Stickat och virkat

I början på januari köpte jag garn i blå nyanser för att virka en filt till kommande familjemedlem och idag blev den färdig. 
 
Min mormor har stickat ett jättegulligt sett med tröja, mössa och sockar, detta ligger nu nerpackat i väskan som väntar på att få följa med till Karlstad och välkomna lillebror. 
 
 

Holger Sven-Erik Sjöman

Idag har vi varit på dop för lilla söta Holger. Tror att han tyckte det var helt ok att vara huvudperson, han var nöjd både i kyrkan och på dopkaffet efteråt. Hans farfar Lennart var präst och hans faster Lovisa tillsammans med sin man spelade och sjöng två fina sånger I kyrkan. 
 
 
De hade fyra små tjejer som gärna hjälpte till med presentöppningen. 
 
I våra paket gömde sig detta. 
En vanlig IKEA pall som jag målat. 
Samt en personlig sagobok där Holger och hans pappa Henrik är med i.
Den är beställd från en sida på nätet, lillasegnasagor.se. 
 

Soffbord

Nu har Simon kommit in i bordsbyggandet igen. Han har gjort ett litet bord till vår soffgrupp I vardagsrummet. Samt en ny bordsskiva till köksbordet. Köksbordet är nu under målning men soffbordet är helt färdigt. Jag betsade det på samma sätt som vårt matsalsbord som står i samma rum. Såhär blev det. 
 
 
 
Min duktiga Simon bygger och jag målar, vilket bra samarbete vi har som Signe säger. Samarbete är ett ord hon börjat använda flitigt på sista tiden och hon förstår även innebörden i ordet. Så nu samarbetar vi otroligt mycket här hemma. 
 
Och nej inga tecken på att lillebror vill komma ut heller. 3 dagar kvar till bf idag men jag räknar med att gå över även denna gång. Han kommer när han kommer och ingen väntar mer än vi. 

Födelsedag

Idag blev det också lite kalas. Fast här hemma eftersom Simon fyller år. Han har jobbat på skolan under dagen men jag och Signe har varit lediga och förberett. Vi bjöd på thaimat och Simons älsklingstårta, buddapest, såklart. Vi hade bjudit hit mamma, Peter, Lena och Elin. 
 
Han fick fina och bra presenter också. Jag och Signe hade köpt en klocklåda och ett hårgele som han använder. Sen fick han en ny gryta (vilket vi verkligen var i behov av), en piketröja,  blommor, lotter och choklad. Sådär aldeles lagomt perfekt kalas ☺ 
 
Och dagen till ära hade Signe premiärvåfflat hår. Glömde helt bort att fotografera, men ska se om ja kommer ihåg att ta en bild imorgon och lägga in, hon fick så fint och tjockt hår 😊
 
 

Wilhelm 3 år

Idag var vi på ett fin fint kalas hos Wilhelm som igår fyllde 3 år.  Som alltid hade Alexandra fixat massa gott till oss allihopa. 
 
 
 

En härlig lördag

Idag tog vi med fyrhjulingen på bilkärran och åkte till Tveta. Körde en tur i skogen innan vi letade upp en solig plats att grilla korv på. En väldigt härlig tur 😊
 
 

Tillbaka till verkligheten

Ja då var jullov och ledighet slut för denna gången. Idag började Simon jobba i skolan igen och imorgon ska Signe till förskolan. Nu ska hon gå 15 timmar, tisdag-torsdag 7,30-12,30. 
 
Jag har tyvärr haft en ordentlig förkylning de senaste 2 veckorna så vi har inte gjort några större utflykter eller aktiviteter utan mest myst hemma. Simon och Signe har varit ute och lekt mycket och åkt fyrhjuling. Men i fredags åkte vi allihopa ut till duse och mötte upp flera av familjerna i mammagruppen för att grilla korv. Blåsigt men ändå en fin förmiddagen och barnen var mer än nöjda. 
 

RSS 2.0