Badrummsrenovering

Badrummet på övervåningen har ju några år på nacken och tanken var att renovera det om ett par år men av säkerhetsskäl gör vi det nu istället. Kaklet hade lite sprickor och duschen är vid fönstret vilket inte är att rekommendera. 
 
Detta kommer vara ett projekt som får ta den tiden det tar (men jag hoppas såklart det kommer flyta på bra och går fort). Vi har ju vårt pyttelilla badrum nere som vi nu får använda mer istället, även i källaren har vi ju badkar och dusch.
 
Såhär ser det ut efter dagens rivning. 
 
 

Inflyttningsfest

Mamma och Peter kom hit igår kväll och myste med Signe, så vi kunde åka till Kim och Sofi och skåla in deras fina hus. 
Det blev en lyckad kväll både för oss och Signe. ❤

Marten

Fredag och höstmarten. Jag jobbade till 13,00, när jag kom ut väntade Simon och Signe där och strax därefter kom Susanna, Johan och Karl. Vi tog en pizza på bellarosa och givetvis en runda på stan.
 
Mamma swishade en marknadspeng till Signe som gick till ett par jättemysiga fårskinnstofflor..   
Och två djur ur de fina märket schleich, de är så välgjorda och fina. Hon har en ko sedan tidigare också, detta är något jag kommer samla på till henne Och hoppas hon kommer uppskatta många år framöver. 
 
Signe fick även en marknadspeng av en kund till Simon, som även är en god vän till min farmor samt att hon är farfars kusin. Agneta heter hon, väldigt snällt av henne att tänka på Signe tycker jag. För hennes peng köpte vi dessa urcoola arbetabyxor. Självklart måste hon ha det när pappa har en egen verkstad. 
 
Förövrigt har febern slagit till igen. Hon fick vaccin på BVC kontrollen förra veckan, den kunde ge feber ca 10 dagar efter så jag tänkte såklart att det var pågrund av den när hon natt till torsdag hade hög feber, eftersom det har hållit i sig ( på kvällarna/nätterna, dagtid är hon hyfsat pigg men äter dåligt) så börjar jag tro att det är något annat ändå. Vill inte tro det då hon precis blivit som vanligt igen efter förra bacillerna. 
 
Som sagt tog vi en tur på marknaden idag men när vi landade i soffan efter en tur i mataffären också så somnade hon i pappas knä med huvudet vilande mot gosiga Zimba. Vi får se hur natten går och kommer avgöra imorgon hur vi gör med inflyttningsfesten till Sofi och Kim som vi är bjudna på. 
 

10 dagar gammal

Idag var jag och Signe i Åmål och hälsade på familjen Karlssons lilla prins. En snäll liten kille med väldigt mörkt och fint hår. Så gosig och doftar helt underbart. 
 
Han har ännu inte fått något namn, så ja tänkte hjälpa dem lite när ja fixade kortet.. ;)
..jag vet att namnet som ligger högst på deras lista finns med här.. 
 
Signe var mer intresserad av storebror Theos bilar..han själv var på dagis.
 
 

Söndag

Simon har köpt en släpkärra till företaget som kunder ska kunna hyra för att få dit sina maskiner som de ska lämna  in. Alla har inte tillgång till egen kärra. Idag åkte vi till Karlstad för han behövde ha ytterligare några saker till den. Jag köpte mig även en ryggsäck. Haglöfs röse 40 l. Tänker främst att vi ska ha den när vi åker till Thailand, skönt att kunna ha handbagaget på ryggen och ha båda händerna fria för Signe. Men även bra att ha vid andra tillfällen och resor. 
 
Det blev lite mer shoppning på bergvik och Ikea. Signe fick bland annat denna fina halsduk.
 

Åsa Amelia Bennetoft

Igår va vi på dop för Isabellas lillasyster Amelia. Vilken fantastisk dag det blev efter fem dagar med konstant regn. Kändes som rena sommaren. 
 
