Gott nytt år

Nu har vi landat i soffan efter god mat, efterätt och några raketer innan Signe somnade skönt i sin säng. Hon var såpass trött så Simon gick med på att det var lika bra att lägga henne 😉 
 
Signe valde falukorv istället för filé på sin planka. 
 

2016 blir 2017

Snart är år 2017 här. Det firar vi med att äta plankstek med hjortfilé och panacotta till efterrätt. Det som lyxar till det hela en aning är att vi myser runt här hemma i mjukisbyxor/pyjamas. Känns så skönt att vi inte bokade upp något speciellt denna nyår. Simon har en tanke om att hålla Signe vaken till 12-slaget men vi får se hur det går.., kanske han lyckas men att jag istället har somnat. Hehe vi får se. 
 
Jag önskar er alla ett gott nytt år och hoppas ni får en bra kväll hur ni än firar in det nya året. KRAM
 
 

Märtha Gustafsson

Simons fantastiska farmor Märtha har nu i december somnat in och i onsdags var det begravning för henne. Ni som känner till henne vet vilken otrolig människa hon var, så fin och godhjärtad. 95 år och 5 barn, 10 barnbarn snart 13 barnbarnsbarn. Hon hade koll på allas födelsedagar och visste vad alla pluggade/jobbade med, hon brydde sig om alla och nämnde alla i sin bön om kvällen.  Märtha fick vara pigg, ha minnet på topp och klara sig själv ända fram tills de sista månaderna. Som sagt helt otrolig och ett sådant liv önskar jag alla. 
 
Vila i frid fina farmor Märtha ❤️
 
 
 
 
 

Julafton

På julaftons morgon låg det 2 paket under Signes julgran som tomten givetvis hade varit och lämnat under natten. 
 
Vi valde att inte äta grötfrukost någon annan stans som vi gjort tidigare år utan bara ta det lungt hemma. Signe fick öppna alla våra paket här hemma i lugn och ro under förmiddagen. Det kändes som ett bra upplägg både för henne och för oss. 
 
 
Lagom till Kalle anka åkte vi hem till Otter där vi spenderade eftermiddagen/kvällen. Ella fixade en häftig fläta i mitt hår, vi åt god mat, tomten kom och slutligen spelade vi julklappsleken som är en relativt ny tradition för oss. 
 
 
Signe fick så mycket fina julklappar.
Simon hade köpt byxor till både signe och lillebror, tjusiga de kommer bli va 😀
 
Hoppas alla haft en fin julhelg ❤️🎄🎅🏼

Lilla julafton

I fredags firade vi jul i tveta med Simons mamma och syskon. Vi åkte dit direkt efter morgonbestyren här hemma och blev kvar tills det var läggdags. En mysig dag där kusinerna lekte massor, Signe håller sig helst så nära Holger som möjligt under hans all hans vakna tid. Det ska bli så roligt att se om hon kommer vara lika snäll och go mot sin lillebror. 
 
Under förmiddagen var vi ute och grillade korv till lunch. Tjejerna körde med Signes fyrhuling, eftersom snön inte ville infinna sig, annars hade ju pulkaåkning varit väldigt passande. På eftermiddagen kom tomten och delade ut paket till kusinernas stora förtjusning. Och sen åt vi en god julmiddag vi ordnat tillsammans. 
 
 

Jullov

Idag gjorde Signe sista dagen på förskolan för detta året. Det har varit en jättebra förskolestart för henne. Hon är trygg med pedagogerna och trivs otroligt bra. Tror hon varit ledsen två gånger när vi lämnat så det känns riktigt skönt. Hon har utvecklats och lärt sig massor under dessa månader hon varit där. Imorgon börjar som sagt hennes jullov därför lämnade Signe idag en liten julklapp till Monica, Inga-Lill och Britt-Marie. 
 
Nu ska vi ha 3 mysiga veckor tillsammans, till och med pappan i huset ska vara ganska mycket ledig eftersom han har jullov från lärarjobbet. Känns otroligt skönt för oss alla tre ❤️

4,e Advent

Vi började denna söndagen med sovmorgon, Signe sover faktiskt lite längre på söndagar, antar att det beror på att hon inte kommer i säng lika tidigt när det är helg. Vi var i alla fall uppe till julkalendern 8,45. 
 
