hejdå 2013

Såå skönt att börja sista dagen på året med sovmorgon. Mina fem jobbdagar har gått bra men oj va trött ja varit när ja kommit hem.

Har börjat plocka bort julen, köket är klart och alla tomtar är nedpackad. Granen och ljusstakarna får stå kvar liiite till.

Simon säljer raketer till 15.00 idag, så när han kommer in blir det sen lunch. Sen göra oss iordning för att fira in det nya året hos Susanna och Johan tillsammans men Sofi och Kim.

Jag hoppas på att 2014 blir en riktig bra och lyckligt år, både för mig och mina nära och kära. Det behövs det lite positiva händelser!

För min del väntas ett år av ledigheten tillsammans med vår nya familjemedlem♥ Min älskade Emma kommer hem från sin långa (nästan för långa) vistelse i USA. Vi ska på ännu en semester till Tyskland med min släkt, vilket jag ser fram emot. Håller även tummarna för att sommaren blir lika fin som detta året.

Gott Nytt År!!!

Torsdag

Bion va en riktig kommedi nästan rakt igenom. En bra film tyckte jag!

Jag gick och la mig direkt ja kom hem, men somnade inte förrän över två timmar senare, alltså klockan tolv.
02.13 vaknar jag av att Simon sätter nyckeln i låset... klarvaken.. somnar inte om förrän vid fyra och två timmar senare ringer klockan. Jobbet kallar. Zznark!!

Jobbade till fyra, raka vägen hem och in i duschen sen iväg till mamma för att fira jul tillsammans med Peters pappa och barn, mormor, morfar och Marcus kom också. Det blev thaimat istället för julmat. Gott, fick även en matlåda tills imorgon :)

Moa agerade jultomte. . .



Jag och Simon fick jättesmå Converse - strumpor av Hanna i ett fint paket.

Inte kommit till världen än men har redan tre par... :D

Nu ska jag slå igen mina blå och hoppas på en lång och skön nattsömn !

Julafton

Den spenderades som vanligt hos familjen Otter. Vi åkte dit till kalle anka sen va det dags för julmaten. Vid 18-tiden kom tomten och knackade på dörren. Efter paketöppningen körde jag ut Simon till tveta då de skulle ha lite julfirande. Men ja följde inte med in utan åkte tillbaka till kusinerna för att leka julklappslek. Vi började med denna nya tradition iår, vilket var väldigt lyckat ! :)

Här kommer det några bilder från dagen.





















Jag tror att barnens klappar va omtyckta av de flesta ;)

Idag blev det sovmorgon sen lunch hos Orter, mycket rester kvar. Nu tar vi det lugnt framför tv,n och ikväll ska Simon gå ut och jag ska gå på Bio, 100-åringen, med Marcus och Sofia, morfar kanske också skulle gå med. Sen hem och sova, fem jobbdagar väntar nu. . .




God jul

På morgonen hos oss öppnade vi varsitt paket.

Simon öppnade sitt paket med nummer 24 på. Och fick äntligen sin kaffemaskin som han väntar så på.

Jag fick ett presentkort på Sandras skönhet och hälsa. Kan välja produkter eller någon behandling.

Bäbisen hade ju fått ett paket av tant Emma från USA. Ett par converse i storlek 17 :)

Sen åkte vi hem till mamma för grötfrukost.


Morfar fick en julklapp av Simon för att han har hjälpt oss så mycket med veden.

En ficklampa, som va betydligt modernare än den han hade ;)

Nu ska vi åka hem och göra oss julfina innan vi åker till mina kusiner för kalle anka, julmat och tomten.

God Jul på er allihop ♥



dan före dan

23 december idag. Känns verkligen inte som att det är julafton imorgon. Plusgrader och regn ute! Tråkigt julväder om du frågar mig... jag vill allt ha lite snö, åtminstone lite frost.

Dagen började med jobb fram till två sen hade jag ju tid hos barnmorskan och eftersom Simon va ledig idag så följde han med. Vi pratade lite allmänt och hon mätte magen och lyssnade på hjärtat, allt såg bra ut ♡ Dock hade jag väldigt högt blodsocker på förra provet och när jag talade om att ja blivit väldigt törstig de senaste så blev hon lite orolig, man kan ju drabbas av graviditetsdiabetes. Så ja fick ta ett nytt blodprov som de kollade direkt på och det var helt normalt nu! Skönt.

