Tisdag

Kvällsmys med Zimba ♡


Massage och BVC-besök idag. Mormor/gammelmormor gick med till BVC. Idag vägde hon 4995 och va 58,5 cm. 2 månader blir hon imorgon. Växer alldeles lagom. Påvägen dit gick vi in på mannes, korten va klara. Se så många fina bilder det blev....

Och så va vår prinsessa med i skyltfönstret också. Madeleine hade gjort ett kollage på Signe. Roligt !!






Måndag

Idag var det sista gången på hörnan för den här terminen. Tror vi blir ett gäng mammor och bebisar som kommer fortsätta att träffas hemma hos varandra :)

Direkt vi kom hem blev det klänning för Signe, för varmt med body och byxor!


När mamma slutade jobbet kom hon hem till oss och vi tog en tur på stan.
Årets första mjuklass !



Signe fick nya pyamaser i storlek 62, som hon snart kommer växa i :)

Och ett par byxor (som hon nu har i tre storlekar ) 56,68, 86. Vill att hon ska ha dessa när hon går, för dem är ju såå söta! !


Efter turen på stan blev det hårsalong här hemma. Jag sitter nu med slingfärg i håret och mamma åkte precis hem med brun färg i sitt hår, som hon inte sköljde ut innan utan hon skulle hoppa direkt i duschen när hon kom hem.

Hehe kul om hon skulle hamna i en poliskontroll på hemvägen ;)


Mors dag

Jag och Signe va hemma hos mamma en stund och gosade och gav en liten morsdags present. Simon stannade hemma för han fick hjälp av Mikael med altanen.

När de va färdiga hämtade jag honom och vi åkte till Tveta och hans mamma.

När vi kom tillbaka till harnäs blev jag firad ♥



Hoppas alla mammor hade en bra dag! Fast ja tycker nog att man bör visa att man tycker om sin mamma varje dag. För det gör man ju, i alla fall jag. Jag älskar min mamma :)





Säffle stadslopp

Säffle stadslopp. Vi vaknar till ett regn och åskväder som på förmiddagen ger sig, skönt! Annars hade det nog inte varit så mycket folk ute och hejat på, kanske inte så många som deltagit heller. Tror det va runt 600 personer. KUL!

Simon sprang på bättre tid än förra året, trots att han inte löptränat nästan något alls nu. 49,21. mot förra årets 49,49.

kusinerna otter som deltog i barnloppet.

mamma otter och min träningskompis på väg till mål.

Bra jobbat !!

Sötaste hejarklacken ♡


På kvällen bjöd vi upp Sofi och Kim till harnäs :)








Fredagsmys på riktigt

Här sitter jag och njutet efter en bit grillad lax och färskpotatis ♥





Torsdag

Säffle kommun har allt bra koll i alla fall!! Eller inte... Minns ni att Simon började med ett nytt projekt här utanför dagarna före Signe kom. Det va början på en ett trä-däck. Men så säger kommunen att vi va tvugna att ha bygglov, de va till och med en här och kolla. Och lagliga som vi är skickade vi in en ansökan.. Men veckorna går och vi hör inget.. Så Simon mailade förra veckan och då får han till svart att han inte behöver bygglov! Ååh så irriterande, vi kunde ha njutit i flera veckor av den nya altanen ju.
Men nu är det pågång i alla fall och hoppas det flytter på och går fort. För som det är nu får jag inte in vagnen själv.
Idag har det i alla fall varit en riktig sommardag. Så härligt ! Tog med mig mamma till harnäs.. Hon fick följa med som barnvakt medan jag målade lite till. Blir att fortsätta där under helgen, vi åker ut imorgon, men Zimba tog vi med idag redan. Fast på lördag åker vi ner till Säffle för Simon ska springa Säffle Stadslopp och vi ska heja på :)

Onsdagen

Vilken dag vi haft !! :)

Började med ett snabb-besök av Maria innan massagen. Sen följde jag med ett gäng mammor på stan, där träffade jag på mormor som bjöd på glass på Holgers. Meja och Patrik kom förbi och stannade till också.



