Ledig Fredag

Vanligvis jobbar jag fredagar och Signe är på förskolan men eftersom jag varit i Ullared nu onsdag till torsdag lyxade jag till det med ännu en ledig dag. Det var jag, mamma, Ulla och Linda som onsdag morgon styrde neråt i landet. Vi bodde på motellet och åt hotellets frukostbuffé. Spenderade ett antal timmar i varuhuset och även en hel del pengar, men jag har nu fixat en stor del av julklapparna samt lite nya gardiner, några plagg till lillebror och även en del baskläder till Signe, tycker ullared har riktigt bra kvalité på sitt basic sortiment! 
 
Idag gick vi ut en tur för att fotografera Signe lite.. Här kommer några av bilderna. 
 
Dessutom fick Simon sin fyrhjuling idag, Signe ville såklart provåka på vår baksida, lika nöjda båda två. Denna fyrhjuling får man köra med på vägen vilket är superbra nu när vi bara har en bil, det kommer underlätta ganska mycket om inte minst till sommaren då vi är mycket i Harnäs. Simon ska även använda den till att ploga snö under vintern. Tidigare år har han haft en gammal traktor som han parkerat på st1 men eftersom de lokalerna ska rivas nu så har han ingen stans att förvara traktorn längre så den får flytta ut till tveta och fyrhjulingen tar över här i stan. Simon är sedan flera år tillbaka ansvarig för plogningen på st1. 
 

Lussekatter

Eftersom det är så regning, blåsigt och kallt ute idag tjuvstartade vi med att baka lussekatter och lyssna på julmusik. det är ju faktiskt "bara" fem veckor kvar till advent.
 
Signe gjorde sin egen variant av lussekatter, tror mer vi kan kalla det för lusseigelkottar. Snart kommer mamma och Peter förbi på lite provsmakning. 

Prinsparets besök i Säffle

Idag hade vi verkligen finbesök här i vår lilla stad. Personligen tycker ja att detta är de finaste paret inom kungafamiljen och de va verkligen lika fina i verkligheten som de är på alla bilder som publiceras.
 
Tidigare idag var de vid stadshuset där det var diverse tal och sånguppträdande innan de gick vidare till stenhusmagasinet för lunch. Detta missade jag eftersom jag var på jobbet. Men sedan skulle de vidare för att kika i gamla vattentornet och där fick vi se dem. Väldigt roligt att se dem på så nära håll, när de fick se Signe vinka till dem stannade de upp vinkade till henne och prinsessan Sofia sa att Signe var söt. 
 
Det var super kallt när vi stod och väntade på dem men det var de värt. 😍

Holger Sven-Erik Sjöman

I fredags fick vi besök av familjen Sjöman som numera är fyra personer. En liten Holger som idag är 3 veckor gammal. Han var så liten och gosig, Greta var en stolt storasyster och Signe väldigt nyfiken på honom, hon la märke till hans små öron och ville gärna känna på honom. Det blev några pussar ❤️
Tjejerna lekte riktigt bra denna gången, det brukar vara ganska oense om saker och ting. Men nu kramades de, delade med sig av leksaker och hade riktigt kul tillsammans. 
 

Förskolestart

I tisdags var en stor dag för oss. Signe hade sin första dag på förskolan. Jag är så glad över att vi väntat tills den här åldern. Hon vet precis vad hon vill, vilket hon tydligt kan tala om för pedagogerna. Hon klarar av det mesta själv och behöver därför inte vänta på hjälp på samma sätt som hon behövde för ett år sedan. 
 
De två första dagarna var jag med hela tiden, dag 3 var jag med 45 min innan jag gick till personalrummet och "drack kaffe". Signe hade under tiden jag varit borta berättat för Monica att jag minsann inte dricker kaffe, bara äppeljuice. Hehe! Igår lämnade jag henne bara då var hon där 9.30-12.00, hon hade ätit frukt, varit ute och lekt, ätit lunch samt kissat två gånger på förskolans små söta toaletter. Allt hade gått jättebra. Hon vinkade så glatt till mig i fönstret när jag gick. 
 
Till veckan är planen att hon ska gå samma tid mån-ons, på torsdag blir hon lämnad direkt efter 2,5 års kontrollen på BVC och jag hämtar henne efter jobbet vid 12,45. På fredag blir hon lämnad strax före 8 av Simon och jag hämtar henne efter jobbet 13.30. Denna vecka kommer också räknas som inskolning. Hoppas det fortsätter gå lika bra. 
 
Tanken är sedan att hon kommer gå långdag på tisdagar (9-16.30) kortdagar torsdag och fredag (8-13). Hoppas det blir bra för henne, tisdagen har vi lagt till mest för att det inte ska bli för lite tid på förskolan för henne. Jag börjar inte jobba förrän 16 då men både vi och personalen tror det blir bättre om hon är där då så hon inte missar så mycket av vad de pysslar med samt att det inte ska bli så många dagar i rad utan förskolan. Jag tänker att jag får se de timmarna som städ, tvätt, handling och matlagningstimmar. Kan nog bli väldigt bra när jag tänker mig in i tanken. Eller vad tror ni ? 
 
Redo att kolla in förskolan första dagen. 
 

RSS 2.0