Efter sjukhusbesöket sov jag en stund innan det var dags att göra sig iordning för den årliga tradition med bingolottos uppesittarkväll tillsammans med Marcus, Sofia och Emma. Vi åkte till dem i år.


Marcus hade fixat både mat och efterrätt.


Supergott ! !




Söndag

Idag har vi varit hos farmor för lite julfirande. Åt jultallrik från Ica.



Jag fick även paket från USA idag! Spännande! Signe (om det skulle gömma sig en tjej i magen) fick sin första julklapp♡




Lördag

Igår kväll tog vi in och klädde granen. Riktigt fin va den faktiskt och luktar gott gör det här nu :)

Alex va här också, så när granen va klädd köpte vi pizza och sen blev det film i bio-rummet. Men ja va så trött så gick upp och la mig efter halva filmen, snabba cash 3.

Vid 11-tiden imorse gick vi upp till Simons farmor Märtha med en liten julblomma och fin choklad.


Efter 11-kaffet åkte vi en tur till Åmål, hade fler Wrapp på jysk så vi köpte nya handdukar, blev även en tur till handelshuset där Simon hittade två par jeans och två långärmade tunna tröjor. 750 kr. Tuppen upp för det! Innan vi åkte hem handlade vi lite mat på Euro Cash.

Nu ska vi se en film i biorummet innan vi gör oss ordning och åker ut till Tveta för en bit mat, tror det skulle bli lite julmat.


Tisdag

Idag hade jag och mamma bestämt att vi skulle baka lite julgodis. Det blev måsartkulor och knäck.

Simon hade beställt med mandel i knäcken så de fick bli hälften med och hälften utan.
Mamma hade även bakat två sorters småkakor på förmiddagen.


Efter baket tog vi en tur till Åmål, mormor följde med också. Mamma skulle ha ett par svarta jeans, vilket hon hittade på klädcenter i stan. Sen tog vi en tur till handelshuset som hade halva priset på alla kläder bland annat. Där köpte jag några plagg...

En tunnare kofta till mig, kanske blir fin till nyår.

Och lite bäbiskläder förstås, godkända av Zimba.


Sen hade vi ju Wrapp på jysk också. . 75 kr. Så där blev det nya kuddar.







Måndag

Malin & Henrik har köpt hus i Göteborg. Så i helgen åkte jag, Simon och Lena ner för att hjälpa till att packa upp, ojoj vad grejer, hur har dom fått plats i en liten tvåa ??

Huset ligger i Gråbo, före man kommer till Göteborg, så det va väldigt smidigt och lätt att hitta dit, skönt! :)

Ett gult tvåplans hus med mysiga små rum och en stor kamin att elda i. Enda som verkligen behövs göras med huset är att renovera toaletten på nedervåningen, den va inte alls i bruk nu. Men det fanns ett riktigt maffigt badrum på övervåningen så det är ingen panik med renoveringen som tur är. Nu när dom ska iväg på brölloparesa också, imorgon åker de till Belize.









På lördag kväll bytte vi julklappar med Sjöman också, eftersom vi inte träffar dem förrän i januari igen.

Idag har jag varit hos Caroline på fotvård, väldigt skönt. Blir lite plock här hemma innan ja sen ska iväg och skjutsa mamma och Linda ut till Ulla, medans de har de trivsamt där åker jag till Sofi och har lite julmys med henne och Susanna. Sen får ja hämta upp mamma och Linda ikväll igen så de kommer hem, skulle tro att de tar något gott att dricka i bastun...




Torsdag

Ååh va trött jag va när klockan ringde 6.00 imorse!! Ursch va jobbigt det är att kliva ur den varma sängen. Men kul när man väl kommer till jobbet och morgonbesöken år gjorda, då är man lixom igång. Efter jobbet kom Sofia och Emma på lite fika, Marcus kom en tur när han slutat jag jobbet också. Emma och Zimba ville se på film sa hon, såklart fick dom göra de :)



Vet inte vad som kommit över mig men den senaste veckan har ja varit jätte trött. Har även idag gått och lagt mig tidigt. Frågade om inte Simon också va trött, men han tyckte inte han ville gå och lägga sig strax efter sju... så han och zimba intog biosoffan. Nä nu ska ja se på Ernst en stund.

God natt ♥


onsdag kväll.

Simon har precis åkt iväg på bio med sin bror här i Säffle. Den nya sagan om ringen har premiär. Jag har redan bäddat ner mig i sängen, får se om jag orkar se på sista avsnittet av bonde söker fru eller om ja snarkar före det. . ;)

Onsdag

Igår eftermiddag åkte jag och mormor till Karlstad. Började med en tur på Ikea, köpte korv innan vi åkte till bergvik.