Sen hem för lite mat i magen för både mor och dotter. Efter det gick jag upp till Otter och hälsade på. Följde med till medis och kollade på Ella som är med och dansar på musikskolan, de hade genrep inför morgondagens show.

Nu ligger jag i soffan och ser på min söta lilla nakenfis Signe ♥♥♥





Onsdag

Wow!! Signe sov till 5.30. Ett snabbt mål i sängen innan hon somnade om mellan oss till 7.00. Skönt! Snart ska vi gå upp och göra oss redo för massage :-)

Tisdag

Usch natten va inte så rolig. Eller ja vaknade vid fyra och trodde min lilla prinsessa skulle ha mat. Men hon låg så snällt i sin säng, i SITT rum och sov. Simon la henne där igårkväll när de kollat färdigt på en film i bio-rummet, jag la mig tidigare. Signe ville ha mat vid femtiden.

Från 4.00 svettades jag och frös om vartannat och hade nästan lika stark huvudvärk. 7.00 tog ja en dusch och två Alvedon, somnade om till 9.00, kände mig då lite piggare. 10.30 hade jag tid för fotografering av Signe. Tänkte avboka först men åkte dit ändå, mamma följde med oss. Gick bra hon va vaken och nöjd nästan hela tiden :)
Resten av dagen blev lugn och på kvällen kom Lovisa för att massera mig (födelsedagspresent från Simon) , Danne, Alex och Emelie kom också. De ville också gratta mig, fick ett fint linne/blus av dem :)

Mår alltså bättre nu, så hoppas det va något som gick över snabbt ! Signe ska även inatt få sova i sin säng, jag sover nog bättre så, men efter första matningen tar jag nog in henne till oss. Imorgon väntar andra tillfället på spädbarnsmassagen :)

Godnatt alla läsare !

Måndag

I fredags åkte jag, Signe , mormor och hennes bror Gösta till deras syster Ing-britt och Yrjö. Det bor jättefint ute i mässvik.



Sen har helgen spenderats i harnäs. Vi har börjat måla inne på vår altan nu. Blir som ett extra rum nu när dörren (som inte syns på bilderna) är på plats.




Allt ska bli vitt, förutom golvet som ska prydas av en grå heltäckande matta :)

Dagens måndags-pyssel från hörnan.

Vi fick rita på solskydd till bilen :)

Har förövrigt nästan inte sovit ngt inatt pågrund av värmen och de vanliga nattmåltiderna för Signe. Men gick till hörnan ändå, sen hem och laga mat, besök av Malin som kom med tåget. Men vid två orkade jag inte mer. .. trött, huvudvärk så ja trodde att huvudet skulle dunka sönder och ont i ryggen. Gick upp gjorde sovrummet så mörkt det bara gick och försökte sova. En stund va det kul tyckte Signe. Hon sov till och från men när hon ligger vaken vill hon gärna ha uppmärksamhet annars övergår ofta jollrandet till gråt. Låg i sängen tills Simon kom in efter jobbet, har försökt greja lite nu ikväll men känns nästan som att jag har feber. Huvudvärken är lite bättre nu efter att jag tog två Alvedon. Hoppas verkligen att jag mår som vanligt när jag vaknar imorgon !!

Torsdag

Idag blev vi bjudna på fika hos Alexandra Rönnberg och Wilhelm. Frida Jansson och hennes lilla Melvin va också där. Kul träffade dem på babycafet och de va även med på massagen igår :)

Här är Melvin och Signe.. som faktiskt är fem-männingar (?) eller vad det heter ;)


Potatisen är satt idag också!

Oops.. när Signe skulle lägga sig i sitt nest va det redan fullt. . .





onsdag

Idag började jag och min lilla tjej på babymassage. Är kyrkan som håller i det och vi va 9 mammor med bäbisar från 1- 4 månader. Det va mysigt och Signe höll sig vaken och verkade tycka att det va helt ok. Dock va hon mer intresserad av allt runt omkring ;)

Vi har åter igen fått riktigt fint väder. Så det fick bli svala chinos och barfota idag.



