Valborg

Onsdag och valborgsmässoafton. Simon kommer in helt svimfärdig från verkstan på förmiddagen. Han har klämt höger långfinger mellan variatorrem och variatorhjulet (fråga mig inte vad det är) men ett djupt sår blev det som fick sys ihop med 3 stygn på akuten. Han brukar inte säga att det gör ont, men idag gjorde han det. Stackarn! Å inte fick han jobba på några dagar heller. Tur det är långhelg och han har tagit ut ett par pappadagar nu. Inte lätt att flytta på kunderna när han har så fullbokat flera veckor fram över.

Men jag tror ändå det va meningen, för han behöver lugna ner sig och vila lite. Det märks att högsäsongen börjat i verkstan, han har jordbruket i tveta, veden och flera renoveringar/byggprojekt på gång. Så nu får han bara njuta av Signe ett par dagar. Behövligt!

Ikväll har vi varit på Bella-Rosa med brorsan, Sofia och Emma. Signe skötte sig bra på första restaurangbesöket :)




Nu sitter vi i bilen vid hamnen i Åmål och ska se på majbrasan. Signe sover skönt i sin stol med pyamas på :-) Det regnar så vi sitter nog kvar här och kollar.

Hoppas alla haft en bra valborgsmässoafton ♡


Signe 1 Månad

Igår blev Signe precis en månad. Känns som det va igår hon låg i magen samtidigt som det känns som att hon alltid varit med oss. Konstigt!

Va på läkarbesök igår och allt såg bra ut. Nu väger hon 4460 och är 55,5 cm.

Vi firade hennes 1-månads-dag med en ny solhatt. Hon gillar inte att ha mössa på sig, men tror denna kan bli bättre. Åker i alla fall inte ner i ögonen när hon rör sig.

Visst är hon söt ♥



Lördagen

Fin dag så vi följde med Simon till skogen för att köra hem ett lass med ved.

Invigde babybjörnen och den funkade riktigt bra. Signe sov sig igenom hela utflykten. Men nu har hon i alla fall åkt traktor.

Fika hade vi med oss :)

Hon fick provligga i höt också ;)


Innan vi åkte till stan svängde vi förbi i Billsvik där Lena och Elin va.


Vi va bjuda hem till Otter på 10-års kalas på eftermiddagen.
Grattis Ella !! ♡
Hemmagjord pizza hade hon valt. Väldigt gott, Patrik är duktig på att laga mat.





26 April innebär även att ännu ett år har gått sedan pappa lämnade oss. 13 år idag. Urach och fy! Så sorgligt att han inte får träffa Signe och hon honom förstås :'( Du är så saknad varje dag!
Vi har spenderat natten på ditt favoritställe ♥


Vår fredag

Simon va pappaledig idag så vi tog en tur på stan i det fina vädret. Fika på Holgers med vår coola dotter i vagnen ♥



På kvällen va Simon och kim till hotellet på deras after work, Tacobuffe. Hade varit riktigt bra. Jag och Signe åkte hem och fick grillat :)





Torsdag


Jag har ju saknat löpningen så himla mycket.
Som min kusin Elliot sa -Ja du har ju inte sprungit på nio månader. Och det stämmer faktiskt. Mådde ju så dåligt i början av graviditeten så fick sluta träna direkt nästan.

Men idag ringde ja cissi och sa att jag ville testa en lugn tur. Fem kilometer blev det, tiden va väll inte den bästa, 40 minuter. Blev ett intervallpass. Varvade jogging/benböj/gång Jobbigt va det, men kändes bra! Får hoppas kroppen mår lika bra imorgon bara. Säkert världens träningsvärk dock!

Nu ska jag bada tillsammans med Signe nere i badkaret i källaren :-)

BRA KVÄLL ! ♥

Torsdag

Så bortskämd hon är min lilla dotter.

Igår fick hon fina presenter av Simons kusiner.


När Simon kom hem från innebandyn hade han med sig dessa, Marcus hade varit hos farmor och fått med sig dessa till Signe :)


Annika och Gabbi gav denna söta klänningen till henne.

Av Selma, Sanna och Gabriella och Emma fick jag denna berlock till mitt armband :) Tack så hemskt mycket allihopa, nu kommer ja inte bara tänka på er när jag använde halsbandet vi fick på kröningen :) ;)



Har även blivit grattad av mina arbetskamrater. . Såå fin dress från polarn och pyret!!


