Lego scala

När jag var liten fanns det något som hette lego scala. Det var nog en väldigt kort period det fanns för det är inte så många som känner till det och är heller inte så lätt att få tag på idag. 


Jag hade en kompis som hade ett stort hus i denna serie, med massor av tillbehör. Jag själv hade bara en gubbe och några få tillbehör... 

Här ser ni min samling av lego scala

Detta plockade mamma fram och vi gav det till Signe för ett par veckor sedan och hon vill ofta att jag plockar fram detta. (Hon får bara sitta vid bordet och leka med det eftersom det är endel smågrejer som Herman gärna stoppar i munnen). 

Hon tycket det är jätteroligt så nu har jag lyckats hitta hela detta stora huset som jag lekte med hos min kompis. Fick syn på det på tradera och idag hämtade jag ut det. 

Jag kände mig som ett barn på julafton när jag plockade upp det. Jag är sååå himla sugen på att ge Signe detta idag när hon kommer från förskolan... Meen det ska bli en julklapp. Så det får stå på garderoben till julaftons morgon är här.


Holger 1 år

Holgers 1-års kalas i Göteborg. 

Vi åkte dagen före så hade en mysig kväll tillsammans
Tjejerna lekte riktigt bra
Tårta från Holgers
Redo för kalas
Familjen Sjöman

Ledig måndag

Ja i måndags hade vi en ledig dag (som alla måndagar). Vi tog med oss min mormor till krokstad. Det är en fin lagom lång cykeltur dit från oss. 


Nu har Signe gått 3 dagar på förskolan och imorgon har vi ledigt igen. Direkt när Simon slutar drar vi iväg till Göteborg. 1-års kalas för kusinen väntar. 


Fredagkväll

Det var ett tag sedan jag lämnade ett avtryck i bloggen nu. Dagarna bara rullar på och ja tycker inte jag hinner hälften av vad jag vill hinna med. Inte för att låta negativ men Herman styr ganska mycket här hemma. Dels är han väldigt aktiv och utvecklas så snabbt, det går inte lämna honom en sekund utan att han hittar på något bus. 


Simon brukar öva honom på att stå själv (som om inte hans egna utvecklingstakt vore nog) han står ibland flera sekunder. 


Vi har hunnit med en kräftskiva hemma hos mamma och Peter. 

Vi har köpt en begagnad cykelkärra så den tog vi till kräftskivan.

Vi har varit på regniga promenader. (Tur att jag precis köpt mig ett regnställ för hjälp vad det regnar) 


Vill även bjuda på en rolig konversation från förskolan. 


En av pedagogerna berättade att de under dagen pratat om min mamma och Peter. De undrade vart Peter kom ifrån.. Då svarar Signe efter lite betänketid.. 
- En annan planet. 
Varpå kompisen Alfred som sitter vid samma bord kollar fascinerat på Signe och säger.
-Ååh vad du är smart !! 


Såhär ser han ut.. den där Peter från en annan planet🤣

Torsdag

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Varje timme har varit uppbokad med start 9.00 då Signe hade tid hos tandläkaren. 


Det gick jättebra. Inga problem alls, Jag tror Signe tyckte det var spännande bara. Kändes skönt, allt såg bra ut också👌 


Vanligtvis går hon ju på förskolan på torsdagar men idag tog vi ledig och gick till hörnan istället. Hörnan är en öppen förskola som ligger bara ett kvarter från vårt hus. Jag var mycket där när Signe var mindre. Idag torsdag har de sångsamling. Både Signe och Herman gillade det. Kompisen Isabella var också där, de spelade honungsjakten tillsammans. 

När Hörnan stängde gick vi hem och åt lunch. Sedan ut på en promenad så Herman skulle sova lite mer. 14.00 skulle vi vara tillbaka på hörnan för förälldrargrupp för Herman. 


Nu har vi en paus i soffan och om en timme ska vi till tveta och fira Simons bror som har födelsedag idag. 


Molle

Simons mamma har ju haft sin hund Figo i 15 år och för några veckor sedan blev hon tvungen att ta bort honom. Han var gammal och svag så skönt för hans del tror jag men såklart väldigt tomt för Lena. Hon bestämde sig nästa direkt för att skaffa en valp. Snabbt gick det och nu har hon lilla Molle. 

Så liten och söt 😊🐶


Skördefesten

Igår tillbringade vi några timmar på skördefesten. När vi parkerade på första stället kom tjejerna Otter och parkerade precis bredvid oss. 



RSS 2.0