Signe 3 år

Ja igår fyllde vår älskade dotter 3 år. 

Hon kom som vanligt in till oss vid 5 tiden men då så jag till henne att hon skulle gå och lägga sig i sin säng igen, varpå hon frågar glatt om hon fyller år idag. När jag svarar ja så går hon direkt in och lägger sig igen. Hon har länge pratat om att vi ska komma in och sjunga för henne, i hennes värld skulle nog helst hela släkten vara med då. 

När vi kommer in vid halv 7 och sjunger så är hon jättetrött och vill först inte bli firad alls. Men tillslut vaknar hon till och börjar öppna paket, och undrar över vart alla andra är. Får då förklara att de kommer på kalas på lördag. Så go så man bara vill äta upp henne ❤

Vi hade en lugn morgon tillsammans innan Signe skulle till förskolan. Hon har nya tider från och med denna vecka. 9-14. Så jag och Herman körde dit en glad 3-åring. 


När vi hämtade henne var hon också på strålande humör. Hon hade blivit firad på förskolan med fruktfat, sång och alla barn får en ficklampa när de fyller år. 


Väl hemma tog vi en tur på den nya sparkcykeln hon fått på morgonen, vi gick och mötte Simon som cyklade hem från jobbet. Väl hemma stod det några fler paket och väntade på altanen. Bland annat en studsmatta. Kan lova att vi hade en glad tjej här hemma då. 

Till kvällsmat gjorde jag en pannkakstårta 😊


Söndag

Idag har det varit galet bra väder. Nästan sommarvärme ju. Vi har varit ute från de att vi åt frukost tills vi käkat kvällsmat på inglasade altanen. 


Träden blev klippta, altanen städad och några fönster putsade. Hängde ut första tvätten och vi tog en promenad till stan. Signe och jag sprang hela vägen, Jag var tröttare än henne. Hon sprang på för fullt för att komma före Herman och pappa. Så det vara bara för mig att hänga på henne. 

Grill till lunch och grill till kvällsmat. 

Ett fantastiskt avslut på en riktigt bra helg. 


Besök från Nora

I helgen var morfars syster Marianne här. Hennes man Nigge, deras söner med familjer var givetvis också med. Vi åt massor av god mat hemma hos familjen Otter på lördag kväll. Kul att träffas, det blir inte så ofta. Vi var i Nora 2012 sist. 



Fin lördag

Fint väder idag, kallt men väldigt fint. Signe har fått sin första riktiga cykel, en som min kusin Meja haft, idag tog vi premiärturen. Lite svårt att hålla koll på både att trampa åt rätt håll samt att styra, tur pappa köpt en pinne och satt  på som man kan hålla i och hjälpa till lite😉  Vi gick ner till älven och matade änderna sen en tur genom stan. När vi paserade familjen Smersfeldt satt de ute och hade grillat aldeles för mycket korv till lunch så de ville vi skulle hjälpa dem äta upp, Signe och Alfred cyklade några varv och Simon hjälpe till att äta korv samt fick en öl. Svårslagen promenad om ni frågar Simon 😉 
 
Ikväll blev det lördagsmys här hemma ❤️
 

Onsdag

Bvc besök idag. Herman går stadigt upp ca 200 g i veckan. Vägde idag 4650 g och var 56,5 cm. 


Herman är inte lika nöjd och lättvindig som jag vill minnas att Signe var i samma ålder. När han sover så sover han bra men när han är vaken vill han gärna bli bärd, ibland hjälper inte det heller utan han vill äta, eller få närhet genom amning. Jättemysigt såklart, men jag blir så stressad av att inte räcka till. Signe vill att jag leker med henne, även fast hon är väldigt självständig behöver hon hjälp med olika saker, maten måste lagas, tvätten ska hängas, pannan måste läggas i och jag behöver faktiskt duscha och snygga till mig ibland. Nattetid sover han jättebra, ammar honom när vi lägger oss, lägger över honom i nestet mellan oss sen sover han till närmare 3 innan han vill äta igen, Då försöker jag hålla mig vaken och lägga över honom igen för sen sover han till närmare 6 innan han vill äta frukost. Så vi har nog ändå fått ett väldigt snällt barn igen, trots lite magont vid vaket tillstånd under dagen. Lilla söta Herman som Signe brukar säga när hon pussar på sin lillebror. 

Skriv inläggstext 


Måndag

 
Igår blev Herman en månad gammal, i fyra veckor har han förgyllt vårt liv. Känns som om han alltid har varit hos oss men ändå som att förlossningen var igår. Och jag längtar faktiskt tillbaka till den dagen, 12 Februari. Jag tycker det är så otroligt häftigt, skulle mer än gärna gå igenom fler förlossningar, men slipper gärna fler graviditeter, men den stora frågan blir väll ändå om man vill ha fler barn? Känns som att det räcker just nu och familjen känns komplett med en storasyster och en lillebror.
 
Fotade Signe när hon var 16 dagar gammal, skulle göra detsamma med Herman men han var 17 dagar. Tycker ni de är lika ? Jag tycker nog att man ser likheter på dessa bilder.
 
Innan H blev tre veckor fick vi första leendet. Så svårt att få till en bild men leendena blir fler för varje dag så chanserna ökar hela tiden. Hehe
 
Detta kortet är taget 2 Mars 
 
Detta kortet är taget idag. Herman skrattar åt sin mormor. 
 
I helgen tog vi en tur till mariebergskogen, Signe älskar att kolla på djuren, hon tog hellre en extra sväng bland djuren istället för att leka i den stora fina lekparken. 
 
Här kommer några fler bilder från senaste veckan med Herman.
 

RSS 2.0