Linda Isaksson har även varit här med ett eget paket till Signe :)


Tusen tusen tack allihopa! ♥ Kram


Onsdag

Natten gick bra, lite knälligare än vanligt men ingen större fara. Skönt :)

Har börjat förbereda lite smått inför hennes dop också. Men svårt att bestämma vilka man ska bjuda och inte bjuda. Måste dra gränsen någon stans. Lyckligt nog har vi många nära och kära runt oss men man kan ju inte vara över 100 pers på ett dop. Det får bli de allra närmsta helt enkelt.. men svårt i alla fall tycker jag.


Har förövrigt shoppat mig kanske världens skönaste byxor. Fulfina så man kanske till och med kan visa sig ute i dem ;)


Snart kommer Simons kusiner Louise och Sofia med familjer och hälsar på Signe :)

Ja ni förstår hon är snart fyra veckor och alla har inte träffat henne än, fast det varit något nytt ansikte för henne nästan varje dag. Som sagt många, många nära och kära ♡


Tisdag

Haft besök av Annica och Gabbi idag :-)


Signe har varit väldigt ledsen idag. Kom efter lunch. Tänkte gå ut och gå en sväng med vagnen men hon bara skrek så fick vända hem igen. Funderar på om det är värmen och att hon kanske har lite ont i magen efter allt vad jag ätit denna helgen. Har även varit en intensiv helg vilket hon också känner av. Sover just nu på mig i sjalen men kan bara vakna till snabbt, gråta en liten skvätt, jämt några sekunder sen somnar hon om direkt igen.

Simon kom in efter jobbet med ett stort leende, han hade fått sin rök som han beställt för flera veckor sen.

Nöjdast i stan! Såklart måste han prova den redan ikväll. Jag får väll ta en liten smakbit i alla fall, måste ju tänka på Signes mage också. ♥


Påskhelgen

Lördag eftermiddag/kväll dukade vi upp påskmat här hemma hos oss med familjen, mormor, morfar, morbror Mikael och killarna. Familjen Otter va i Stockholm under helgen.





Mamma, Mikael och Hanna fyllde även år, (mamma fyller idag). Så det blev paketöppning också :)

Mamma fick en diskmaskin ;)


Efter påskmiddagen och födelsedagsfirandet åkte vi upp till Harnäs och sov första natten för i år. Vi sov bra alla tre ♥

Frukostbordet..

Marcus, Sofia och Emma sov också där. Tror Emma tycker det är jättekul att Signe är med, hon är så snäll och försiktigt med henne :)


Igår kväll va det dags för nästa kalas. Simons kusin Charlotte fyller nämligen 30 idag. Fick massa god mat och smaskig pärontårta till efterrätt. Så här cool va våran lilla tjeje på vägen dit. . .


Och idag har jag haft besök av Maria och Sarinya, vilket är lika trevligt varje gång.
Simon har varit i skogen och nu när han kom hem klippt gräsmattan för första gången.

Nuu ska vi njuta av denna kvällen med en bit grillat ♡




Vår långfredag

Vilken natt det varit.. Signe åt 22.30 sen låg hon vaken en stund och pratade med Simon. Jag somnade direkt sen vaknade jag 05.20 av hennes ljuva stämma. Rekord lång sömn, vilken påskpresent hon gav mig :)

Svårt att sätta ett datum när första leendet är. Hon log när hon knappt va två veckor redan men berodde det på någon känsla i magen bara ? Men såhär ligger hon och är nöjd just nu i alla fall. Lilla gosiga tjejen ♥



Åter till rubriken. . . Simon åkte till Orust och fiskade med morfar och Mikael. De fick med sig en fisk hem. Hade fått fler med de va inte tillräckligt stora.

Jag och Signe åkte strax efter 9 till mormor och hjälpte henne förbereda dagens påskmat som ska ätas här i eftermiddag.

När klockan va 11 åkte vi till Sofi där även Susanna och Lina va. Så himla kul att träffa Lina som numera bor i Stockholm. Och se vilken brunch Sofi fixat ♡

Efter denna trevliga stund åkte vi tillbaka till mormor, fick mat och förberedde lite mer.

