Måndag

Idag har det varit full rulle. Några åkte in till Rostock och vi andra stannade kvar och grejade med allt möjligt.


Pizzabak



Katten Tomas som bor på slottet, fast han kommer inte in, vi får mata honom i köksfönstret.


Vaxat benen har vi gjort, med hemmakokat vax.


Morfar anordnade fotbollsgolf på kvällen.













Söndag

Börjar med några bilder från gårdagens resa hit.

I väntan på färjan. .

På färjan. .


Slottsfrukost nere i de stora köket som ligger i källaren.




Regn även under dagen så vi har roat oss med diverse aktiviteter inomhus. Bland annat dans..

när vi då ändå hade flåset uppe och blivit svettiga passade vi på att ta en löptur innan det var dags för lunch i stora salen.

Vanligtvis är affärerna stängda här på Söndagar men idag va det en butik som hade 20-års jubileum. Väldigt passande då vi behövde handla mat. Det blev en tur dit efter lunch för några av oss.

Sen blev det bad i poolen som oxå ligger i källaren. Helt ok tyckte Signe.

Men man märkte verkligen att hon gillade att bada lite varmare i badkaret bättre. Att bada bubbelbad gick också bra :)

På kvällen hade det slutat regna så det blev grillat utomhus.






Semester ♥










Tyskland

Igår kväll 23.00 lämnade vi Säffle för en veckas semester i Tyskland. Vi är 25 personer, hela min skäkt på mammas sida + några till. Vi bor i ett slott, liknande det vi bodde i för tre år sedan.

Här är Signe påväg att köra på färjan från Trelleborg som tog oss till Rostock.

Därifrån ytterligare en timmes bilfärd. En lång och jobbig resa, varit vakna i över ett dygn. Det va inte många av oss som sov varken i bilarna eller på färjan. Förutom Sigen då som sov sig igenom hela bilresa.

Nu ligger jag nyvaken i en stor skön säng i ett stort rum med högt till tak. Signe sov från 22.00-6.45, då ville hon ha lite mat sen somnade vi om. Skönt! Tack!





Signe

Tänk va mycket det hänt på de här tre månaderna. I torsdags 19/6 vände hon sig från rygg till mage. Vi va hos mormor och Signe låg på köksgolvet men både jag och mormor gick in en kort sväng i vardagsrummet och när vi kom tillbaka till köket låg hon på magen. Duktiga tjejen.

Vi har börjat sätta henne i stolen korta stunder när vi äter. Det funkar också bra.

Har fått en gammal stol från Peters pappa. Jag ska måla den vit och skriva Signe bak på stolsryggen. Ska även sy en dyna. Men det får bli när tiden räcker till.





Tisdag

Idag var det dags för Signes 3-månaders vaccin. Måste erkänna att jag var lite orolig innan. Men det gick jättebra. Första reagerade hon nästan inte på. Men efter den andra gråt hon ungefär en minut. Så duktig lilla skruttan♥

Efter besöket på BVC gick vi till Alexandra och umgicks med mammorna och bebisarna. Vi fick både lunch och fika. Lyx!!

Tre av fem bebisar. . .
Signe, Melvin & Isabella

Så söta man kan vara.. släktdrag ??





Midsommarafton

Det blev en heldag med massa roligheter, midsommarkransar och god mat & dryck. Vi firade även Daniel som fyllde 18 år nu i veckan.













Tack alla nära och kära för ett lyckat midsommarfirande.







Torsdag

Nu är det så gott som klart på min och Simons inbyggda altan. Blev jättebra, känns som ett extra rum.



Nu åkte killarna ut på en fisketur och jag och Signe går och lägger oss. Imorgon väntar Signes första midsommarafton. Den firar vi här tillsammans med släkten.

Tisdag

Idag har jag och mormor kört mamma till Hagfors. Åkte tidigt och stannade där över dagen. Lunchade med Peter när vi kom fram, på ett ställe som heter bruksmästarn. Idag var det kasslergrattäng och potatis & fläsk & brunabönor. Kasslergrattäng tog jag, det slank även ner några välstekta fläskbitar. Gott !

Hanna, peters äldsta dotter var i Hagfors och gjorde oss sällskap under dagen.


Vi tog ett varv på stan innan vi åkte till stugan i Ås. Peters pappa med sällskap kom också ut.






Haft en trevlig dag med några av de bästa. Nu ligger vi nerbäddade i Harnäs. S & S sover och det ska jag också göra nu.
Godnatt ♥


Greta

Nu har Signes kusin kommit.

