Konfirmation

Jag har fått så fina presenter när ja blivit diplomerad. En stor fin blombukett av Simon och en fin gammal trälåda fylld med godsaker av mamma :)



Denna helgen är min jobbhelg, ja går ju på schema nu under sommaren. Igår jobbade jag dagen och idag kvällen. Så i förmiddags han jag med att gå på Elins konfirmation i tveta kyrka.



Fin konfirmander och fint väder! Blev god mat och cheesecake till kaffet i Snåre efteråt med hela släkten Gustafsson :)

Diplomerad Nagelterapeut

Ja nu är jag diplomerad Nagelterapeut!

Snälla Monica ville följa med som modell idag då ja bokat in mitt praktiska prov. Och det gick bra, jag blev godkänd! Så skönt och kul att jag klarade det på första försöket. Det är inte helt lätt, smilet, höjdpunkten, formen ja ALLT måste bli bra. Inte nog med det, man har ju faktiskt 10 naglar oxå. 10 gånger ska man lyckas med detta alltså. Det gjorde jag idag ! :-)



Vi hade ett par timmar innan tåget gick, då blev det lunch och lite shopping. Innan vi gick till tåget köpte vi oss lite efterrätt för att fira ;)



Tusentack för idag Monica !♥

Jag köpte även lite nytt. Helena ska stänga salongen för att börja läsa något annat. Tråkigt tycker ja, men jag kan fortfarande kontakta henne om det skulle vara något jag undrar över. Och produkter beställer jag från Lilly Nails.

Två färgade geler. .

tre metallic geler. .

och lite mer glitter ;)








Tisdag

Har ni sett vilken fin blogg ja har fått? Min kusin Anna är mycket bättre på sånahär saker än vad ja är. Så hon får gladeligen greja med det åt mig ! :) Tusentack ♥♥

Tänkte dela med mig av några naglar ja gjort senaste dagarna.










Jag har ju även fyllt på glitterlagret ordentlig. Köpte en massa glitter i USA.


Det kan aldrig bli för mycket glitter ;)


Design-fix

Nu är jag här igen! Jag, Anna alltså. Malin ska få sig en ny design och denna gången blir den i pastellfärger eftersom hon önskade det. Blått och rosa tycker jag är fint, det tyckte hon också, så det fick bli de! 
 
Ny header är det också ja. Hon är lite seg på att svara mina meddelanden så jag vet inte vilken header hon ska ha ännu. Men jag satte dit en utav de nya i alla fall. Kanske blir lite ändringar om hon inte är nöjd. :-)
 
Ser något konstigt ut, så får ni lämna en kommentar så att jag kan fixa till det.
Ha en bra tisdagskväll! :-)
Kram Anna
 
FÖRE:
 
EFTER:
 

Svärmors födelsedag

Haft en helhelg i Harnäs med Midsommarfirande tillsammans med släkt och vänner. Bilder på detta kommer längre fram, har bilderna på kameran.

Idag fyller Simons mamma år så vi har varir iväg på en liten tur.

Mårbacka och Selma Lagerlöf. Jätte fint, kommer inte ihåg om ja varit där tidigare. .. kanske med skolan nån gång ?



Vi fikade och gick en tipspromenad. Hade även tur med vädret, skönt!


En bok om Malin. . . .

Sen åkte vi tillbaka en liten bit och dukade upp för lunch. Massa gott hade Malin och Henrik ordnat.





Påvägen hem stannade vi till på några loppisar. Dessa köpte ja. Den stora lådan tänkte ja vända på och lägga nån fin dyna på och ha som sittplats på altanen. Den lilla lådan blir nog en hylla till köket. ..


Nu ska vi åka ut till Billsvik, tror det stod hemmagjord pizza på menyn ;-)







Bra vecka som gått alldeles för fort.

Under veckan har det blivit en hel del trevliga stunder.


Mat på Alle med Emma och Linnéa.

Ja har fått slingor.


Fika på Holgers med Emma, hennes lillasyster och hennes kompis.

Igår kväll va de sommarfest med jobbet hemma hos Maria Lund. Nästan alla va med , tror vi va närmare 40 stycken. Gott grillat, tipspromenad och mycket skratt som avslutades med ett dopp i poolen för oss sista som va kvar.







Nu är vi i Harnäs för lite midsommarförberedelser. Snart kommer Emma upp, då blir de att binda kransar... om vi hittar några blommor förstås.