Halv fyra åkte jag iväg för att skjutsa min kusin Anna till jobbet och sen raka vägen hem för finbesök. Sanna och Selma kom och myste med mig, Signe och Zimba. Vilka goa tjejer detta är alltså !! :) ♡





Till kvällen blev vi bjudna på grillat hemma på Kilavägen.


Det har verkligen varit en lång och fullspäckad långfredag men vilken rolig dag det varit också. Nu ska vi börja denna påskafton med frukost, efter det ut till Tveta och djuren, Simons familj är i Göteborg under helgen. Sen hem och greja lite innan släkten kommer :)

Nu önskar jag er alla en glad påsk.


Skärtorsdagen

Har varit en bra natt och nu kollar vi på nyhetsmorgon i sängen. Ser ut att vara mulet ute så ja tror vi ligger kvar i sängen en stund till.

En nakenfis sover så skönt på mig, vilket är en ännu bättre anledning till att inte gå upp än♥



Önskar er en bra dag.


Onsdag

Så här satt Zimba och inspektera Signe imorse. . .

Han undrar allt vad det är för liten krabat vi kommit hem med. Han håller sig ofta lite på avstånd när Signe är med. Men om hon ligger uppe och sover i sovrummet och jag sitter själv i soffan så kommer han och ska sitta i knät som vanligt. På natten har han alltid legat uppe vid våra kuddar men nu håller han sig nere vid fötterna eller möjligtvis uppe vid Simons kudde, nära mig ligger ju Signe.

Va på första BVC - besöket idag. Hon skötte sig fint. Hade även gått upp ordentligt sen de va på hembesök. Nu vägde hon 4145 g och va 53,5 cm lång. Kan det verkligen stämma att hon bara va 49 när hon föddes ? Barnmorskan tyckte hon va väldigt duktig på att följa med ögonen och stark i kroppen, vilket känns skönt. Nästa besök är om en och en halv vecka då det är ett läkarbesök med samma kontroller som innan vi åkte hem från bb. Eftersom hon växer och mår bra behövdes det inget väg-mät-besök före det :)


Tisdag

I förmiddags gick vi upp till jobbet och hälsade på. Träffade mormor såklart ♥

Såhär stark är jag !!

Tränar benmusklerna med hjälp av pappa ♥



Måndag

När mamma och Marcus slutade jobbet åkte vi till Karlstad, skoghall, Britt-marie och Lennart. Britt-marie fyllde nämligen 60 år idag. Hon hade "öppet hus" och vi ville åka och överraska henne. Blir ju alldeles för sällan vi ses ! Sist jag träffade dem (förutom snabb-titten i lördags) va för tre år sen då jag sov där några nätter under min praktik på förlossningen.

Deras dotter Emelie och hennes sambo myste med Signe. Hon var så snäll under tiden vi va där, sov sig igenom hela kalaset. Jag fick väcka henne innan vi åkte hem för att ge henne lite mat.


Emma följde också med.


För er som undrar samma sak som Signe. . vilka dessa personer är ? ;)
Mamma träffade Britt-Marie på BB då hon skulle ha Marcus. Så Emelie och han är lika gammla. Kul att vi har kontakt med varandra, snällare människor får man leta efter!! ♡

Hoppas du haft en jättefin dag och Grattis igen från oss i Säffle :)

Söndag

Igår va vi bara hemma och myste. Simons kusin Daniel och hans familj kom med en påse kläder som deras tjejer växt ur :)

Britt-Marie och Lennart från Skoghall kom och tittade in när de va påväg hem från Göteborg. Kul att se dem och se vilken fin klänning Signe fick ♡


Idag har hon min gamla sparkdräkt på sig :-)


Fint väder vi har idag, fast blåsigt. Vi tog iallafall en promenad med Sofi medans Simon städade i garaget och när ja kom tillbaka hjälptes vi åt att tvätta bilen, Signe sov skönt i vagnen ♡



Trevligt söndagkväll !