23.39 igår kväll kom hon till världen. Alltså fredag den trettonde, som egentligen är otursdag. Men min kusin Meja är också född fredag den trettonde, så ja funderar på det inte är en turdag istället :)

Greta va 50 cm och vägde 3105 g.
Grattis Malin & Henrik. Och välkommen till världen lilla tjejen ♡

Jun. 12, 2014

Skolavslutning för de andra barnen va det idag. Tingvallaskolan har en fin tradition där de går i tåg genom stan från skolan till kanalparken. Där nere får alla plats att komma och kolla när varje klass sedan sjunger en låt var.



Elliot , Ella, Meja.


Efter lunch åkte jag Signe och tre andra mammor med bäbisar iväg till Åmåls badhus. Jätte fint och mysigt där :)

Signe gillade det så de får bli fler gånger. Gick bra med alla fyra barn så kanske en ny "veckogrej" ;)




11 juni


Signe och Simons farmor Märta ♡

11 juni

Onsdag och grundeten. Simons fina syster gick ur detta året. Jag hjälpte henne med håret den stora dagen som ja tror hon väntat på länge.




Till hösten väntar nya äventyr i Karlstad. Grattia och lycka till Elin ! ♥



Söndag

Även denna helgen har vi varit i harnäs :)

Testar morbrors keps..


På lördagen åkte vi till billsvik för Simon skulle lägga i deras båt. Vi tog även en provtur, Signe invigde sin nya flytväst. Hon verkade tycka att det va helt okej att åka båt. . hon somnade i mitt knä!


Lördagkväll kom Susanna och Johan till oss. Mycket gott åt vi och ännu trevligare hade vi.



Idag blev det målning av altanräcket, inte det roligaste man kan göra men nu är det klart och borde hålla sig några år framöver.




Onsdag

Började även denna onsdag med massage. Idag var det dags för ansiktet men det tror ja Signe tyckte va jobbigt bara. Hon gillar resten av kroppen bättre, det märks. Fast nästa vecka ska vi massera ryggen, det blir spännande!!

Idag har jag gjort en stor sats med rabarbersaft. Tänkte hälla det i fina glasflaskor och ha det på dopet...


Zimba hade lika ont idag så jag ringde veterinären och fick en tid. Klockan fyra skulle jag vara där, mormor följde med och gosade med Signe under tiden jag var inne. Han har antagligen bråkat med en annan katt och fått en infektion i form av en böld. Han fick lugnade, de tömde ur och satte dränage. Tog även röntgenbilder men det visade ingen fraktur så hans halta tass beror antagligen på infektionen, för de va rejält svullet sa hon. Så nu blir det penicillin och smärtstillande en vecka och hoppas det läker fint. Han måste tyvärr ha en krage på sig tills de läkt också, får inte komma in nya bakterier i såret. Så under helgen får han stanna inne i vår stuga i harnäs..


Tisdag

Inget hörnan igår men vi va ändå ett gäng mammor och bebisar som träffades. Vi va hemma hos Sofia och Isabella igår :)


Idag efter lunchen kom mamma och vi gick på en långtur. Var ute till närmare halv sju tror ja. Vi gjorde massa ärenden, beställde bland annat en matta till altanen i harnäs på colorama. Jag hoppas att den kommer på torsdag så vi kan göra ordning där under helgen. Det är nämligen färdigmålat. Köpte lite annat smått som vi ska ha där också.

Hoppade in på Sandras skönhet och hälsa och köpte mig ett startkitt för presentkortet jag fick på mors-dag. Ska bli kul att testa märkt "bare minerals".


Vi stannade även till på holgers för en fika, Signe behövde ju äta ;)


Lämnade kvar Zimba i Harnäs, tänkte att jag åker ut en gång varje dag och tittar till honom. Och nu ikväll när vi kom dit såg vi att han skadat sig på något sätt. Han orkar inte stö med höger framben. Verkar som att han fått något bett långt upp på sidan. När jag klämmer runt det kommer det lite var och han har ont. Han fick såklart följa med hem, vi får avvakta och se hur han mår imorgon. Han är pigg i övrigt, äter, går runt, vill ligga i knä och kurrar. Lilla skrutten ♥


Söndag

Helgerna spenderas i harnäs. Så underbart !




Lördag kväll var vi i tveta och fick god grillad mat :) Nu tycker vi att kusinen ska titta ut. 11 juni har Malin bf, men hoppas på tidigare dels för hennes egen skull men också för att de ska kunna komma hit och gratta Elin till grundenten som är 11 juni.


I lördagens tidning kunde alla se på vår älskade Signe ♥







RSS 2.0