Slut på 2012

Ja nu är snart alla helgen över för den här gången. Känns bara skönt!

Våren 2012 blev jag färdig Undersköterska, vi hade vår första sommar som ägare av Harnäs. Vi har träffat nya vänner, min bästa vän Emma tog steget och åkte till Usa för ett år, och vi har varit på finaste bröllopet. Ja 2012 var ett bra år tills det att olyckan var framme och gjorde det till det jobbigaste året!

Nu hoppas jag på att 2013 blir så bra det bara kan för oss. Det börjar med tre veckors semester i Thailand och närmare sommaren blir det en resa till USA och Emma. Sen ser vi fram emot sommaren på Harnäs! Och ja hoppas verkligen att alla nära och kära får vara friska och må bra <3

Gott Nytt År alla läsare!

Julafton 2012

Ja även iår blev det julafton, vi firade som vanligt hemma hos familjen Otter. Men jag och simon började dagen med att sova ut riktigt länge. Sen blev det grötfrukost och lite paketöppning. Vi hade bestämt att inte köpa något till varandra utan istället spara pengarna till resan. Men det blev några paket ändå, jag hade fått paket från USA, där min kära Emma befinner sig. En supergod body-lotion och ett sminksett från NYX. Och jag (fast på paketen stod det Zimba) hade köpt en varsin vit badrock till mig och Simon. Perfekt till vår relaxavdelning.  Simon åkte sedan med till Otter för att kolla Kalle Anka innan han åkte vidare till sin morbror Åke.
 
 
 
Det var en fin dag med fint julvöder. Men när jag åkte hem för att tända i pannan innan jag åkte mot Tveta och paketöppning med Simons familj som ja gjort de senaste jularna så krockar jag. Precis här utanför i korset vid St1. Jag kom från hotellet och kör alltså på huvudled samtidigt som det kommer en och bara kör ut från netto-hållet. Jag bromsar men hade inte en chans att stanna, försöker svänga åt höger, alltså bakom henne. Men pang sa det bara så va hennes förardörr intryckt av vänster hörn på våran bil! Usch, va ganska skakis när jag klev ur bilen. Men som tur va gick det bra med oss båda, jag var på vc igår och allt var som det skulle förutom att jag är stel i nacken och kunde vara det några veckor framöver. Våran bil blev det inga större synliga skador på, men Simon ska kolla närmare på den och se så allt är som det ska.  
 
Ska visar en några av alla julklappar jag fick...

 
Simon fick denna fina boken av sin storasyster. Hon hade gjort en personlig till alla sina syskon. Så fin present, tycker jag <3
I Simons var det många fina bilder på han och Svenne tillsammans.
Usch tänker på dig nästan hela tiden, alltid är det något som påminner!
Du fattas oss <3
 
 
 

En fin dag med snö i luften.

Idag har både jag och Simon varit lediga. Vi tog sovmorgon och vid 11 tiden åkte vi upp till Harnäs för att titta till det. Inga konstigheter, men besök av rådjur hade vi nog haft, både nere på bryggan och uppe på gräsmattan. Usch, farligt när de går på isen, om de skulle gå igenom! Vi hämtade även hem lite sommarkläder som ska med till Thailand.


 
Efter detta åkte vi till mamma och åt lunch med fullt hus. Trevligt ! Om en stund åker vi ut till Tveta för att tillbringa kvällen där tillsammans med Simons familj.
 
Ps. Ser ni att jag har klippt av mig håret? ..
 

Julgran

Nu ikväll har vi klätt julgranen, en gran från Tveta, givetvis! Så här ser den ut...


Fin va .. ? Det tycker vi också ! Det luktar ju så gott mä... !

Esters Cafe

Idag efter jobbet åkte jag och mamma till Esters Cafe i Långserud. Så mysigt är det där. Idag började de med sin jul-rea, halva priset på alla julsaker men även 50% på resten av sortimentet också (fast bara just idag) Vi hade alltså med oss en hel del finsaker hem....

 
Två plåt-skyltar...
 
Ett hjärta till att lägga lite post i, nu på jul får jul-korten hamna här..

Två hjärtan ja tänkte hänga på varsin dörr av linneskåpet...

En form..
 
