Söndag

Fint väder och vi har grejat ute hela helgen. Igår målade jag färdigt Signes lekstuga, Simon fortsatte med staketet och sprang samtidigt mellan barnen som behövde hjälp/var ledsna titt som tätt. Inte lätt att få något gjort när man är själv så det är bäst att passa på under helgerna och vara så effektiva som möjligt. 


Idag har Fredrik varit här med sin vedmaskin så han och Simon kapade och klöv all ved. Nu ska det ligga på tork innan det sedan ska staplas i vedskjulet. Alla är välkomna att hjälpa till med det 😉  

När Simon ändå hade traktorn i stan passade han på att fixa så mycket som möjligt med den.. bla. Ta bort stentrappan som ligger ut mot vägen. 


Varmt

Vilken dag det varit! Vilket väder, så himla varmt. Signe var på förskolan som vanligt, det går väldigt bra med lämningarna nu. 


Jag har grejat ute nästan hela dagen. Satte ut alla tomatplantor och även gurkorna. Nu hoppas jag inte det blir kallt igen för gurkorna är väldigt känsliga men de sitter ganska skyddat så jag hoppas det går bra. Vi såg att de gurkorna som blivit började bli bruna och skrumpna ihop så vi tror det kan bero på att de behöver mer näring därför planterade vi ut dem nu. Och sen var jag trött på att ha alla fönsterbrädor fulla med tomat och gurkplantor. 

Gurkorna
Potatis och tomater
Kryddor, lök, morötter, jordgubbar, sallad, luktärt och gurkorna längst bort
Jag har gjort fina nät till jordgubbarna
Mamma kom med en så fin prydnadsblomma. Tycker den är jättefin 😍

Alla dessa pallkragar är nya för iår. Det är faktiskt inte så mycket mer än vad vi brukar ha men vi har samlat allt på ett ställe vilket känns skönt och mycket lättare. Tomater och gurkor har vi alltid haft på den inglasade altanen men nu står endast chilin där och ett citronträd. 


Vi har satt lite olika löksorter, det har vi aldrig gjort förut. Vi hoppas på stor skörd detta år när vi gjort det så fint. 

Det blev grillad korv till kvällsmat idag. Så skönt att kunna sitta ute på kvällen utan att behöva ta på sig jackan. 


Herman har även fått sitt första vaccin idag. 2 sprutor, en i vardera lår. Jag ammade honom samtidigt som han fick sprutorna. Han blev ledsen i max 15 sekunder sen fortsatte han att äta. Andra sprutan var lite värre sa hon, den sved mer och då gråt han något längre men började ganska snart att äta igen efter dem sprutan. Han har inte fått någon feber ännu heller så vi hoppas att han slipper det. Våran duktiga lilla kille. 


Rygg till mage och somnade med ny napp

Onsdag och massage idag. Där gjorde Herman sin premiärvändning från rygg till mage. Duktig kille! 


Vi tog en promenad till apoteket i eftermiddag för Signe skulle köpa en ny tandborste då köpte jag ännu en ny napp som var helt rund vilket ja tänkte skulle likna en bröstvårta. Och jag vågar inte säga hurra än men han verkar tycka den är ok. Han somnade till och med av den. 



Helgen som gått

Det har varit en fullspäckad helg för oss, men ack så trevlig. Lördagen bjöd på marknad i stan, trevligt att gå en tur tycker jag. Signe åkte karusell på torget och vi köpte godis och munkar. 


Sedan åkte vi till stugan för premiärövernattningen för vår del. Och Herman testade att sitta med vid matbordet för första gången. Lite tidigt än men han orkade iaf sitta nöjd under tiden vi åt en halv portion mat. Alltid något 😉 Inte många måltider man får njuta av tillsammans med 2 småbarn inte. Hehe. 


Idag hade vi bestämt träff hemma hos Susanna, Emma var hemma i helgen så vi, Sofi och alla barn hade en mysig förmiddag tillsammans. Susanna hade ordnat med godaste frukt/godis brickan 😍

Efter denna fina träff åkte vi direkt till Tveta för lunch, familjen Sjöman var även där. Kul ! När vi kom hem började vi med staketet som ska bli mot parkeringen.. 


Gamla grindar från tveta som vi tyckte passade bra hos oss. 


Snöblandat regn

Herman har sovit bra i natt faktiskt. Han vaknade till flera gånger och jag kunde inte lägga över honom i nestet utan han vaknade så han fick ligga tät inpå mig hela natten så jag har inte sovit så bra. Därför passar det ju bra att det är så dåligt väder idag, då kan vi med gott samvete ta en lugn dag inomhus. Lämningen av Signe idag gick jättebra också. Skönt. 



10 maj

Min dag idag. Började med skön sång av Simon och Signe och ett fint litet paket som innehöll superfina örhängen från edblads. 

