Måndag

I fredags firade vi barn, barnbarn och barnbarnsbarn vår käre Håkan. Jag vet att jag skriver för oss alla när jag skriver att vi är så glada att ha honom i våra liv. 

På lördagen tog vi en utedag i det fina vädret. Lunchen blev då grillad korv och en tur på fyrhjulingen i Tveta. 


Herman somnade skönt på fyrhjulingen.. och ja vi fick plats hela familjen på den. 😊

Innan vi åkte till stan igen tog vi med oss Molle. Simons mamma var i Göteborg i helgen så Molle sov hos lördag till söndag.


Det gick väldigt bra, han sov hela natten och barnen tyckte det var roligt att ha honom här. Samtidigt som jag och Simon nu är ense om att vi inte ska skaffa hund, absolut inte nu när vi har små barn. Det är allt väldigt mycket jobb med en hund. 

Vill bjuda på denna fina bild på Herman också 😍

Och nu till rubriken.. Måndag som det är idag. Inte vilken måndag som helst utan höstlovsmåndag. Både Simon och Signe är lediga denna vecka. Det känns lyxigt. Idag tog jag med mig Herman och gick till öppna förskolan där de idag var HLR, så viktigt att färska upp minnet OM olyckan skulle vara framme. 


På eftermiddagen kom Signe med ett paket till mig. 

Ett fyrkantigt paket inslaget i ett vanligt A4 papper... 


I detta enkla paket gömde sig en otroligt fin klocka till mig. 

Tomten kom minsann tidigt i år. Så nöjd, glad och tacksam över att få denna fantastiska present. Tack mina tre fina hjärtan!! ❤❤


Morfar 75 år

Igår fyllde morfar 75 år. Vi ska dit imorgon på kalas men jag och barnen var där igår också. De hade bjudit dit mormors syskon och även pantertanterna (Säffle FF's damklubb) Kerstin och Berith. Och mormor välkomnade oss då vilket passade perfekt för de var klockan två då jag hämtar Signe på förskolan. 



Höst

Ja nu är verkligen hösten här igen. Förra veckan hade vi många fina dagar, även första dagen på helgen. Det var en kall och blåsig men ändå fin lördag. Jag tog med mig barnen samt mamma och Peter ut till krokstad herrgård för att fota lite höstiga bilder. 


När vi vaknade upp på söndag morgon var det regn och kallt. Och det vädret har hållit i sig, känns dessvärre som att det är här för att stanna. Men vem vet vi kanske får fler fina höstdagar framöver, vi kan ju hoppas det i alla fall. 


Nu har jag precis gått en promenad med Lilleman så han somnade. 

Signe fick följa med Simon till frisören för att slippa gå en promenad med oss i regnet. 


Snart dags för träning för mig också.. Det har jag inte skrivit om här i bloggen tror ja. Men jag har kommit igång ordentligt med träningen faktiskt. Går på pass på gymmet. Finns massa roliga pass att gå på och vissa veckor blir det upp till 5 pass och andra veckor 2 pass. Mitt mål var att komma iväg 2 gånger i veckan och det har jag verkligen uppnått. Tränar tillsammans med Cissi, vi passar bra ihop, ligger på ungefär samma nivå och har roligt tillsammans. Det är mycket lättare att komma iväg om man är två. För er som inte vet vem Cissi är så är det min morbrors fru. 

Nä nu ska jag bara njuta av lugnet och tystnaden innan mina stora älsklingar dundrar in genom dörren. Det är inte ofta jag är helt själv 🤣


Tisdag

Tisdag vilket innebär babykul i kyrkan för Herman och hans kompisar. Gick på det med Signe också, väldigt mysigt. 

Först har vi en sångstund och efteråt pysslar vi samt fikar. 

Idag fick vi med oss hand och fotavtryck på barnen. Så nu står båda barnens avtryck så fint här hemma

Måste berätta vad jag och Signe gjorde i torsdags. . . Vi fick möjlighet att kika på genrepet av musikalen Annie som spelas just nu på medborgarhuset här i Säffle. 


Signes dans är numera på torsdagar och i torsdags var hennes dansfröken tvungen att vara med på genrepet så hon bjöd in dagens dansare med förälder. Så roligt. Det började inte förrän 19.00 och jag trodde bara Signe skulle orka se på första akten men hon ville mer än gärna stanna kvar och se slutet också. Så vi hade en bra kväll tillsammans. Musikalen var otroligt bra, ni som inte bokat biljetter än gör det! 


Nu undrar ni säkert hur det gick hemma med Herman.