Jag har bakat en sats med bullar nu i eftermiddag. Mormor kommer strax och hämtar dem. Hon och morfar är ju riktiga eldsjälar när det gäller fotbollen. Vet inte hur många bullar mormor bakat, hur många smörgåsar de brett och hur många timmar de lagt ner på Säffle FF. Så eftersom mormor är världens bästa och hjälper mig med allt vill ja såklart hjälpa henne :-) ♥


Nu kommer snart Cissi hit då blir det träning. Sen ska ja hem till Marcus och Sofia och passa Emma medans han och Simon ska iväg och spela fotboll. Sofia är till Karlstad och springer vår-ruset. Hjälp vilken tränigsfamilj vi är ;-)


Måndag

Vill dela med er av en bild som är tagen precis nu..

... vi kanske skulle behöva bredda sängen lite. . . ;)

Har förövrigt varit på hörnan idag också. Trevligt som tusan. Blev en igelkott av pärlor och fick ta med mig Signes fotavtryck hem som vi gjorde förra gången.


Även ett besök på BVC. 56 cm och 4670 gram. Hon följer kurvan fint :)


Stockholm

Då kommer det en liten uppdatering från vår tripp till huvudstaden.

Vi åkte med tåget fredag morgon. Va ett fint och rymligt tåg och det gick jättebra med Signe.





Det va jag, Simon, Signe, Sofi, Kim, Susanna, Johan och Robin som åkte iväg. På fredagen gick vi runt i gammla stan, en tur till slottet och bara strosade runt. Helt ok väder också, inget regn men heller ingen stekande het sol.





På kvällen hade Sofi fixat med att boka bord på en mysig restaurang.



Vi bodde på ett fint hotell med riktigt bra frukost. Hotellfrukost på födelsedagen var inte så dumt :)


Killarna skulle idag till globen på fitness-galan och vi tjejer tog stan. Då det regnade till och från hela dagen passade det bra att gå inne på de olika köpcentrum som finns där. Födelsedagsfika blev jag bjuden på av mina fina vänner under dagen.


Två mysiga dagar hade vi.. men oj vad skönt det är att komma hem till lugna Säffle. Två dagar är alldeles lagom :-)


Söndag

Fredag till lördag har vi varit i Stockholm. Men det hinner jag inte berätta om nu. Får bli imorgon istället.

Ikväll har vi i alla fall haft lite kals för mig. Inte lika roligt att fylla år nu som när man va liten, men kalas för familjen blir det ändå :)

Elin, Emma, Signe och jag.

Signe har på sig en klänning jag hade. Den är sydd av Louise Höök.

Faster Elin.

Puss på Signe.



Fick både paket och kuvär. Nya löparskor, strumpor, armband, en kopp till samlingen, gräddkanna och sockerskål till min servis, pengar, presentkort på massage och fint planterade kryddor :-)
Tack allihopa ♥


Ny design

Som ni säkert sett har jag fått ny design här på bloggen. Det är även denna gång min duktiga kusin Anna som fixat och trixat ♡

Stort tack till dig!


måndag och tisdag

I måndags var jag, Signe, Max och Therese på hörnans babycafe. Det var många mammor och bebisar där. De flesta va över ett halvår men några va bara 3-4 månader. Kul att träffa fler som är mammalediga nu :)


Igår va vi på en annan sak med lite äldre personer. Vi va på mormors/ gamelmormors symöte ;) Både hon och morfar är väldigt aktiva i Säffle FF. Så här är damklubben i deras nya stora fina lokaler som föreningen håller på att göra ordning.










Helgen

Vi har bott i stugan. Marcus och Simon har satt in en dörr till pensionärskuvösen. Blev väldigt bra och vi kan nyttja det redan denna årstiden nu :)



I Lördags åkte jag Signe till Linnea och träffade mina kompisar från lärarutbildningen. Och de tre barnen som tillkommit. Marias Theo, min Signe och Paulas Lova som är precis 20 dagar äldre än Signe.







1 Maj

I Torsdags va det 1 maj och våra rabarber såg då ut såhär. Räcker ju till paj åt hela stan ;)

Vi (jag) grävde upp allt ogräs i potatislandet, Simon hade kört hem kobajs från tveta som vi la på.


Potatis sätter vi nu denna vecka eller nästa. De ska sättas 10 Maj.. enlig min gammelfarfar Albert! :)

RSS 2.0