Måndag.

Hade två nagelkunder idag, varav ingen kom! En hörde av sig innan och den andra fick jag ringa till. Detta är alltid svårt, hur ska man göra? När jag kör igång på riktigt måste ja sätta regler och vara noga med att följa dem från början.

Jag fick istället potatislandet rensat denna fina dag. Även det lilla växthuset fick sig en omgång.


På förmiddagen hade jag och Emma bokat tid på Sandras skönhet och hälsa. Frans och brynfärg + plock. Trevlig tjej och supernöjd med resultatet.

Sen hem och laga lunch, iväg till Åmål med Emma och Therese, hon skulle lämna in Cv och efter det käkade vi glass med Monika på Dalhall.

Denna tog ja, liten men god !

Emma fick med sig lite bea-sås oxå.. ;)


...när vi lämnade Åmål åkte vi hem till Sundin där föräldrarna bjöd på grillat och vin. Gottit och trevligt!

Sjung om studentens lyckliga dagar!

Resten av dagarna vi hade i Usa blev fina. På kvällarna åkte vi in till town centret, shoppade och åt på olika restauranger.





Och på onsdagen när vi skulle åka hem till sverige behövde vi inte säga hejdå till Emma. .. nej för hon hade också en flygbiljett! Redan när vi bokade vår resa i Januari så bokade hon också. Hennes lillasyster tog ju studenten i fredags och Emma kom hem för att överraska henne. Det va bara jag och Simon som visste om det. Och Monika och Emma som hämtade oss i Göteborg.

Så på torsdag kväll hämtade vi pizza på Dilans och Emma sov hos oss för att sen på Fredag morgon åka hem till hennes föräldrar och knacka på.


Det va bara Emmas mamma som var hemma och hon satt i köksfönstret när vi kom, hon såg Emma redan i bilen så hon sprang ut, vilka känslor!

Emmas pappa va hos hennes kusiner, där de skulle ha gemensamt studentkalas på kvällen. Samtidigt när vi parkerade bilen utanför kom det en till bil och parkerade mitt emot oss, det va hennes pappa. Han blev så chockad att han bara satt kvar i bilen. Kom en och annan tår där också. Sen gick vi in och träffade emmas faster och kusin, lika kul att se deras reaktion.

Emmas mamma hade bestämt att hon skulle hämta upp Sofi strax efter två för hon skulle med och ta kort när Therese sprang ut. Men istället åkte vi dit och knackade på... det går inte att beskriva allas ansiktsuttryck men vi har det på film.
När hon hade träffat alla släktingar och kompisar var det dags att åka till Åmål och vänta på en lycklig student... Vi alla va nog lika nervösa när vi stod där och väntade. . vi ser henne, hon ser oss men inte Emma förrän hon kommer närmare, hon stannar upp, gapar sen springer och slänger sig runt Emma och gråter av lycka!
-Min Syster är hemma, säger hon till alla som kommer och grattar henne till studenten.

Vi har allt på film och ska sätta ihop det till en film har vi tänkt. Ska försöka lägga ut den på bloggen när de är klart så ni får se.

Nu är Emma hemma tills nästa söndag, så hon kommer vara med att fira midsommar också :-)

Igår åkte vi upp till Harnäs, grillade och hade kul, ja tycker inte att du ska åka tillbaka till USA Emma, känns mycket bättre att ha dig hemma ♥





Mysig Söndag

I förmiddags tog jag och Simon en taxi till stranden.


Lagom soligt ute, lite målnigt är bara skönt. Jag tog en strandpromenad med musik i öronen. Och vi åt lunch på Joe ` s även idag. Ett riktigt trevligt ställe, och två gånger varje timme sätter de på en låt och personalen dansar en sväng, färgglada kläder har de på sig också.



Sen gick vi en runda och såg oss omkring. ...






det är synd att vi inte får uppleva en storstad på riktigt, men det märks ändå skillnad på länder. Det räcker att man går in i en mataffär, allt är verkligen större. Och det verkar inte som om människorna går så speciellt mycket, det är inte uppbyggt för det, så det är knökat med bilar överallt. Folket är mycket mer öppna, alla känner alla. Lite jobbigt kan jag som svensk tycka. Varför frågar kassörskan om hur jag mår till exempel ;)

Kvällen

Vi började med Pizza på Als Pizza, Emma ville visa oss den pizzan som va närmast den man får hemma i Sverige.