Där skulle jag köpa jeans. Köpte ett par när jag och Cissi va där, men redan då va de lite trånga, klämmer lixom precis längst ner på magen. Så ja orkar inte ha dom nån längre stund, speciellt inte om ja sitter länge. Så nu köpte ja en storlek större.


Hittade även en mamma - tröja och en klänning på rean.



Och strumpbyxor. .skönt!


Jag hade även fyra Wrapp på Indiska. En på 50kr o tre på 25kr. För er som inte vet vad det är så är det en app på telefon där man kan ge varandra presentkort.

För det köpte jag detta. . . .



Idag jobbade jag på förmiddagen, sen åkte jag hem och stekte 1, 5 kilo köttbullar. Dom blev faktiskt rätt goda denna gången ;)



Nu blir det inget mer gjort idag tror ja. Är såå hima trött! Sover inte som ja brukar på nätterna, vaknar och har svårt att somna om, så de dagar ja går upp tidigt är ja ofta väldigt trött, jobbigt! Det blir nog en tidig kväll idag, jobb 7-15 imorgon.


Söndag

Imorse när vi vaknade hade det kommit massor med snö.

Simon tog ut Zimba i selen... inte alls kul att bli doppad i snön tyckte han.



Vi åkte ut till tveta efter att Simon plogat en gång här och på St1. På vägen ut stannade vi till på kyrkogården och tände ett ljus. Svenne skulle fyllt 60 år idag ♥♥♥ Grattiskramar på födelsedagen♥♥♥



Vi tog årets julgran i tvetaskogen, mamma fick en liten också.



När vi kom till stan igen var det dags att ploga igen för Simon.


Jag gick in och lagade mat. Och matlåda till imorgon, jobbdax igen.




Myslördag

Igår hade vi planerat in julmys med Alexander & Emelie, Daniel & Lovisa. De kom redan vid två tiden, så det blev en heldag. Killarna började med att basta så vi bakade lussekatter under tiden. Sen hade vi handlat för att laga julmat. Lite trångt och varmt blev det i vårt lilla kök, men maten blev riktigt god och trevligt hade vi.








Mätta (nästan för mätta) plockade vi bort maten och värmde Emelies egengjorda glögg som också blev omtyckt, jag smakade inte då de va alkohol i den. Men det finns ju saftglögg :) Alla hade köpt ett paket för 50 kr och med de paketen lekte vi en form av julklappslek. Roligt påhitt tycker ja :) Jag fick 6 små söta glöggmuggar. Vi åt choklad, nötter, apelsiner, lussekatter och pepparkakor, lyssnade på julmusik och pratade och skrattade.




TACK för en trevlig dag och kväll ♥




SNÖ


Imorse vakande vi till ett vitt Säffle. Många klagar på det men ja tycker nog att det ska vara lite snö i december. Det hör ju faktiskt till, blir lite ljusare också. Men det har blåst som tusan och det är ja gärna utan, fy det blir så himla jobbigt att vara ute och extra kallt!

Igår pyntade Simon huset. Lite ljus vid ingången och på balkongen. Välkomnande tycker jag :) Vilket passar väldigt bra för ikväll kommer Niklas och Therese hit. Nicke är en gammal kompis till Simon och jag & Therese känner varandra genom dansen. Och dessutom ska dom oxå bli föräldrar, 9 dagar efter oss! Så roligt tycker vi :-)


Torsdag

Jag har en nedräknings app på mobilen. Som räknar ner dagarna till den 15 Mars, såklart. Och idag är det 100 dagar kvar! Redan tvåsiffrigt imorgon. Man är i genomsnitt gravid i 280 dagar.


Började dagen med sovmorgon till 10, efter det frukost och julkalendern, barna hedenhös uppfinner julen. Riktigt bra tycker jag att den är... för att vara julkalender!


Lugn förmiddag och efter lunchen åkte ja till Åmål och hälsade på Maria. Och nu ikväll hade musikskolan uppvisning. Kusinen Ella var med och dansade. Kul att se, många duktiga barn och ungdomar. De spelade alla möjliga instrument, sjöng och dansade till ett fullsatt medis!






älska apelsiner ♡

Finns det något godare denna tiden på året än en kall, perfekt saftig och smakrik apelsin ?

Jag äter i alla fall massor !