Fredagskvällens goding




Fredag

Signe blir två veckor idag. Jag längtar nästan tillbaka till dagen då hon kom, visst gjorde det ont men jag skulle kunna göra om den dagen varje fredag ! :)

Hon börjar vara mycket mer vaken och vill ha mer uppmärksamhet mellan mat och sömn. Igår låg Simon vaken till efter ett och pratatde med henne innan hon somnade. Gosiga sociala tjejen ♥

Idag är Marcus, Peter, morfar och mina morbröder ute och firar Simon att han blivit pappa. De skulle bowla och käka mat. Mormor/gammelmormor har varit här och delat en pizza med mig. Va meningen att mamma skulle komma också men hon jobbar fortfarande, fick agera ledsagare och det drog ut på tiden tåkigt nog.

Kollar på lets dance nu och snart ska vi gå upp och lägga oss ♡

Torsdag

I förmiddags va Simons moster Eva och Berit här. Goda wienerbröd hade de med sig till 11-kaffet och paket till Signe :)


Efter lunchen tog vi vagnen och gick till kaptensgården och skrev på papper för min tjänst. Jag fick söka föräldraledigt också ju. Får se hur ja gör, kanske kan börja jobba någon kväll tidigare än tänkt För att spara lite föräldradagar. Jag ringde även till arbetsförmedlingen och skrev ut mig! Skönt att slippa dem sen ;) :-)


Onsdag

Igår va mormor här och myste med Signe, jag passade på att baka bröd och bullar.


När Simon slutat jobbet och duschat åkte vi till Marcus och Emma på våfflor.





Idag hade Simon en pappadag så vi åkte hem till min farmor Lisbeth och hälsade på.



Ikväll blev det bad för lillan, tredje gången och inte ett skrik :)



Måndag

Pappa krypövar med sin dotter, liite tidigt kanske ;)

Får passa på att snoza på lunchen.


Signe fick paket på posten idag. Av Emma i USA.

Fina kläder innehöll de. Tusen tack Emma ♥

Efter Simon slutat jobbet fick vi besök av Susanna och Johan :)


Fina presenter fick lillan även av dem. Tänk va mycket fint hon fått, vilka underbara människor vi har runt oss :)


Nu myser vi framför tv, n och programmet Ullared. Pappan åkte iväg och tränade en sväng.



Måndag

Idag har Signe varit hos oss i 10 dagar. På något sätt känns det som om vi alltid har haft henne. Hon är så go och snäll vår lilla skrutt och vi bara tar dagen som den kommer, så skönt !

Idag invigde vi bärsjalen jag köpte i höstas.



Hon har sovit i den ungefär en timme nu, verkar trivas väldigt bra ♥

Söndag

I förmiddags kom Lovisa, Danne, Sofia, David och lilla Isabella och hälsade på.

Isabella är snart fyra månader gammal.


Sen va det dags att göra oss iordning för kalas. Mina fina älsklingar ♥



16-åringen. Grattis på födelsedagen :)

Gofika

Jag trivs bra hos pappa

Gos med farmor

Malin, Henrik och kusinen


Figo hälsade också på lilla Signe, undrade nog vad det va för något. .


Direkt vi kom hem blev det premiär för lillan i bio-rummet. Nu ska vi få något i magen, tror vi åker och hämtar mat någon stans... sen tidigt i säng för mamman är trött.




Söndag

Igår kväll va vi hos Nicklas och Therese i deras hus som de precis flyttat till. Blev bjudna på jätte god grillad mat och vi alla fick äta i lugn och ro. De fick ju sin Max en vecka före vi fick Signe. Så snälla båda två :)

Så här gullig är Signe när hon ska ut och åka bil i regnet.


Max och Signe ♡





Idag ska vi på kalas för Elin, då blir det klänning-premiär.




Lördag

Såhär får Signe ligga ibland på förmiddagen när ja grejar i köket.


Med ett-tåget kom faster Malin och lilla kusinen i magen♡

Kolla vilka snygga brillor de hade med sig..

På kvällen fick vi besök av mamma, Peter, Hanna och Moa.

Grillat med vaniljpannacotta till efterrätt. Trevligt och gott ♡


MEN största händelsen för gårdagen va att jag fick ett väldigt roligt telefonsamtal. Chefen Lena Degeryd på kaptensgården (ett äldreboende här i stan) ringde och erbjöd mig en tjänst jag sökt där. En tjänst på 55%, men nu har jag i alla fall ett FAST jobb. Och möjlighet att höja mig om jag skulle vilja och söka större tjänster som då är lättare att få när jag redan är inne i systemet lixom. De har ju sina regler och turordningar i Säffle kommun. Men jag tänker att det kanske är alldeles lagom att börja jobba halvtid när signe är liten. Hon kommer antagligen inte behöva börja på dagis redan efter ett år eftersom vi lätt kan planera när jag vet hur jag jobbar och inte lägre blir inringd som vikarie. Simon kan ju styra sina öppettider. Sen finns det förhoppningsvis barnvakter om det skulle köra ihop sig, vi har ju alla nära och kära här i stan.