Lämningen på förskolan gick inte alls lika bra idag. Var en ledsen tjej jag sa hejdå till. Men en av fröknarna ringde efter 10 min och sa att det gick över jättesnabbt så det var skönt. Håller tummarna för en lätt lämning imorgon, hon har ju jätteroligt där. 
Klockan 10 började jag och Herman på kyrkans babymassage, det är ju så himla mysigt. Herman verkade gilla det. 

Efter massagen bjöd mormor med mig till hotellet för lunch innan det var dags att hämta hem Signe igen. Väl hemma kom Simons mamma med 2 superfina Mårbackaperlagoner som nu pryder köksfönstret. Hon jobbade kvällen så kunde inte komma på vårt lilla kalas vi hade klockan 18. Bjöd på Simons hemmagjorda burgare, lökringar och vaniljpannacotta till efterrätt. Det var mamma, Peter, mormor och morfar som kom hit och jag fick blommor, trisslott, presentkort på en av mina favoritbutiker "rituals" en handkräm därifrån och ett paket med dammsugare som jag också älskar 😅 Det är ju så gott. Haft en fin födelsedag tillsammans med de bästa jag vet. 


Jag skrev ju igår att Herman började bli förkyld, idag var det värre, blev bara värre och värre ju längre på dagen det gick. Han har en jobbig hosta och näsan har börjat rinna. Han somnade på mormors arm förut och nu sover han i mitt knä, jag hoppas natten blir lugn och att han orkar sova. 


Tisdag

Idag var det dags för förskolan igen för Signe. Lämnade direkt på blåsippan vilket gick jättebra, det kom en tjej samtidigt som oss och hon hälsade på Signe direkt vi gick ur bilen. När jag hämtade henne fick hon en hejdåkram av en kille. Skönt att det gick bra, hoppas det fortsätter så. 


När jag hämtat Signe åkte vi till bvc, hade tid för 3 mån vaccin för Herman. Men eftersom han varit hostig i två dagar (tror han fått Signes baciller) så avvaktade vi med sprutan några dagar. Vägning och mätning gjordes idag. 5830g och 63 cm. Jag har fortfarande tillräckligt med mat vilket känns skönt. 

När vi kom hem knackade det snart på dörren, det var mormors syster Ing-Britt och Yrjö som kom. Vi bjöd på fika och hade en trevlig pratstund och Herman var supernöjd hos Ing-Britt. 

När Simon slutade började vi med staketet mot järnvägen. Vi ska sätta upp det runt hela trädgården. Känns skönt att veta att barnen inte tar sig någon stans. 

Mot järnvägen blir det grönt nät. 

Lekstugan är på god väg också.


Skriv inläggstext 


Solig helg

Det har ju varit toppenväder hela veckan förutom idag söndag då det regnat mest hela dagen. 


I fredags kom Susanna, Johan och lilla Karl hit. Grill stod på menyn, såå gott. 

Lördag kan vi säga var en favorit i repris, grillbufe fast tillsammans med Sofi och Kim. Lika trevligt det. 


Under dagen började vi fixa med Signes lekstuga. Byta några brädor, bygga lite större "veranda" samt att måla den vit. 

Idag har vi varit på aspvägen och firat Emma som fyller 7 år imorgon. 



Lammungar

Signe har väldigt hostig igår när jag hämtade henne på förskolan och imorse var det värre samt att hon klagade på halsont så hon fick stanna hemma idag. Plöjde en hög med Alfons Åberg avsnitt på Netflix under förmiddagen käkade rätt bra lunch sen hämtade vi upp Susanna för en tur till hennes kusiner och kollade på deras 70 lammungar. Lite rädda i början men sen blev vi en del av flocken tror ja. Haha 

Det bodde även två hästar på gården som vi hälsade på.

Tack för att vi fick följa med, verkligen uppskattat av vår 3-åring. 


En lagom liten utflykt på en krasslig dag. 


Från tussilago till blåsippan

Idag gjorde Signe första dagen på nya avdelningen på förskolan. Tussilago är 1-3 år och på blåsippan går 3-5 åringar. Så Signe går alltså från att vara störst till att vara yngst. Vi lämnade som vanligt på tussilago och så gick fröknarna över med Signe och två till som ska byta nu. 


Förra veckan hade Signe med en liten present till alla goa fröknar. Tror både Signe och jag kommer sakna dem, det har verkligen varit toppen. 

Signe gjorde så fina kort och jag slog in en varsin tomatplanta som vi sått själva. Hoppas bara nu det blir några tomater på dem i sommar 😃


Ella 13 år

I onsdags fyllde fina Ella år och vi var bjudna på kalas igår kväll. Tacobuffe och kladdkaka, alltid lika gott och trevligt.


Herman och gammelmormor Anita

RSS 2.0