Gårdagens besök, åmålfolket :)


Tar mig nog en sväng till dom imorgon, fick ingen tur på jobbet. Hade en tur idag och det räckte tror ja. Har så ont i svanskotan och ljumskarna de dagarna ja rört mig och gått mycket, vilket det blir på jobbet. Även fast ja tar min egen bil till de brukarna som bor längst bort. Fick arbetstider för dagarna mellan jul och nyår idag oxå. Fem långdagar i rad, undra hur ja kommer må då ? Hoppas verkligen ja orkar med det i alla fall!

Tisdag.

Simon kom hem redan idag istället. Deras uppgift på järnvägen var att "locka av", vilket innebär att de lyfte av betonglock som låg över en kabeltrumma intill järnvägen. Ett lock va 75x53 cm och vägde 35-40 kilo. Detta skulle göras i ca: 3 km, vilket motsvarande ungefär 4000 lock. Så sammanlagt flyttade de ca: 150 ton lock.

De började inte förrän vid 11 igår, vilket platschefen tyckte va sent, så han visste inte om de skulle bli klara tills på torsdag. Men Simon och Alex jobbade på och blev klara redan igår 16.30. Alla va förvånade och trodde knappt på det. 40 timmars jobb på 4, 5 timme. Men de hade gjort det som skulle göras och åkte hem imorse efter hotellfrukosten.

All deras träning kanske ger något trots allt ;)

Maja & Lotta

Som ni redan vet så läängtar ja jätte mycket tills ja kan börja inreda i skruttens rum.

Har länge kollat på dessa plancher. Majas alfabetet och majas lövträd. Ser ut att vara ljusa och fina, inte för skrikiga, det är jobbigt tycker ja.



Hittade även lottas gris, eller äre en björn ? Bamsen heter han iaf. Förstår ni hur gärna ja vill beställa den också ?? Den är ju helt perfekt... ♡



Måndag

Visst sov ja skönt inatt också, men när man släcker lamporna och går å lägger sig så hör man ju alla möjliga ljud, löjligt egentligen, och jo ja är nog ganska mörkrädd.

Vaknade vid fem tiden av att zimba sitter upp bredvid min kudde och nyser, två gånger sen knör han ner sig bredvid mig igen och vi somnar om till 9.30. När ja kommer ner är det så varmt och skönt. Morfar har då redan varit här och tänt i pannan. Skönt att han hjälper mig med det. Han har även varit här under dagen och kört in ved till pannrummet, så nu är det nog fullt där. Han kommer och lägger i ikväll också, vilket är ännu bättre för mörkrädda Malin ;)

Jag har städat och tvättat för fullt idag. Och även prövat att göra kanderade mandlar. . .

Blev faktiskt väldigt goda, inte riktigt som de vi köpte på Liseberg men helt klart godkända !




1,a Advent...

...och även första december idag.

Första ljuset är tänt och vi åt risgrynsgröt till frukost.



Några år har jag ju gjort paketkaleder till Simon. Detta året får han en finare sort av choklad-kalender.

(Även fast inte granen är den finaste.... ;)

Och paket nummer 1 & 24 innehåller inte choklad. I dagen paket gömde sig detta....

... hmm undra vad som kan ligga i det stora som får öppnas på julafton?

Förövrigt åkte min käre iväg till Stockholm nu ikväll tillsammans men Alex. De ska jobba med något på järnvägen tills på torsdag. Tråkigt att vara ensam, det är inte jag van vid. Tomt i verkstan på dagarna och ingen som kommer in och är hungrig 13.00, och ensamt på kvällen förstås... men vi ska nog klara oss, jag, zimba och bäbisen. Snart är det torsdag igen :) ♥



Vänersborg

Igår åkte jag, Maria och Sarinya till Linnéa. Hon har ju träffat en Andreas och även flyttat till honom. De bodde nu i ett fint hus som han byggt själv, dock va det inte färdigt. Men det blir nog väldigt fint den dagen det är klart :-)

Vi började med smörgås, gott pålägg och några godsaker som Linnea fixat.


Vi tog en tur till överby- köpcentrum. Gud va mycket affärer det fanns där. Roligt! Blev lite julklappar shoppade och lite kläder till oss själva förstås. Vi käkade före vi åkte tillbaka en sväng till linnea. Vid åtta tiden åkte vi mot Värmland igen.



Var väldigt roligt att träffa Linnéa igen och se hur hon har det. Va väll Säfflemarten sist vi sågs. . .





RSS 2.0