Lussekatter

Idag har jag bakat lussekatter. Liljan hade med ett recept till jobbet idag så mamma tog kort på det och skickade till mig.


Hon tipsade även om att man skulle kavla ut degen och skära med pizza-skäraren så det blir remsor...


De va då väldigt enkelt att få till fina och jämna lussekatter...


Riktigt saftiga och goda blev dom :)




Jul i vårt hus

Ja det är ju lika bra att plocka fram alla julsaker när ända adventsljusstakarna ska fram. Är ju roligast nu före jul.

Lite glöggmuggar har fått ta plats i det öppna skåpet istället för de rosa porslinet.

En gammal tomtefamilj..


Älskar dessa ljusstakar♡



Julstrumpan jag gjorde i syslöjden. .


Änglarna är på plats.


Julklapparna får dela plats med tomtarna på linneskåpet, annars rivs de sönder av en liten herre.


Denna tomten måste såklart fram varje jul. Eller hur tröllet på Skoghall ;-)



Zimba har som vanligt varit med när jag grejat, kul med allt papper som tomtarna ligger i, dukar som hänger på stolar och julmattan i köket är extra kul att dra ihop..


Idag är en sådär dag då jag tänker extra mycket på pappa. Han skulle nämligen fyllt 50 år idag ♥ Grattis på din dag ! ♥

Hmm, undra om han hade velat ha ett stort kalas? Han får nog i alla fall en "lättgrogg" av farfar idag :D





Bmm - besök

Idag har jag varit hos barnmorskan.

Bytte till Svea-vårdcentral då jag skulle till sjukhuset med mitt munsår, hade ännu inte valt vart jag ville vara skriven. Har ju inte varit sjuk så ja behövt uppsöka läkare. Men nu är jag skriven på Svea, Simon är också där så tänkte det var smidigt att vara på samma ställe.

Min barnmorska blev nu Christina Kihlberg. En glad och lättsam person, kändes väldigt bra. Först pratade vi lite om hur jag mår och lever. Sen lyssnade vi på bäbisens hjärtljud, det låg på 160 vilket var helt normalt. Hon mätte oxå magen, 23 cm, precis på kurvan. Ska bli spännande att se om den följer lika perfekt hela vägen ;)

Nu är det tätare mellan besöken. Jag ska dit nästa gång 23 december. Då sa hon att Simon kunde följa med om han hade möjlighet och ville höra på bäbisens hjärta ♥

Medium

Eller kallar man det för medium ? Jag vet inte, men vi var i alla fall hos en kvinna som kunde få kontakt med "andra sidan".

Jag tror verkligen på att det finns något efter döden, eller inte att man får ett nytt liv men att man inte försvinner från de liv man levt. Kroppsligt gör man ju det, men att man ändå kan vara med och påverka och uppleva/se vad som händer.

Kvinnan fick flera personer vid sin sida när vi satt där i rummet tillsammans med henne. Det var ett helt vanligt ljust rum, sköna fotöljer, dörren stod öppen och det kändes väldigt naturligt på något sätt samtidigt oerhört läskigt.

Hon började med att beskriva hur personen såg ut och va som person. Första personen var simons farfar. De kände nästan direkt att det var honom. Jag tänkte oxå på han även fast ja knappt sett honom på kort. Han hade budskap till var och en och nästan allt stämde in. När hon kom till Simon sa hans farfar bland annat till honom (genom kvinnan) att även fast tekniska prylar är roligt och det känns bra att ha det nyaste och bästa så betyder det faktiskt ingenting. (Simon har pratat om i flera veckor att han vill byta ut vår 42" tv mot en större) Hon pratade oxå väldigt mycket om att sätta press på sig själv och vilja se resultat hela tiden, sån är simon också, både när det gäller företaget och träning. Hon, eller hans farfar, sa många saker som han borde tänka på, för det är ju faktiskt så att livet kan ändras väldigt snabbt, vilket han verkligen upplevt. Till alla syskon och Lena hade han fina budskap och allt kändes igen! Såå häftigt. Hur kan hon veta att Elin är duktig i skolan, Viktor inte riktigt kommit på vad han vill göra, Simon har mer fötterna på jorden och vet vad han vill med sitt liv, Malin har mycket pågång och Lena fick för lite beröm av sin svärfar. Det kan ju bara inte vara en slump !!