Amelia var jättenöjd hela tiden 😊
 
Fina Silje var med mamma och lillebror 
 
Signe älskar ju böcker... 
 
Familjen Bennetoft 
 
Signe skötte sig också bra i kyrkan 
 
Melvin, Silje och Alfred
 
 
Mycket gott fanns på fikabordet 
 
Presentöppning. Av oss mammor och barn fick hon en mini kånken och en maileg kanin. 
Tack för ett fint dop ❤
 
På eftermiddagen kopplade Simon och Peter in extraljus på bilarna och sen hade vi Lördagsmys med tacos. Mormor fick läsa godnattsaga för Signe också ❤
 

Signe

Inom två veckor blir Signe 1,5 år. Tänk vad fort det går. Nu kan hon så otroligt mycket, jag tycker hon har utvecklats massor de sista veckorna bara. Hon säger jättemånga ord, ibland även två på raken, äter jättebra själv (man får inte mata henne), hon springer fram och går upp för trappen själv. Man kan be henne om att till exempel gå och slänga något i soporna, hämta något, ställa tillbaka något eller plocka ihop leksaker, i de flesta fall blir det rätt. Hon ger pussar kramar och masserar oss på axlarna. Jag blir borstad i håret och får låna ut mina halsband till min lilla prinsessa som även älskar att vara med pappa i verkstan och att åka traktor är en favorit. Ipaden har hon stenkoll på men föredrar att bläddra i en bok, även reklamtidnngen grannliv är bra, det är ju så många hundar, katter, hästar och fåglar i den. Knopp-pussel är hon riktigt duktig på, även att bygga med Duplo går bra. 
 
Det känns konstigt att vår lilla bebis kan såhär mycket. Men det är såå roligt att se henne utvecklas för varje dag som går ❤
 
 

Två helger

Förra helgen träffade vi familjen Sjöman som va hemma i Snåre. Med sig hade de nytillskottet Frasse.
Signe tog en promenad med Farmors hund Figo 
 
Igår hjälpte jag mormor att ordna pastasallader till fotbollskillarna som skulle på bortamatch. 
Mormor och morfar är helt otroliga, vilket jag säkert nämnt tidigare. De lägger så mycket tid och engagemang på fotbollen. Men de tycker det är roligt också. 
 
Igår kväll hade vi Lördagsmys här hemma med Susanna Johan Karl och Emma. Killarna sprang tjurruset under dagen. 
 

Fredag

Nu är Signe redo för hösten. Det va ta 3 betala för 2 på en hemsida så ja slog till! Det blev även ett par vanliga vita kavat "lära gå" i nästa storlek. Tycker de skorna är såå fina och dessutom bra för de små fötterna. Lite dyrare skor men då har de bättre andrahandsvärde så ja skulle tro att det går på ett ut. 
 
Denna veckan har jag även gjort mina två första förmiddagar på jobbet. Nu kommer mina arbetsveckor på 55% se ut på följande sätt.. 
Måndag & tisdag -16-20.30
Torsdag - 7.30-12.30
Fredag - 6.45-13.15
 
Helt ok alltså, det svåraste kommer vara att bli van att gå upp på morgonen och göra mig klar för att gå iväg.. det va länge sedan ja hade rutin på det.  Men det känns ändå jättebra. Lite skönt att få rutiner faktiskt ! 
 
Signe är ännu inte frisk. Hon är ganska pigg på dagarna men på nätterna har hon fortfarande feber och spyr ofta upp vällingen hon dricker då hon hostar så mycket. Stackars liten ❤
 

Sjukstuga... Igen..

Jag och Simon är friska men nu ligger Signe med feber, snuva och ögoninflamation.  Febern går upp och ner på dagarna och är ihållande hög på nätterna men hon sover ganska bra ändå tycker ja, i alla fall när hon får Alvedon.  Nu ligger hon och sover i sin säng, vilket inte händer så ofta på dagen, hon har inte ro i kroppen att somna där. Det brukar därför vara vagnen som gäller. Zimba är såklart med och vilar middag han också. 
 

RSS 2.0