en mockabakelse, det skulle hon alltid ha på sin födelsedag när hon var liten.  
 
Signe smaskade och åt på alla tre godsakerna.. Mer mer.. Sa hon när hon fick smaka på mockabakelsen. 
 
Vi var hemma vid 13. Fixade lunch och sen åkte jag och Signe ner till mormor igen. Klockan tre var det kalas hemma hos henne, Abir och tjejerna ville gratulera. Ing-Britt och Yrjö kom också. Mamma och Simon åkte dit när de jobbat färdigt. Jag började ju jobba fyra så Signe fick stanna kvar och åka med pappa hem. 
 
Två bilder som mamma tog. 
 
Hoppas du haft en bra födelsedag, vi firar dig mer på lördag ❤
 
 
(men ses redan imorgon igen eftersom du ska passa Signe när jag är på utbildningsdag med jobbet😉) 
 

Lördag

Det går frammåt med badrumsrenoveringen, dörren är flyttad, elektrikern har varit här, de andra hantverkarna är bokade och vi har köpt handfat, blandare, under och överskåp på ikea. Det är mycket kvar men planen är att det ska vara klart till jul. 
 
När vi vaknade imorse pratade Signe så mycket om farmors hund Figo så vi tog en tur dit och hälsade på. Jag passade på att plocka lite mossa, snart dags att fixa inför advent ju.
 
Gosar, pussar, kramar och ger han godis ❤

Yrjö 84 år

Idag fyllde Yrjö år. En pigg 84 åring. Jag, mormor och hennes bror Gösta åkte ut till mässvik på förmiddagen och gratulerade honom. Vi blev bjudna på tekakor med gott pålägg samt massor av hembakta godsaker. 
 
Ing-Britt och Yrjö
 
Mormor och Gösta 
 
Signe va så go på gammelmormor. 
 
Efter lek och fika somnade hon sittande i mitt knä, så dagens vila blev i Tovingers soffa. 
 

Halloween

Som tidigare år bjöd Sofi och Kim in oss på maskeradfest. Nu när de flyttat till huset hade hon fixat ordning i deras gillestuga i källaren, supermysigt! Vi hade himlans trevligt, spelade beer pong och skrattade. 
Vi knallade iväg till stan vid 11 tiden men insåg att vi aldrig skulle komma in på Harrys, det va väldigt lång kö, gick därför till tuppen men där var det också mycket folk. Vi bestämde oss för att käka pizza och sen knalla hemåt. Man ska alltså stanna kvar hemma, hemmafester är alltid roligast! 
 
Signe sov hemma hos Marcus och Sofia, vilket hade gått jättebra. Hon hade sovit från 20,30-07,30 men hade vaknat för att dricka välling två gånger under natten. 
 
Idag har vi höststädat på altanen och grillat korv. 
 
Vi har även varit på kyrkogården och tänt ljus för pappa, farfar och Simons pappa ❤ det är ju även allhelgona. 
 

RSS 2.0