intensiv helg

Fredag.

Denna helgen va det martens-helg här i Säffle. På förmiddagen tog jag och mormor en tur. Köpte garner till handledsvärmare och lite blommor till trappen. Sen hem och åt mat innan Maria kom och vi hade bestämt att gå med Linnéa som va tillbaka i stan denna helgen, trevligt. Hon har nämligen fått jobb och träffat en Andreas i Uddevalla, eller nån stans där i närheten. Vi gick en runda på stan sen blev det mat på det nybyggda Sibylla som blivit jättefint!




På kvällen var det tacos och badtunna som stod på schemat. Susannas föräldrar har en på sin altan. Så vi och Sofi & Kim var ditbjudna. Trevligt!





Lördag.

På med arbetskläder direkt efter frukosten. Ut och lasta på massa skräp på kärran för att köra till tippen med. Men tog först en tur till Interstil som hade utförsäljning. Hade inte tänkt köpa ngt men Simon fick syn på en soffa han ville ha till bio-rummet. Mätte soffan, hem och mätte rummet sen tillbaka och sa att vi skulle ha den. Till östby och tömde kärran och till Interstil och hämtade soffan.

Efter det åkte vi hem och lastade ut den gamla, städade bio-rummet och in med den nya. Men inget film-tittande redan då. Jag skulle plantera blommorna ja köpt och vi skulle få in den sista vedhögen.


Nu är allt äntligen inne och vi började även elda igår. Hade 14, 5 grader i köket imorse.
På kvällen gjorde vi tacograttäng och strax före den va klar prata ja med mormor, inte för att bjuda hit dem på mat men så blev det ändå. Kul ! Sen fick de provsitta nya soffan såklart. Och morfar har inte sett slottet i Tyskland hela släkten bokat och ska åka till i Sommar så vi visade honom de. Väl godkändt tyckte han.

Bättre bilder på soffan kommer..
Zimba fick oxå en ny viloplats, som man hänger på elementet, han verkar redan ha den som sin nya favoritplats. varm och skönt.


Söndag.
Idag får det bli en lugn dag tror ja! !


Julafton varje dag

Senaste veckorna har det kommit såna här paket rätt som det är i brevlådan. Alltid kul med paket.

Jag har börjat buda på en del bebiskläder på tradera, farligt roligt! Men Simon har bestämt att Jag får välja vad jag vill buda på och betala det, sen ska HAN få öppna alla paket, utan att ja berätta vad jag köpt. Frågan är om det inte genast blev roligare för honom.

I dagens paket va det i alla fall ett par randiga byxor från villervalla.


Flera auktioner polarn och pyret kläder har jag också vunnit.



När Simon öppnade detta trodde han det var en pyjamas. haha! Även detta sett från polarn och pyret.


Ett par söta byxor från Me and I med skönt häng.


Och en färg och form body med en dregglis till.


Kan ju inte bara ha 29 kr kläder från gekås. Måste ju ha lite märkeskläder också ;)

Hösten är här..

Idag blev det en tidig morgon, gick ut direkt efter frukosten för att köra in veden som låg på sista kärran. Kommer en stor kärra till i eftermiddag som simon köpt av en. Han hinner inte kapa upp mer själv. Det är inte lite ved som ska köras hem i början av året som sedan ska kapas och klyvas, svårt att veta hur mycket det kommer att behövas också. Det ska ju fyllas både här och i Snåre. Billig uppvärmning är det, men väldigt mycket jobb ! Jag hjälper till med det jag kan !


Idag var det riktigt kyligt ute, nu är nog hösten här, på riktigt. Men jag tycker om det. Älskar att använda halsduk och raggsockor. Har även köpt nya skor som ja väntat på att få börja använda och idag tror ja minsann att premiären blir!

Varma och sköna från Rieker.

Nu ska ja kolla klart på "Efter tio" med Malou och mysa i soffan med Zimba ♥





En tur till Åmål

Idag har jag varit i Åmål och hälsat på Theo och hans mamma. Full fart på honom nu. Jösses, inte en lungn stund! 15 september fyllde han ett år och har inte fått någon present från oss än. Men idag fick han de. tror cellofanen va roligast, eller min hemmagjorda låda där det stod Theo med stora bokstäver runt om, men den skulle stå och se fin ut på rummer tyckte mamman. Den gröna bilen från duplo gick väll oxå bra att greja med, ett litet tag iaf...




Tack för idag, vi ses snart igen! :-) ♡


ullared

I lördags va jag, mamma, Peter och hans barn Hanna och Moa till Ullared. Vi åkte från Säffle redan 04.00. Tidigt, jobbigt! klockan 8 var vi framme och började shoppa. Även fast det känns lite tidigt så blev det en hel del bäbis-grejer. Vet inte om ja kommer åka dit ngt mer före Mars.

