Adventskalender

Paket 1 som öppnades på morgonen 1,a advent.
 
 
Den innehöll en uggla att stoppa handen i. Kul när den leker tittut tycker lilla S.
 

1.a advent

Imorgon är det redan 1.a advent. Jag tycker det är mysigt att ta fram stjärnor och stakar och göra julfint. I år sydde jag nya gardiner till köket och vardagsrummet. Precis lika dock, men vad gör det när man älskar tyget?
Köket
Vardagsrummet
Tomtarna har fått komma ut ur garderoben som ni ser.. har ju inte så många så varför vänta med dem, efter jul vill jag bara ha bort de ändå.
Favoriter...
 
Tomten som jag fick julen 91. Kanske skulle köpa en tomte till Signe denna julen..
 
Som ni vet gillar jag att så in paket, skulle väldigt gärna göra en paketkalender till Signe med 24 paket men eftersom hon är så liten och inte förstår och det blir jag som får öppna så blev det bara 4 paket, ett varje advent. (julstrumpan sydde jag i syslöjden på högstadiet)
 
Jag är galen i att slå in paket, sy, greja och fixa här hemma. Och min sambo är detsamma i mat, så ikväll blev det lite julinspirerat..
 
Patriks (min morbror) köttbullar - resept i torsdagens Säffletidning.
Väldigt god julskinka som simon kokade tidigare i veckan.
 
 

Bygger om

 
 

Naggande goda

Vi är på bättringsvägen här hemma. Har dock hållit oss hemma från både hörnan och kyrkan. Signe får vila upp sig en vecka till så till måndagen hoppas vi vara helt friska. Idag har vi bakat tekakor, en stor favorit, lätta att göra och väldigt goda.
Här kommer receptet för den som vill testa..
 
Fick en bild på Signes tänder igår innan vi skulle gå till netto och handla.
Just nu är hon ute på prommenad med sin mormor och jag ska göra mig ordning för en kväll på jobbet. Fjärde kvällen nu, har snappat upp en hel del men har väldigt mycket kvar att lära mig.
 
 
 

Söndag

Något måst han ju göra även fast han är sjuk...det är svårt att sitta still. Så nu är grindarna till trappen färdiga. De ska förstås målas vitt också.

För att underlätta det hela körde Simon fram sin "gräsklippare" med kärra och där på alla verktyg och material som behövdes.
Detta ekipage använder han även när han kör ner ved till pannrummet och ska slänga glasflaskor på miljöstationen bredvid oss, sopbilen tar ju inte med sånt längre.
 
 

Förkylda

Nu har vi blivit förkylda igen, andra gången för lilla loppan. Fast denna gången värre då det även sitter i halsen, en dum slemig hosta som gör det svårt för henne att sova när hon ligger ner, näsan rinner och lite feber. Halva natten till i torsdags halvlåg ja i fotöljen och sov med Signe i famnen. Inatt gick det bättre, byggde upp med kuddar under madrassen så det blev lite lutning. Ja är lika förkyld jag och Simon vaknade med halsont imorse. Så kommande helg blir antagligen väldigt lugn och i hopp om att bli friska.
 

Triss i Mössor

En torsdag i Oktober åkte jag och Signe med tåget till familjen Sjöman i Göteborg. Pappa Simon kom med bilen på fredag efter jobbet. Jag och Malin passade på att åka till affären Stoff and stil. En väldigt rolig affär, massvis med tyger, garner, spetsar, pärlor, ja allt man kan tänka sig inom sy-världen. Jag köpte på mig ett gäng trikåtyger. Har än så länge sytt tre mössor till Signe.
 
Har även planer på att testa att sy byxor till henne, speciellt i leopardtyget. Men det får bli när tiden räcker till.
Nu ska jag strax börja med maten. 14.30 ska vi vara på kyrkans babykul, sen direkt hem och lämna Signe till sin farmor, hoppa på cykeln till jobbet. Och imorgon är det redan onsdag, hjälp vad fort dagarna går !!
 
 

Farsdag

I morse firade Signe sin pappa med paket. Lika kul med paket tyckte Signe, om inte ännu roligare, i alla fall pappret.
Han fick mysbyxor och ett mobilskal med eget motiv.
 
Idag började Simon bygga grind till trappen. Det är verkligen på tiden att vi får upp den nu.
 
Föresten jag har väll inte berättat för er att jag har börjat jobba lite. Måndag och tisdag kväll 16,00-20,30. Gick bredvid denna veckan så imorgon börjar jag på riktigt. Känns väldigt bra, lite skönt att gå iväg några timmar och göra något annat. Älskar såklart att vara hemma med Signe men ibland är det skönt att bara vara Malin. Är på kaptensgårdens demensavdelning jag kommer jobba, så är lite skillnad från mitt tidigare jobb ute i hemtjänsten men alla de boende och personalen verkar bra så det blir nog inga problem.
 

Fredag.

Dålig uppdatering här, jag vet! Men snart så hoppas ja komma igång ordentligt igen. Det händer så mycket så fort med lilla S. Det är full rulle här hemma. Hon ställer sig överallt, kryper och den tredje tanden är påväg att komma fram. 

RSS 2.0