Det hade gått bra faktiskt. Han hade varit ledsen men inte helt hysterisk (i så fall hade Simon ringt hem mig). Han hade somnat och vakant ett antal gånger. För att få honom att somna hade han gått en promenad med vagnen, gått ca 30 varv runt i vårt hus och gett honom ersättning. Såhär såg det ut när vi kom hem strax före 23.. 


Ledig måndag

Idag har jag och barnen som vanligt haft en ledig måndag. Vi tog en morgonpromenad för att köpa fiskbullar. Det är ju som ni vet våran måndagslunch. Sen tog vi vägen förbi lekparken i kanalparken. 


Herman har varit otroligt gnällig de senaste dagarna. Började med feber natt till onsdag som höll i sig i 2 dygn. Han gick då över till att mest amma även dagtid. Totalvägrade allt i mat/gröt väg. Har varit jättemammig hela helgen och först igår fick han tillbaka matlusten. Idag har han varit ganska lik sig. Dock är han ju extremt mammig och kräver mycket uppmärksamhet, så det är inte helt lätt att få så mycket annat gjort. Tvättberget växer och dammråttorna tar över vårt hem men vad gör det när vi har två fantastiska små troll här hemma... försöker jag tänka.. Men jag blir så stressad av att inte ha ordning och reda runt mig. Jag vill även gärna förbereda allt som går att förbereda, vilket jag inte heller hinner med nu. Så det blir lite som det blir, ibland totalt kaos men på något sätt så reder det oftast upp sig. 


Vi har en kvällspigg kille här hemma. Han somnar alltid genom att bli ammad och om jag försöker lägga ner honom vaknar han antingen direkt eller ca 30 minuter senare så det slutar ändå med att jag får gå och lägga mig med honom eller hämta tillbaka honom till soffan. Sedan är jag hans napp genom i stort sett hela natten. Detta är ju något som framförallt min rygg känner av.. minns att det var precis såhär innan jag slutade amma Signe också. 


Här ser ni en bild på det lilla trollet från ikväll. Tänderna har bara ploppat upp de senaste veckorna men vi tror ändå att förra veckans feber och extra gnälliga kille beror på fler tänder som kanske går igenom kindbenet eller så. Det är ju så svårt att veta, men han har hållit på mycket med fingrarna i munnen. 




Älskade goa dotter

Ja hon är ju bara för go just nu. Visst kan hon göra oss tokiga ibland med oftast är hon så snäll och rolig. Idag efter förskolan frågade hon mig helt spontant om vi kunde gå till Lindex, hon ville kolla efter kläder till sin docka. Hon hatar annars att gå i klädaffärer. 


Hon traskade och gick och var på toppenhumör. När hon hittat ett par söta strumpor gick vi till kassan och betalade. 


Herman har haft feber nu två nätter i rad. Han äter dåligt och är extra gnällig och mammig. Som tur är ammar jag ju fortfarande (mest kväll och natt) men nu har vi tagit till det även på dagen. Ikväll har han inte fått någon feber ännu då håller tummarna för att det inte återkommer. Simon har lämnat och hämtat Signe nu dessa två dagar så jag inte behövt dragit ut Herman i onödan. Och idag när han hämtade henne berömde en av pedagogerna henne. Hon berättade att Signe var ett tillskott för förskolan, att hon är så duktig på att leka och drar med de andra barnen samt duktig att leka i grupp. Så roligt att höra 😊


Helgen

I helgen har det varit marknad här i stan. Simon åkte iväg på kurs tidigt torsdag morgon och kom hem sent fredag kväll så jag och barnen hängde med mamma och Peter under fredagen. 


Denna klätterapa alltså
Redo för en tur på marknaden
Lunch för Herman och en varsin munk för oss andra
Vi åkte hem till kilavägen och spenderade kvällen där.

På lördagen tog vi en tur med pappan i familjen. 

Pippi-tröjan som min farmor stickat till Signe

Lördag kväll åkte jag och Herman på tjejkväll hos Sofi. Stockholmsborna Emma och Lina var hemma, så roligt att ses!



Signe är så otroligt rolig nu. Hon kommer med så ärliga och bra kommentarer på allt verkligen. Som nu ikväll när Simon sa åt henne krama och säga godnatt till mig och Herman samt hämta en sagobok hon ville höra. När han efter en stund frågar om hon hämtat en bok svarar hon snabbt och bestämt. 

-Man kan faktiskt inte hämta en bok samtidigt som man kramas pappa ! 

Älskade unge ! 


RSS 2.0