Här kommer de bilder på bäbisgrejerna, men blev även lite kläder och andra bra och ha saker och måsten (skurmedel, diskborstar, plastpåsar mm. )











Kardemummabröd

Idag har ja varit hos mormor och bakat brödkakor med kardemumma i. Ni vet de tekakor man köper på holgers är ju så goda, så vi gjorde ett försök att göra ngt liknande. Nu gjorde vi stora brödkakor som stektes på varm plåt så de blir sådär lite sega ni vet. Men kardemumma smaka det, gott!




Jag delade varje kaka i 6 bitar så de är lätt sen när man ska ta upp ur frysen.


Blir gott till kvällsmat de :-) Hoppas bara ja får behålla dem ;-)


VEDELDNING

Ja det är väldigt mycket jobb när man eldar med ved. Simon fixar det mesta, men jag är med och staplar här hemma. Idag efter jobbet skulle han ut till tveta för att kapa en hög till, det blev nämligen inte fullt i vedskjulet. Jag följde då med för att klyva lite samtidigt.


Skönt att vara ute och greja lite, älskar höstluften! Dock börjar jag även bli förkyld, jätte tät i näsan och nyser, huvudvärk också, ni vet sådär långt fram precis bakom pannan.

Och vi som ska till Ullared på lördag! Ja vill verkligen med, (även fast jag egentligen inte orkar med en heldag och sen lång resa hem) och nu om jag ska bli sjuk också, fasen! Jaja det är några dagar kvar så vi får se.

Tjurruset


I lördags åkte vi flera bilar till Karlstad för ett gäng killar anmält sig till Tjurruset. Blött och geggigt hade det varit men det va ett kul lopp tyckte allihopa, förutom Marcus - Ja springer hellre ensam i skogen tyckte han efter målgången. Men Simon skulle göra det till en tradition. Kul! 
 
Efteråt åkte vi till Peters dotter Hanna där de duschade innan vi åkte till Texas longhorn. Ett bra ställe, dock är jag ingen restaurang människa, speciellt inte nu.
Nej illamående har inte gett sig än, vecka 15 nu. Men visst har det blivit lite bättre, morgonen och förmiddagen är det oftast inte så farligt men sen kommer det krypandes och stannar tills jag somnar. Spyr fortfarande en gång om dagen ungefär, ofta på kvällen. Sover även sämre, jag har aldrig haft problem med att somna eller att ja vaknat på natten. Men nu vaknar jag 2-3 gånger varje natt och har svårt att somna om. Därför är ja ju extra trött på dagarna.

Födelsedagskalas

 
I lördags fyllde min fina kusin Anna 20 år. Det firades i fredagskväll hos mormor och morfar med smörgåstårta och gott till kaffet och massa paket till Anna !:) 
 
 
 

Ett år av saknad

Ja idag är det redan ett år sedan Simons pappa somnade in. Det går så fort, känns som om det var igår samtidigt som det ibland faktisk känns som att det va evigheter sedan man träffades sist. Konstigt det där med tid!

Men det som känns så fruktansvärt i det hela är att varken min eller Simons pappa finns. Hur ofta händer det, vi har inte ens fyllt 25 än. Får man tycka synd om sig själv ibland så är det när man tänker såhär. Vissa dagar känns bra, vissa mindre bra. Det är som med allt annat. Det går upp och ner. Men man måste ta till vara på det man har, det får inte glömmas bort i allt elände. Varken pappa eller Svenne vill se att vi slutar leva och ha roligt, jag tror faktiskt att de är med oss ändå på något vis <3
Kärlek till er! <3


Nu är jag här igen.

Har fått många klagomål om dålig uppdatering här på bloggen. Och jag håller med. Men jag har för det första inte gjort så väldigt mycket roligt att blogga om då ja legat hemma och varit sjukskriven i snart åtta veckor! Jag mår illa nästan hela tiden och spyr titt som tätt. Börjar bli riktigt jobbigt, vet inte vad jag ska göra för att lindra det. Har testat både postafen och lergigan comp, men utan resultat.

Ja det är ju fler av er som redan vet om den stora nyheten. I Mars väntar vi en liten bäbis jag och Simon ! ♥

Alla i Värmland erbjuds att göra ett kub-test, kombinerat ultradjud och blodprov. Där de redan i vecka 13 kan se om det är hög eller låg risk för ett kromosomfel, vi fick resultatet låg risk, så det kändes skönt. Vi va på vårt ultraljud i onsdags och det va så häftigt. Längtar redan tills nästa som är i mitten på oktober :-) ♥

RSS 2.0