Sen vände hon sig mot mig. Såg en fin välvårdad mörkhårig tant som bar upp kläder bra. Jag skulle ha varit där som väldigt liten och det fanns en sådär julkyrka som spelade musik och en vattenbrunn med en pump på. Minns inte allt hon sa för ja var så koncentrerad på att försöka komma på vem det kunde vara, men lyckades inte. Hon sa att det inte behövde vara en släkting. Kunde vara någon granne eller bekant, men hon tyckte ändå det kändes som att det var på min mammas sida. Hon lämnade denna tanten och kom in på en man istället. Han skulle sett bra ut som ung (enligt henne då) ha högt hårfäste, och ett leende såg hon. Han sjöng för henne(men det behövde inte betyda att han var duktig på det) och var duktig på blommor och fåglar. Hade inte ett jobb där han blev lortig under naglarna men ändå inte satt på kontor. Hon beskrev det som att han bodde i hus och trivdes och behövde avkoppling i sin trädgård/utomhus. Det var väldigt viktigt för honom. Det ja tänkte var ju om det kunde vara farfar. Fast ja har ju andra självklara saker jag ville hon skulle sagt för att verkligen förstå att det var han. Jag vet inte om han var duktig på fåglar till exempel? Måste ringa och prata med farmor.
Han ville även föra en diskussion. Hon pratade om ego, och att man måste vara det ibland, man kan inte bara tänka på alla andra hela tiden, man måste vara lite ego ibland. Och sen var det något jag skulle ha gått och funderat över och där bara sa att att det fixar du!

Det var svårare att ta in det hon sa till mig än att koppla samman det hon sa till de andra tycker ja, jag måste nog låta det smälta lite och fundera över allt.

Hon vände sig till Lena igen och berättade om en dam, hon kände sig nu väldigt moderlig i kroppen. Det visade sig vara Lenas mormor. En sak hon sa var att denna damen tyckte det var viktigt att sänglinnena var fina och att det doftade gott, att lägga lavendel påsar var väldigt bra. Precis såhär kom Lena ihåg att sin mormor gjorde. Hon nämnde även en skänk och matlagning, bland annat kotletter och när Lena var där som liten på söndagsmiddag serverades det alltid kotletter.

Sista personen började hon beskriva som en man. Hon fick inte fram så mycket om hur han såg ut men det kändes väldigt naturligt att han var där menade hon på. Han var inte så gammal men heller ingen ungdom. Det var en man som var väldigt säker i sin roll, inte stressade upp sig utan behöll alltid lugnet, hjälpte alla och kunde det mesta. Och vi förstod ju allihopa att det var Svenne! ♥

Han hade inte så mycket till var och en att säga som hans pappa hade utan de skulle verkligen lyssna och ta till sig av de han sagt, (man blev klokare på andra sidan sa han)

Hon kom in på övergången till andra sidan och fick då väldigt ont i magen, det hade gått fort och han hade inte känt någon smärta men hunnit tänka ganska mycket och förstått vad som skulle hända. Men ingen kunde gjort något annorlunda och så vänder hon sig mot simon och pekar. (Det var ju Simon som hittade honom) Han visade för henne att han kämpade länge som medvetslös (han låg ju på sjukhuset i flera tygn). Skrämmande läskigt!

