sportlov

Så skönt men lov. Både Simon och Signe har gått på sportlov denna veckan. Simon har fixat lite med släpkärran och fyrhjulingen efter krocken. Vi har även ringt massor med samtal fram och tillbaka till försäkringsbolag men nu börjar det äntligen ordna upp sig med allt. Vi har varit och hämtat ut 2 nya bilbarnstolar samt beställt en ny bil. Vi får en likadan som den vi hade fast vit metallic denna gången. Vi fick välja vilken färg vi ville ha och som tur va fanns det några stycken i Sverige så vi får den levererad redan i mitten på nästa vecka. Annars hade vi fått vänta ca 1 månad till. 


Idag tog vi en tur till Åmål för att veckohandla och besöka badhuset. Två väldigt nöjda barn! 


Vi har även satt årets första fröer i jorden. Här ser ni Signe plantera 4 gurkfrön. 





Tur i oturen

Ja det kan man minst säga att vi hade i helgen. Simon ringer mig på jobbet vid 16.30 och berättar att han och barnen kört av vägen påväg hem från Tveta. De körde gamla åmålsvägen för han hade med sig släpkärran med fyrhjulingen på. De hade varit hos barnens farmor och lekt i snön. Jag tänkte först att han behövde hjälp att hämta traktorn för att dra upp bilen eller något i den stilen. 
Han säger sedan att det är ok med sig och barnen men bilen är skrot.. då får ja lite lätt panik.. sen säger han att han måste ringa efter bärgaren.. han säger också att Eije och Maria har stannat och hjälpt dem. Jag ringer upp mamma direkt och berättar vad som hänt. De åker iväg mot dem, men Simon hinner ringa och tala om att de ska åka hem till oss för han och barnen får skjuts av Eije och Maria. Mamma stannar med barnen och Peter följer med Simon tillbaka till bilen i väntan på bergaren. Väl där kommer både brankår och ambulans. Simon får åka ambulans hem sedan och de följer med in och kollar till Signe och Herman. Men allt gick bra med dem. Signe har blåmärken på låren efter bältet och Simon är väldigt stel och öm i stora delar av kroppen. Vi har även varit till sjukhuset, Simon har rönkat nacke och handled men inga skador. Svårt att tro att de klarar sig så bra när man ser bilder på bilen... 





Vi kommer troligtvis få en helt ny bil på försäkringen men det kommer ta lite tid. Det kommer förhoppningsvis kunna levereras en ny vecka 14.. 

Men det får lösa sig tills dess. Huvudsaken är att allt gick bra!! ❤


Semmeldagen

Idag är det semmeldagen så vi passade på att fira Herman och bjuda på semeltårta. Mamma, mormor och morfar kom hit på ett mini-kalas. 

Detta får vi nästan göra till en tradition.. Förra året 13 februari åt vi denna tårta. Då kom mamma och Peter med den när de skulle träffa Herman som var aldeles nyfödd ❤ 

Under förmiddagen var jag och barnen ute och njöt av det härliga vädret. 



Herman 1 år

Idag fyller Herman 1 år. Förstår ni.. ett år redan. Sjukt fort det har gått alltså. Vi fick ju som sagt ställa in kalaset i helgen och vet inte när vi ska ta det, vi kanske till och med får dela upp det lite så det inte drar ut på tiden allt för länge. Det är ju fullt upp mest hela tiden tycker ja..

Vi har i alla fall firat vår lilla kille idag.  Började dagen med paketöppning innan Simon åkte till jobbet. 


Vi käkade fiskbullar till lunch vilket båda barnen älskade.. som vanligt 🤗 


På eftermiddagen trotsade vi det dåliga vädret och gick ut och lekte lite. 


När Simon slutade jobbet gjorde vi en glasstårta och sjöng för Herman. Lika nöjd 1-åring som 4-åring. 

Till kvällsmat gjorde vi hemmagjord pizza och Herman åt jättebra. Tror minsann han åt mer än vad Signe gjorde som mest petade i maten. 

Trots en jobbig och långdragen förkylning tror ja Herman hade en riktigt bra födelsedag ❤❤❤❤



9 februari

Just så lyder dagens datum. För ett år sedan låg fortfarande Herman i magen. 12 februari behagade han att komma ut, på måndag fyller han ett år. Vart tog detta året vägen?! Det har gått väldigt fort, aldeles för fort ju. 

Vi har bjudit in till 1-års kalas imorgon. Idag har jag och Signe fixat och ordnat.. blåst upp ballonger, dukat, förberett mat och fika. 
Vi tänkte bjuda på hemmagjord lasagne med pizzasallad och lite andra goda tillbehör. Sen tårta och bananchokladbollar. 

MEN lagom till fredagsmyset idag spyr Signe rakt ut i soffan. Jag hade gått och lagt mig där för jag kände mig inte riktigt bra, då kommer hon efter en liten stund och vill krypa ner, hon kände sig inte heller så bra. Men innan hon hunnit lagt sig till rätta kommer spyan. Hon får sedan springa till toan flera gånger men har inte mycket kvar i magen. Lilla stackaren.. men så himla duktig att springa till toan. Nu ligger hon och sover sedan en timme tillbaka. Hoppas hon får sova gott i natt nu. Jag kände mig ju som sagt inte heller så pigg och jag har nu också varit där och fått upp allt jag hade i magen 😭 Så vidrigt och SÅ dålig tajming. Vi skulle ju ha 1-års kalas för vår minsting ❤ 
Man får tänka att det kunde varit värre.. om ett par dagar är vi på g igen. Håller tummarna för att Simon och Herman klarar sig. De är dock väldigt förkylda båda två ❤