Tisdag

Igår kom Marcus och Emma och hälsade på. Signe fick givetvis öva på att gå. 
Tror dock inte det blev något riktigt steg, men hon flyttade sig i sidled genom att dra fötterna efter golvet. Hon lär sig nya saker varje dag. Denna morgon kom hon på hur man klappar händerna också. 
 
Efter lunch tog jag med mig Signe , mamma  och Peter till intersport i Åmål. Hörde att de hade bra rea, vilket stämde. 50 % på massor av varor. Jag köpte mig en vinterjacka, kostade ändå 1300, men kommer förhoppningsvis kunna ha denna några år :-) 
 
 

9 månader

 
Idag blev vår älskling 9 månader. Det firade vi med en tur till Åmåls badhus, där är det verkligen jättefint. Ni som inte varit där borde åka dit, i alla fall ni som har barn :-) 
 
 
 

Juldagen

 
På juldagen åkte vi också till tveta, jul-lunch och julklappsbyte. 
 
Nu är redan Signes första jul över. Haft en otroligt fin jul med våra närmsta. Och inte tala på alla fina klappar..
 
Allt detta fick vår lilla prinsessa + en stor skön matta till sitt rum. 
 
Jag fick också helt fantastiska julklappar. 
På delad förstaplats ligger symaskinen och kameran med wifi som gör att jag kan föra över bilder till min iPad och därmed blogga väldigt lätt. Smidigt ska det va! Fick en pajform med tillhörande kanna och två muggar till i min samling också. 
 
25 december blev även dagen då Signe tog sina första två steg. Duktiga älskade lilla unge !! 
 
 

Julafton

Vi började vår julafton i tveta med grötfrukost tillsammans med Simons syskon och Signes kusin Greta. En mysig förmiddag blev det. Men julklapparna väntade vi med till juldagen. 
 
 
Lagom till Kalle Anka åkte vi vidare till familjen Otter för det traditionella julfirandet med min släkt. Julbord, tomte och julklappslek. 
 
 
 
 
 
 

Jul hos farmor ❤


Idag var vi hos farmor och firade lite jul. Åt skinksmörgås och fikade med lussekatter och pepparkakor. Mysigt, kul att träffa farmor, blir alldeles för sällan tyvärr. 

Signe fick så fina julklappar. En urgullig liten stol och en hemstickad tröja och julröda raggisar. 

Fredagsmys

Sista fredagen före jul spenderade vi tillsamman med våra goa vänner hemma hos Susanna och Johan. De bjöd på hemmagjorda hamburgare och glögg med många goa tillbehör till efterätt.
 
 

Onsdagsmys

Mammornas tur att ha julmys. Knyt hos Jenny med julmat, julklappslek, rödvin och massor av skratt.
Sofia, Jenny, Marleen, Frida, Alexandra.
 
Idag va det julavslutning på hörnan. Fika, dans runt granen och sen kom tomten på besök med godis och majskrokar till barnen. Trodde Signe skulle bli rädd för tomten men så blev inte fallet, dock tror jag det berodde på att det var så många andra barn att koncentrera sig på så hon hade fullt upp med det. Efteråt åkte vi hem till Jenny och åt julmat igen ;)
 
Tänk att jag lärt känna så fina människor tack vare Signe :)
 
God Jul på er <3

Helgen som gått

I Fredags fick vi lite besök från Göteborg, trevligt. 
 
I Lördags var Simon och Peter ute och hämtade hem en varsin julgran och vi tog faktiskt in den och klädde den på kvällen.
Granen va spännande men ännu roligare var paketen..
 
3.e Advent.. Signe fick öppna sitt tredje paket vid granen..
Vilket innehöll leksaksnycklar. Roligt !!
 