 
Men roligast av allt var nog denna stegen...
Jag har länge velat ha en gamal stege, denna var ju inte gamal men ser ändå lite så ut pågrund av den slitna, vita färgen. Köpte även två galgar som jag gillade starkt.
För detta kalaset fick jag betala ungefär 550 kronor.
Riktigt bra, tycker jag !
 
 
Vi tog även en tur till KappAhl där jag köpte den här tröjan till 40%..
oj vad kul det är att handla när det är Rea! :)
 

När jag kom hem hade Simons mamma varit här med dessa... :)
 
 
 
 
 
 

Julen närmar sig med stormsteg

Ja igår var det en vecka kvar till julafton.

I söndags kväll var Vicki och Therese hos mig, vi lagade thaimat och drack glögg, singha och en liten hallon/lakrits shot blev det oxå. Trevligt! :)

Igår fick ja ställa klockan för jag, Svärmor och Elin skulle med tåget till Göteborg. Vädret var inte på vår sida men vi hade trevligt ändå. Var inne i måånga fina affärer, Malin sprang runt med oss genom hela Göteborg. Sen blev det en tur inne på Liseberg oxå, så lite julstämning fick vi allt. Innan vi skulle med kvällståget hem fick vi mat hemma hos paret Sjöman :)


Idag har jag och Simon varit på resebyrån och fått alla biljetter och så inför resan, såå skönt att åka ifrån detta, både vädret och vardagen. Nu inväntar ja brorsan för en tur till farmor med en liten julklapp :)

Lugna Lördag

Ja idag har det varit en väldigt lugn dag. Simon har suttit i traktorn största delen av dagen, plogning på Shell och här hos oss. Även fast han kör med traktorn tar det sin tid. Jag har pysslat inne, fixat en liten hörna i vardagsrummet. Tog in klaff-bordet vi har på altan och hämtade även in dörren som vi hade som säng-gavel förut ni vet. Pyntade med lite ljus och vackra ting.
 
Så här blev det...
 
 
 
Dessa nallar är ja galet förtjust i. Bukowski, just denna herren heter Ceasar <3

Jag har även bakat Saffran och valnöts skorpor med smak av apelsin.
 
Kvällen fortsätter lika lungt, en gratäng står i ugnen, mjukisarna är på och nu inväntas "Så mycket bättre". Ha en härlig kväll alla läsare.

En perfekt fredag-kväll

Ikväll hade vi Sofi och Kim här. Det blev tacos, god dryck och många skratt. Även ett skype-samtal med Emma, trevligt! Vi spelade "upp till bevis", ett spel som Simon fick i julklapp för två eller tre år sen, vi hade inte ens öppnat det. Som alltid med nya spel är det lite jobbigt när man måste läsa sig till alla regler och så, men efter ett tag kom vi allt på hur det skulle spelas. Riktigt kul hade vi. Tjejerna mot killarna, okej ja och Sofi förlorade, men vi var strax efter i mål, så det var ingen stor vinst för killarna. Nä nu säger jag godnatt.



Årets Julkorv

Till att börja med måste ja nämna årets Lussekatt i Säffle-tidningen som visades idag. Simons lillasyster Elins katt Elvis blev vald. Kul, tycker ja, även våran Zimba var ju nämnd i texten, även det var ju kul ;)  Elvis hade fått över 100 röster och den katten som kom 2,a fick 37 röster, så han vann stort. Jag hade samlat ihop 23 stycken.
 
Idag jobbade jag till klockan två, sen raka vägen hem, bytte om och åkte till station och skrev ut tågbiljetter till Måndag då jag, Simons mamma och Elin ska åka till Göteborg, Liseberg och Malin. En dagstur, trevligt. Hoppas på hyfsat väder bara. Efter detta åkte ja raka vägen till Mormor och Morfar, julkorv skulle göras. Mamma och Anna var också med.

 
      
 
Potatis, fläsk- och nötkött, lök och kryddor mals och blandas ihop.
 
 
Sen stoppas det i fjälster, knyts ihop och klipps av till korvar. Färdiga att kokas och sedan ätas.
 
 
Adam och hans kompis Fredrik kom förbi efter skolan....
 
 Ingen korvstoppning för killarna, men pepparkaksbak blev det..
 
 
 
 

På sin plats.

Idag gjorde jag färdigt min julmatta. Mormor kom och hjälpte oss klippa av och knyta den.