Han var med oss men hon beskrev det som att han inte ville visa sig för mycket för va då rädd för att skrämmas. Men han kunde visa sig mer för en hund (Lenas Figo såklart) Han var oxå oerhört glad för några papper som blev påskrivna för det underlättade massor för Lena. Det var ju såklart försäkringar han hade tecknat. Vi skulle tillåta oss ha roligt, speciellt Lena, de gjorde det mesta ihop men hon skulle fortsätta göra detta även fast inte han fanns kvar sa hon. Och det stämmer ju också! Han tyckte om att se henne skratta.
Detta var otroligt häftigt !! Svårt att komma ihåg allt hon sa, ja skulle velat spela in henne. Nu var detta de första medium ja träffade men ja tyckte hon var väldigt bra, hon gick lixom in i sig själv funderade, kollade inte så mycket på oss utan bara pratade. Hon kan ju omöjligt ha sån "tur" och pricka in så många 10 poängare som hon gjorde. Ja vill absolut uppleva detta fler gånger!

En helg i Göteborg

I lördags morse åkte jag, Simon hans mamma Lena och syskonen Viktor och Elin till Göteborg för att spendera helgen med paret Sjöman. Vi började med lunch hemma hos dem innan vi åkte mot julmarknaden på Liseberg.

Vi åkte dit tills de öppnade klockan 15.00. Då va det fortfarande ljust ute.



Vi gick in på en restaurang/fik, några tog en öl men jag tog varm choklad med grädde i och en lussebulle. Det smakade riktigt bra vill ja lova!

När vi gick ut igen hade det mörknat, såå fint med alla ljus och mysiga små bodar.









På kvällen gick vi ner till en restaurang som ligger precis vid Malin och Henriks lägenhet. De har en blanda meny, grillrätter, pizza, pasta. Jag tog kycklingspett med goda tillbehör.

På natten var hela lägenhetens golv fyllt av madrasser. 7 personer i en liten två ;-) Men bara för en natt gick det bra. Jag och Simon fick sova i köket. Men nästa gång vi kommer tid (tredje advent) så får vi bättre plats, då bor de nämligen i sitt hus i gråbo, strax utanför Göteborg!

Igår hade vi bokat tid med ett medium, men det berättar jag mer om i ett senare inlägg....


Onsdag

Gjort några askar jag ska ta med till jobbet och sälja. Kul om man ska ge bort något litet :-)




Nu har ja redan gått in i vecka 24 (23+3) idag. Känns som att det kommer gå fort nu. Snart är julen här och sen är det inte länge kvar ju.. 115 dagar ♡

Och här kommer första magbilden...

Tycker den ser mycket större ut på bilden än vad jag upplever den att vara.





Bedömning



Den var jättegod! Den får fem av fem grytor i betyg! Tack så mycket för maten älskling!
/ Simon

Rivstartar veckan

Hade inga planer idag så när jobbet ringde 6.30 och frågade om jag kunde komma och jobba till 14.00 så svarade jag ja och klev upp. Har haft en jättebra dag på jobbet, man saknar allt arbetskamraterna och vårdtagarna när det inte blir så många arbetspass.

Direkt när jag slutade åkte ja till Netto och handlade. Hemma tog ja en dusch och sen försökte ja fylla i ansökan om havandeskapspenning. Är allt mycket konstiga och svåra saker att svara på. Men ja fyllde i det ja kunde, resten får vänta.

Nu har ja stått i köket i över två timmar, gjort dubbel sats av müslin, den tar fort slut när vi båda äter det till frukost.

Det blev två stora plåtar!!


Sen va det denna maten man måste laga också... Köpte grytbitar för halva priset på ica-hjärtat förut, perfekt ju. Det blev det en gryta av med kryddpeppar i, det luktar alltså ljuvligt i köket. Har fått jobb både tisdag och onsdag också så då fick det bli korvstoganof och ris i matlådor till mig och Simon.

Simon kom in en sväng strax efter fem och hämtade något (vet inte vad) tog inte av sig skorna ens utan ut igen. Han skulle laga ngt i taket på verkstan. . och sa typ bara att han ville ha något gott till kvällsmat. Med det menar han inte smörgås utan mat. Så då får det bli hasselbackspotatis till grytan. Hoppas det duger.