10.30 hade vi träff hos Marleen med alla barn och mammor. Gröt och julklappslek för barnen, supermysigt. 
 
 
Signe fick ett pippi - krocket och var jättenöjd med det. Har spelat det här inne på mattan flera gånger redan. 
 
På eftermiddagen åkte vi en tur till min farmor och önskade god jul. Skinksmörgås och fika åt vi där. Samt bytte lite julklappar. 
 

Luciadagen

Här kommer det lite uppdatering om vår luciadag. 
 
Det började med lussefirande på förskolan. Mysigt utomhus med massor av tända ljus och skönsång från barn och fröknar. Först var inte Signe alls sugen på att vara lucia men hon fick ta på sig kläderna och vi tog plats ute på gården och när de väl började tyckte hon det var roligt och sjöng med i sångerna. 
 
Hon spenderade dagen fram till lunch på förskolan sen åkte vi hem till mamma för lite lussande.
 
När Simon slutat jobbet åkte vi ner till mormor och morfar för att göra julkorv. 
 
När jag och Signe var hemma hos mamma klippte jag Signes hår för första gången. Klippte bort det tunna längst ut. Såg genast mycket tjockare och finare ut. 
 

Julkonsert

I kväll har vi varit på stämningsfull julkonsert i by kyrka. 3 körer och musikskolans dansgrupper var med. Där Ella och Meja dansar. 
 

Granen står så grön och grann i stugan

Tidigare i veckan var Signes farmor här med en julgran hon kunde ha på sitt rum och gissa om vi fick en överlycklig tjej här hemma. 
 
Här är hennes adventsljusstake som hon själv valde i affären inför första advent. Även denna är hon väldigt stolt över och tänder det första hon gör på morgonen. 
 
Idag åkte Simon och Signe ut till tveta och tog vår julgran som fick komma in direkt de kom hem. Signe vill helst klä julgranen helt själv men trots att hon står på pallen blir det inte tillräckligt utspritt 😉
 
Till kvällsmat åt vi julmat. Janssons, köttbullar, prinskorv, julskinka, lax, sill, ägg och lite smörgåsgurka förstås. Till och med Signe tyckte att det smakade bra, i alla fall prinskorven och mina nygjorda köttbullar. 
 
 

Korv och pepparkakshus

Nu har vi gjort årets pepparkakshus, väldigt roligt tyckte Signe. När jag berättade att hon smakade på skorstenen förra året skrattade hon åt sig själv. Hon sa att hon var tokig när hon var liten..
 
Simon har gjort egen korv, både ölkorv och prinskorv. Ölkorven rökte han i sin rök men blev tyvärr inte som han tänkt sig. Den låg nog i lite för länge, blev torr och konstigt nog bränd. Men prinskorven blev bättre. 
Den ser lite mysko ut, speciellt på kort, men det blev god smak och känns verkligen att det är en kötthalt på 100%. Nu ligger det påsar i frysen och väntar på årets julbord. 

Göteborg

DIrekt efter frukosten i fredags åkte vi till familjen Sjöman i Göteborg. Kusinerna är numera riktigt bra kompisar då de träffs, så var det inte i sommar. Signe är väldigt förtjust i lilla Holger, jag hoppas hon kommer vara lika go mot sin lillebror. 
 
Vi tog en promenad till närmsta lekpark efter vi käkat lunch och sen hade tjejerna fredagsmys med popcorn och mamma mu på tv,n. 
 
På lördagen åkte vi in till stan och gick på julmarknad och käkade god lunch innan vi åkte hemåt igen. 
 
 

Hjärtbröd

 
 
Från och med idag har jag slutat jobba, gått hem på graviditetspenning. Vilket nu känns superskönt, först kändes det som om jag kunnat jobba ett tag till men det börjar bli jobbigt att böja sig ner och jag känner mig trött i kroppen. Jag vaknar flera gånger under natten och vilar gärna en stund på dagen för att inte somna före Signe på kvällarna. 
 
Hon kommer gå på förskolan 3 dagar i veckan mellan ca 7,30 - 13,00. Tror både Signe och jag mår bra av det. Jag har mer energi när jag hämtar henne och hon hinner inte tröttna på mig 😉 
 
Idag när jag hämtade henne åkte vi hem och bakade hjärtbröd, uppskattat av min lilla tjej. 
 
 

RSS 2.0