Och ja den va jättegod, MEN kebabsåsen saknades ju !

När vi va mätta och belåtna åkte vi till Emmas hus och väntade i bilen på ännu en au pair tjej som skulle ta oss till barerna.



Sara heter denna snälla tjej, och hon är ju svensk också vilket jag gillar, lätt att prata med ;)

Alla barer stängde två om inte 20 minuter före till och med. De gick runt personal och sa till folk att skynda sig dricka upp sen nästan slängde de ut oss (simon tyckte de känndes som när man vallar kor, fast vi va korna då) vi fick inte ens stå kvar utanför. Vi gick en bit bort för att leta efter en taxi hem men så mötte vi på ett gäng killar vi började prata med. Och det blev genast livliga med roliga diskussioner...




... det slutade med att vi åkte med detta gänget hem till nån av dom, tror det va han i blå tröja som ser ut som en i Harry Potter ;)

Fem kom vi hem igen, så nu är det dags att gå upp, Emma har redan börjat jobba och jobbar till 18.00. Så vi får se vad vi ska hitta på idag.


Solig dag på Jax Beach

Idag fick vi i alla fall sol. Har legat på stranden i Jacksonville hela dagen, tillsammans med två av Emmas au pair vänner. Det blev lunch på Joe`s crab shack och till efterrätt frozen yogurt. Gott!



Jag invigde även min nya bikini från Victoria`s Secret.

Nu är vi strax klara för ett restaurangbesök tillsammans med en svensk au pair tjej, sen en runda på strandbarerna.

Tillbaka i Jacksonville

Vi lämnade captiva island en dag tidigare, men vi får tillbaka pengarna för den sista natten på hotellet. Toppen! Vi åkte direkt efter frukosten imorse, stannade i Orlando för att shoppa på outletten där. Fanns massor av affärer, kul! Fast väldigt varmt och soligt. Den tropiska stormen Andrea som drabbat hela Florida har nu dragit sig uppåt i landet. Så de sista dagarna verkar vi få soligt och fint väder. Vilket känns väldigt bra!

Det blev endel shopping. ... :)



Imorgon är Emma ledig hela dagen, då familjen inte åker från Captiva förrän imorgon. Så då blir det att lämna in hyrbilen (en röd nissan ;), en helt ok bil) sen en promenad till stranden.

God natt!

Captiva Island

Resan ner hit gick bra, dock väldigt lång. Fast kul att se något annat än Sveriges natur ;-)

På kvällen när vi kom fram letade vi upp huset Emmas familj hyrt och sen vårt hotell efter der tog vi första bästa restaurangen. Åt mat, drack en öl och gick och la oss. Hela söndagen va det jättefint väder, sol och bad hela dagen.



Men när vi vaknade på måndag morgon va det molnigt! Sen kom regnet och det har hållit i sig och verkar göra resten av veckan. :-( Så vi funderar på att åka tillbaka till Jacksonville på fredag istället för på lördag. Vi ska kolla väderkartan imorgon.

Finna tyvärr inte så mycket att göra här på ön. Igår åkte vi in till fastlandet, ett shoppingcenter och avslutade med mat på The Hooters. Och idag åkte vi till en "park" där man kunde gå en slinga i djungeln och ha möjlighet att se alligatorer, men vi såg bara massa fåglar och sköldpaddor. Kanske gör ett nytt försök imorgon.

Himla otur med vädret, det brukar alltid vara fint väder här men nu verkar det vara dåligt i hela Florida !! :(

Gårdagen

Första fredagen på vår semester började vi med frukost på Starbucks. Gott!


Efter det hämtade vi killarna på skolan. Och åkte iväg till Publix för att köpa lunch.


Emma hittade ett par fina kalsonger oxå
.

Efter lunch då minstingen skulle sova en sväng gick ja och Simon bort till kvarterets pool! Riktigt fin va den, dock rätt mycket folk, kan vara för att barnen gick på sommarlov idag.

På kvällen blev det utgång med några av Emmas au pair vänner! Trevliga ! :)




När vi gick mot strandbarerna gick vi förbi en utomhusbio! häftigt. Det vore kanske något för Säffle att satsa på ? ;)




Nu ska vi snart åka iväg och hämta en bil vi hyrt och styra ner mot Captivia Island! ! En vecka semester väntar på semestern ;)

RSS 2.0