Förövrigt har vi denna helgen testat den omtalade fem-minuters-metoden. Egentligen är det inget jag tycker låter bra, MEN när man inte längre orkar ligga och amma hela nätterna, (läs att vara napp), så tar man till alla knep som finns. 02,30 natten till fredag la jag ner henne i sin säng och stängde dörren. Hon skrek 15 min, och ungefär 5 gånger under den tiden blev hon tyst för att gäspa innan hon fortsatte skrika. När 15 minuter hade gott blev hon tyst och somnade. Även natten till lördag och söndag vaknade hon men vi lyfte aldrig upp henne, bara gick in, la ner henne och sa godnatt. Skrikstunderna blev kortare för varje gång hon vakande och inatt sov hon från 22,00-07,00. Kan ni tänka er vilken lycka !?.. så himla skönt. har inte sovit en hel natt på 9 månader. Nu hoppas jag bara att det håller i sig.  Håll tummarna :)
 
 

Isabella 1 år

Vi är 6 mammor som träffast flera dagar i veckan på lite olika ställen. Först ut att fylla 1 år var Isabella och det gjorde hon i söndags. Idag hade hon sitt första barnkalas..
Födelsedagsbarnet
 
Presentöppning och gofika
Vad tittar dessa prinsessor efter, fina Melvin kanske ? ;)
 
Så kul att vi lärt känna varandra, men tråkigt att det går så fort. 1 år, redan ?? Hjälp.. tur det är några månader kvar för Signe.
 
Tusen tack till mamma Sofia för ett urmysig kalas idag !!
 

Tisdag

Igår var Mikael (morbror) och Morfar här och bytte fönster i vårt kök.

Duktiga är de och väldigt bra blev det. Känns väldigt rent och fint, det gör mer än vad man tror. Om inte annat hör vi tåget ännu mindre och det blir inte lika kallt inne. Bra jobbat!
Så det är Mikael Svensson ni ska anlita ;)
Jag och Signe höll oss borta nästan hela dagen, men en liten stund fick hon vara med och störa dem lite..
 
Idag har det varit fullt hus här hemma. 6 mammor med barn, lunch, fika och pyssel.
Det är vid sånna här tillfällen man önskar att man bodde välldigt stort..
 
Jag gjorde julgranskulor av tyg och stora flörtkulor..
 
 
Nu är det dags att snygga till sig inför julbord med jobbet på medis, Säffles lucia kommer också. mysigt !
 
 
 
 

2.a advent

 

Ögonfransförlägning

Jag har lyxat till vardagen lite med en ögonfransförlägning. 
Före.
 
Efter.
 
Det sätts en och en på alla mina mogna fransar, cirka 80 på varje öga. Denna förvandling tog två timmar. 
 
Collage gjort av tjejen som gjorde mina fransar. 
 
Jag brukar inte sminka mig speciellt mycket, i alla fall inte till vardags. Därför tror jag detta kommer passa mig jättebra, för visst känner jag mig finare. Skönt att vakna upp med dessa fransar. Undra om alla skådespelare gör detta, de är ju alltid så snygg när de är nyvakna ;) ? 
 
 

Lördag


Simon har varit i tveta under dagen och grejat. Jag och Signe har haft besök och hälsat på mormor Anita. Under tiden hon var här tog hon med Signe på en prommenad och jag bakade årets lussekatter. (Liljans recept som jag delade med mig av förra året)
Det smakade annorlunda men gott tyckte Signe.
 
Simon har gjort årets andra julskinka.
kokad igår och griljerad idag.
 
Kvällsbad för lilla prinsessan.
 
 
 

Besafe

Igår kom nya bilstolen, hon har ju snart växt ur babyskyddet. Vi valde en stol från märket besafe, en lite dyrare som tar lite mer plats i bilen men den som får bäst i test och det är det viktigaste. Sen ett stort plus var att mekonomen säljer dem och det är därifrån Simon beställer alla sina reservdelar så den kom levererad hem till oss. Han monterade den direkt.
Signe var såklart med i sin verkstadsoverall. En overall jag köpt billigt begagnad, inte så kul att få olja och sån smuts på de nya vi köpt.
 
Här åker vi på första åkturen.
 
 

RSS 2.0