Felfri är den inte, ena änden blev något smalare, och på något ställe har ja inte trampat om, men ja är ändå väldigt nöjd med den. Min allra första hemvävda matta ! :)


121212

Ja det är dagens datum. Lite häftigt tycker ja nog, men vad ska ja göra idag då? Nej inte gifta mig i alla fall, som många gör. Sitter under filten och kollar på nyhetsmorgon och där är de flera stycken som gifter sig idag.

Jag är förövrigt ledig idag, ikväll ska jag träffa Sofi. Men nu innan dess ska jag greja med lite av varje. Sticka raggsockar, de ska vara klara före jul, även mattan vore bra om jag gjorde lite på, nu är den 1,10 så är 50 cm kvar. 13.00 har Simon lunch, idag blir der köttfärsås och spagetti.

Nu kom Zimba och la sig i knät, så nu tar vi tag i stickningen och inväntar Efter tio. Mysmorgon!








Nya Gardiner

Idag har mamma varit här och hjälpt mig sy nya gardiner till det stora fönstret i vardagsrummet. Det blev en hiss gardin i varje fönster, ett fint smal-randigt tyg, med vintervita band. Hängde dem i fönstret på en spiral istället för på gardinstången. Tyckte det blev väldigt bra. Och till sommaren när man börjar öppna ut till altanen så kan ja ju bara ta ner den vid dörren, så behöver inte den vara ivägen. Hur bra som helst ju !
 
Ja vet att det ser väldgt rörigt ut på kortet, med all bröte som ligger utanför på altanen. Det är svårt att ta rättvisa bilder på ett fönster. Men jag kan lovar er att det ser väldigt fint ut i verkligheten.
 


 
Nästan alla julklappar är klara. . . det blir inte så många. Till mamma och brorsan och Simons mamma och syskon. Vi har bestämt att inte köpa något till varandra eftersom vi åker till Thailand 8 Januari, sparar pengarna till det istället !
 
Av tyget som blev över från gardinerna gjorde jag hjärtan till vitrinskåpet...
 
 
 
 
 
 

Liten Julgransjakt

Ja älskar när det luktar gran, då är det jul på riktigt. Det är lite för tidigt att plocka in den stora granen än så idag drog Simon upp en liten julgran...
och så här fint blev det på linneskåpet..

Mysdag

Idag var jag med Simons mamma och syster Malin till Karlstad för lite shopping. Ja köpte en julklapp och en ljuslyckta från Indiska. Den ska få pryda källaren när det blir klart, tills dess får den stå på soffbordet och vara fin. Nu blir det lite plock här hemma innan jag och Simon åker ut till tveta, ska få smaka på Malins hemmagjorda glögg !
Grattis Svenne på födelsedagen. Du får fira den tillsammans med pappa i himlen <3

Julmatta

Vi har satt upp vävstolen hemma hos mamma så just nu håller jag på att väva mig en julmatta. Så här ser det ut...




jag har än så länge gjort 85 cm kanske ska bli 1,5 meter ungefär, tror bestämt att ja hinner klart till jul. Veckan före ska den läggas på räknar jag med :)

En lång tisdag

Idag har jag jobbat nästan hela dagen från 7 -22.30. Var ledig mellan tre och fem bara, så det har blivit några timmar, känns alltid bra att få mycket jobb ibörjan av månaden. Ska även upp imorgon för ett pass.

Simon och Fredrik har grejat i källaren under kvällen, så här såg det ut nu när jag kom hem...


Nä nu ska ja sova så ja orkar upp när klockan ringer 06.00 imorgon.

det verkar fungera bra..

.. ja det gör det faktiskt, även att blogga från mobilen. Känns lite tråkigt att lämna min gamla pysslan90.blogspot.com. Men men, detta blir säkert lika bra. Jag får även hjälp av min kusin Anna med designen på bloggen, skönt för det kan inte jag med, koder hit och dit. Så tack för att du vill greja med det kära kusin !
..... ska även dela med mig av en bild på årets pepparkakshus...... ikväll när jag skulle dekorera det hade ja ner der i golvet.. och jag kan inte skylla på Zimba. Detta året får vi klara oss utan pepparkakshus.

Testar blogg.se

Eftersom min blogspot började krångla men uppladdningen av bilder så testar ja nu denna sidan..


Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0