Nu åker den in i ugnen och jag intar soffan!



Lediga lördag

Efter lördagens frukost åkte jag och Simon ut på stan. Köpte nästan alla julklappar, känns bra att gynna affärerna vi har här i stan tycker jag. Det borde alla göra. Man behöver inte ge sig iväg till Karlstad så fort man ska ha något nytt, man kan kolla här först.

Simon köpte sig även en ny vinterjacka på team sportia. Den han hade var det någon som tog under hans innebandy-träning förra veckan. De är ett gäng som tränar för motionens skull och för att de tycker det är kul såklart. De håller till på tingvallaskolan och någon utifrån måste då ha gått in under träningen och tagit hans jacka som hängde i omklädningsrummet. . Så Tråkigt!!

Efter all shopping åkte vi till Sibylla för lunch. God mat och nyrenoverad restaurang.


Vid 18.00 var vi bjudna till mormor och morfar. Mormors tur att fylla år, fast hon fyller idag egentligen. Men passade bättre med kalas på lördagen.

Hon hade fixat brickor med kyckling, rostbiff, frukt, ostbricka, hembakt bröd, potatissallad, Potatisgratäng. Massa gott! Sånt gillar jag, alla får plocka de som de själva tycker bäst om. Perfekt om man är lite kräsen ;)

Sen blev det såklart tårta och kaffe. Och chokladbollar som är Elliots favorit!






Va någon som fick fram en film på en julkonsert som Patrik vad med och spelade och sjöng i 1999. Första parkett tog han under den visningen.

Efter kalaset åkte jag och Simon till Daniel och Lovisa, blev kvar ända till två... Oj när va ja uppe så länge senast ??

Idag blev det sovmorgon och sen har jag plockat och städat här hemma. Tänkte börja slå in julklappar men spar nog det tills imorgon tror ja.

Trevlig Söndagskväll på er ♡


Fredagsmys

I Fredags var simon på spelkväll med ett gäng killar så jag åkte till Åmål och hade myskväll med Maria, Sarinya och Theo.

Vi gjorde kebabtallrik, mumsigt!!!







Blev en lugn och skön kväll i mjukisbyxor, lek och gos med Theo och tjat med "tanterna" ja dom är ju faktiskt fyllda 30 ;-)

♥♥♥




Julgransfot

Nu va det väldigt länge sen ja va på Erikshjälpen, så idag fick det bli en tur dit. Vilket jag verkligen inte ångrar!

Fick med mig denna skönhet hem för 60kr.


Nöjd tjej !

Att sy är roligt !

Jag har surfat runt och kollat på Babynest nu i flera veckor. Tror att det är en toppengrej att ha de första månaderna till den lilla skrutten. Dels i vagnen så det ska kännas trångt och mysigt men även att ha mellan oss i sängen eller bara i soffan. Funkar säker jättebra att ta med när man ska sova borta oxå, som när vi ska till Tyskland i början av sommaren. Då får ju bäbisen ha med sig sin "säng" där han/hon förhoppningsvis känner sig hemma.

Dessa kostar närmare 1000-lappen att köpa, så ja letade upp en beskrivning. Var lite svår att förstå men med mormors hjälp så kom vi på hur det var tänkt. Och visst blev det bra ? Kollar man närmare på det så har det sina skavanker men det är ju hemmagjort :-)

Jag har sytt lite idag också.... Några korgar jag har tänkt hänga upp över skötbordet.

Sydde även en liten leksak eller vad man ska kalla de .... ;)





Farsdag


Så Älskad & Saknad ♥

Fredagsmys


Min första öl sedan 19/7 då vi va på Gyllene Tider. Det smakade bra !

Gomat med mina killar ♥



Färdigflyttat

Nagelbordet står numera på hallen...


....Och det blivande barnrummet är tomt och redo för renovering. Ja kan knappt vänta, vill börja inreda...NU!




