Jul 2017


Hermans första jul. Vi började morgonen med julklappsutdelning här hemma. Ända sedan vi fick Signe har vi delat ut våra julklappar till varandra på morgonen. Känns som att det blir så mycket paket på samma gång annars, roligt att sprida ut paketöppningen lite. 

Vid 9 kom mamma, Peter, mormor, morfar och Marcus på grötfrukost som mamma ordnat med. 









Lagom till Kalle åkte vi hem till familjen Otter. 








Efter Kalle åt vi massor av julmat innan tomten knackade på. Framåt kvällen var det dags för julklappsleken som alltid blir en succé.

När Simons mamma och syskon kom hem från Teneriffa träffade vi dem för att fira jul tillsammans, med kyckling och potatisgratäng istället för julmat. 



Idag träffade vår familj och Abir med sina 5 barn hemma hos mormor och morfar för att uppmärksamma julen. Där fikade vi och delade ut julklappar.  




Helgen

Vår helg var helt fullbokad med trevligheter. 50-års kalas för min morbrors sambo Maria, julmys med mammagruppen och alla barnen samt julshow i by kyrka. 

MEN... 
Natt till lördag vakande vi av att Signe kräktes i sängen. Upp och duscha henne samt bädda rent. Hon somnade om ganska snabbt och sov ända till morgonen. Var lika pigg som vanligt, åt frukost och verkade inte det minsta sjuk. Men vi tog det såklart som magsjuka ändå, vill inte riskera något, speciellt inte nu inför jul. 

Ingen av oss andra har blivit dåliga och Signe har varit som vanligt hela helgen så vi har varit ute mycket i det fina vädret. Idag har vi haft fantastiskt väder, kallt men jättefint. 







Slitsamt att gå till pulkabacken. 


Korvgrillning med mamma och Peter. Mys på hög nivå. 







Lucia

Luciamorgon på förskolan. 7.15 var det samling och 7.30 började det. Så det blev en tidig morgon för oss. Vi brukar inte vara där förrän 9. Och det är kämpigt att hinna i tid till ibland kan ja säga 😉



Efter många fina sånger bjöds det på glögg/saft och pepparkakor. Jättemysig morgon. Signe tyckte också det var väldigt roligt, hon kunde alla sånger och sjöng för fullt. 

Simon vs Ernst

Idag har Simon låtit sin fantasi flöda..


Han har gjort ett träd till fåglarna med belysning. Svetsade ihop armeringsjärn. 

Och gjort en modern ljusstake av en strärna vi hade i gömmorna. 


Han har allt lite Ernst i sig ändå 😉😊


Helgen

Under helgen har vi tagit julgran. 


Idag tog vi även in och klädde den. 2 veckor före jul men det är ju roligare nu innan. Det var visst en gran i modellen större så vi var tvungna att möblera om lite.. 


Vi har också hunnit med att baka lite julgodis. 



Herman ville såklart också hjälpa till.
Någon har smakat på chokladen
Vi var även ute och det var perfekt snö-lykte-väder

De första stegen

Igår lördag 9.e december tog Herman sina första steg. Hemma i vårt kök (där även Signe tog sina först steg) och hela familjen var där och såg det. Kul ! 


Han är inte speciellt stabil ännu med tar ofta flera steg efter varandra innan han sätter sig ner. Så snart springer han. 

Han är även expert på att klättra på saker...


Vinkväll

Gårdagen bjöd på en väldigt trevlig vinkväll hos Alexandra med världens bästa mammagrupp. 


Vi körde som vanligt julmatsknyt och julklappslek. Ett vinnande koncept. 

Alexandra är ju som ni vet väldigt duktig på efterrätter. Igår bjöds vi på smaker som saffran, hallon och maräng. Smarrigt

Tack för denna kvällen fina ni ❤


Helgen

Vilken helg vi haft. Fullbokat precis hela helgen men bara med trevligheter och dessutom fint vinterväder har vi haft. 


På fredag kväll var jag på musikalen Annie och resten av familjen var i tveta och åt julmat hos barnens farmor. 


Lördag förmiddag var vi ute här hemma i det härliga vädret. Perfekt att vi har en så stor gräsmatta precis bredvid huset där vi kan åka pulka bakom fyrhjulingen. Nöjda barn och nöjd pappa. 

Lördag kväll kom Sofi & Kim, Susanna & Johan och Karl samt Emma från Stockholm och hon hade med sig sin nyblivna sambo Viktor. Vi hade en riktigt trevlig kväll tillsammans. 


Idag har vi hängt i kyrkan x 2. Först tveta kyrka i förmiddags där Herman fick ta emot en dopängel. Alla barn som döps i tveta kyrka får en fin glasängel som man blir inbjuden att hämta på första advent. Synd att inte denna tradition fanns när vi döpte Signe. 


Efter besöket i tveta tog vi en runda på stan och skyltsöndagen med mamma, Peter och Moa. Signe lämnade önskelista till tomten och vid 16 var vi i Säffle kyrka där Herman hade sitt första uppträdande. Avslutning med babykul så vi sjöng tre sånger och "dansade" med barnen. Även de andra barngrupperna i kyrkan deltog med sång och teater. 


Jag har tyvärr inga bilder härifrån då batteriet i telefonen tog slut. 

Jo jag hade visst 2 bilder från avslutningen på babykul.. eller Peter rättare sagt 😊🤗