Nu kan det nästan inte bli bättre, känns som att det är för bra för att vara sant !! ♥


Torsdag

Godmorgon efter en skön natt. Hon är så snäll, sover ungefär 5 timmar innan hon vaknar och vill ha lite mat innan vi sover lite till fram på morgonen. På kvällen brukar ja lägga henne i sin säng som står precis bredvid min. Sen får hon sova i vår säng när hon ätit.

Grimaser är jag duktig på..

På förmiddagen kom min arbetskamrat Petra och tittade in. Fina kläder fick Signe, storlek 68. Bra !


Strax efter 11 kom mamma. Vi tog en tur på stan. Jag skulle köpa färg för att göra fot och handavtryck på S. Ska försöka mig på de imorgon då hon blir en vecka gammal. Ursch ja vill inte att tiden ska gå fort.. Får nästan panik över det !!
Vi gick in på lindex också där ja köpte tre plagg för två på rean.

Jaa hon är bortskämd ;)

Efter lunchen hade ja inget speciellt för mig, pratade med Maria och hon tog en tur till oss.

Blev fika, en promenad, ännu en tur till Lindex och bäbismys på altanen.
Fina presenter fick hon även av Åmålsfolket.


Grillning till kvällen idag också, vi tände lite ljus och satte på infravärmen så va de skönt där ute medans vi åt.

Provar pappas keps.


Fixade även lite med föräldradagarna ikväll, inte det lättaste innan man kommit på hur det fungerar.





Vår Onsdag

Nää... Simon fick att steka falukorven själv idag. Jag och Signe myste länge innan vi gick upp♥

Mormor/gammelmormor kom hit efter hon varit på erikshjälpen idag. Hon hade med sig en potatispress, vilket vårt kök saknade. Hon fick även göra oss sällskap till netto. Ja har inte varit och handlat själv än med vagnen. Efteråt tog vi en liten promenad här i kvarten. Simons mamma och syster tittade förbi också.


MIN fina dotter ♥

Sofi kom och hälsade på när hon slutat jobbet. Trevligt med kompisar-sällskap för min del :)

Fina presenter fick Signe av henne och en bukett rosa tulpaner.



Ikväll har vi grillat och myst ♥


Nu har vi gått och lagt oss, Signe äter och snart blir det sovdags.




Onsdag

Lite från igår. .


Simon har ju bokat in jobb eftersom vi inte visste när denna damen tänkte komma till världen. Men sagt till alla kunder att det kan bli framflyttat lite. Så de jobb han hade i fredags och måndags flyttade han på. Och nu ska han ta allt han bokat in och ta ut pappa dagar ett par dagar i veckan då han inte har ngt i kalendern. Han är ju alltid hemma ändå om det skulle vara något, här är han inne på lunchen och gosar lite och fick han fick även mat.


När han stängde för dagen gick vi en tur med vagnen. Premiärer blev redan i söndags då vi gick till min mormor och morfar.

Igår stannade vi till hos Simons farmor. Får ta ett längre besök där nån dag.


Vi gick bort till domus och kikade sen en liten omväg på hemvägen längs älven.



Inatt somnade vi alla tre vid halv 12, jag ligg-ammade henne då, det funkar bra tycker ja och vi somnar skönt båda två. Känns lite läskigt dock att ha henne så nära i sängen utan nestet. Vi vaknade sedan strax eftet 5. Bytte blöja, ammade i fåtöljen sen myste hon med pappa innan det va dags för han att gå upp. Jag och Signe har inte gått upp än. . Ligger fortfarande kvar i sängen och har det skönt.


Vi får se om vi hinner få någon mat klar till 13.00 idag ;)




Signe ♥

Några bilder på vår prinsessa












och sista bilden som togs när hon låg i magen.



RSS 2.0