Först måste dörrarna bli vita och det ska upp halv-panel och tapet. Bytas lite handtag och knoppar. Men sen är det äntligen dax!
LÄängtaR!! :-) ♥

Halloweenfest

Nuu äntligen kommer bilderna från halloween...

Värdparer

Hela gänget samlat

Toffa och Sandra

Simon och Alex

Danne, Lovisa och Robin kvarnströms bror ( minns inte vad han heter ;-) )

Jag, Susanna och Sofi

Kolla in ögonfransarna

Lovisa och Emelie

Katrin med sin grymma sminkning

Djävulen och Super-Daniel

Den gravida nunnan och döda tanten




Halloweenfest hos Sofi och Kim har alltid varit en succé, likaså i år. En kul tradition tycker jag och speciellt kul när alla går in för att klä ut sig. Denna kväll får nästan inte missas så nästa år får du boka in att vara barnvakt mamma. Kul va ? :) ♡


Gardiner

Mamma va ledig från jobbet idag och då har hon varit här och hjälpt mig sy nya gardiner till vardagsrummet. Ni vet ja köpte ju tyg förra veckan..

Såklart va zimba med som vanligt...



Det blev randiga hissgardiner, finns det något finare ? Nej inte om du frågar mig i alla fall.



Det är precis lika tyg som vi sydde för länge sen till det stora fönstret mot altanen. Tog faktiskt bort banden på tre fönster där, bara vid dörren de är kvar fast där försvann rosetterna. Såg renast och snyggast ut så tyckte vi.


Tack för hjälpen
♥♥♥



Måndag

Måndag igen, det känns bara som att det är måndag & fredag. Veckorna går superfort och helgen ännu snabbare.

I förmiddags var jag ute och handlade sen hem och laga lunch. Direkt efter det skrev Maria att hon och Theo var påväg till McDonalds. Så jag åkte dit, tog en glass och höll dem sällskap.


Sen blev det en tur i alla Säffles affärer, vilket tyvärr går ganska fort.

Imorgon fyller min Farmor 70 år. Ringde henne förra veckan och hon ville inte bli firad. Men vi åkte dit en sväng idag med en jättefin orkidé och vaniljbullar.

Ha en riktigt bra dag imorgon ♥


Dörrkrans


Idag har jag och mormor gjort en varsin dörrkrans, köpte lite pynt på Netto som vi satte ihop med lite ståltråd. Men vi måste få tag på någon sort stomme vi kan fästa det på så det blir rund även när den hänger på dörren. Men det får vi fixa till veckan när affärerna är öppna igen.



Nu laddar Simon upp för halloweenfest hos Sofi och Kim.

Fler bilder kommer imorgon :)



Första November

Efter lunchen följde jag med mamma, Peter och Moa till några affärer. Jag ville till textilcompaniet för att köpa tyg till nya gardiner i vardagsrummet, men det får ni se när de är sydda och sitter uppe. Vi va även på lantmännen och köpte hampfrön vilket domherrarna ska gilla skarpt. Så nu finns det i den nya frö-automaten här utanför.

Vill ha hit lite fåglar även för Zimbas skull, han brukar sitta i fönstret och mjaua på dom.

Nu blir det en portion fil, müsli och banan.

Bäst att ge zimba någon gott oxå, annars ska han vara upp i min tallrik och det vill ja icke !


När Simon slutar ska han träna en sväng och sen tänkte vi ta en tur och tända ljus både hos pappa, farfar och Svenne.

♥♥♥


Bättre

Idag är svullnaden mindre "bara" en stor ruv kvar som jag lär få gå med ett tag till. Även den stickande känslan är nästan helt borta. Skönt! Läkaren ringde i förmiddags och det kunde bli så sa hon men om det var bättre idag så var det ingen fara. Skulle höra av mig igen om de blev värre eller kom tillbaka. Men nu läker det nog hoppas jag :)

RSS 2.0