Onsdag

Denna onsdag började med att mormor plingade på dörren. Jag hade inte fått på mig kläderna än men annars var allt klart. Sängen va bäddad, tvättmaskinen gick, diskmaskinen var urplockad, Signe var färdig och vi hade käkat frukost. Vi tog lite fika vid köksbordet och då fick jag sms från Lindex, halva reapriset. Mormor ville inte åka med men hon passade Signe istället. Perfekt, för det är inte helt lätt att ha med henne i en affär, det kan bli svettigt värre för mamman. Jag fyndade många bra plagg i nästa storlek, känns väldigt ekonomiskt att göra så faktiskt. 
 
När ja kom till mormor för att hämta Signe fick vi lunch, fiskbullar och potatis. Tänk vilken bra mormor jag har❤
 
Signe är väldigt bestämd och just nu ska hon äta själv för det mesta. 
 
Jag har i flera dagar funderat på att åka till Karlstad, va lite saker på Ikea jag behövde, bland annat en ny tvättkorg  och madrass till Signes växasäng som vi snart ska byta till. Så jag ringde Cissi så hon och Ella hängde med mig och Signe, Ikea och Bergvik. Dock var madrassen slut, skulle komma in igen på fredag. 
 
Kvällsmat på Ikea.
 
Här kommer bilder på mina fynd. Det saknas ett nattlinne och en långärmad tröja på bilderna dock, de ena har hon på sig och den andra ligger i tvätten redan. 
 
100kr
65kr
37kr/st
25-62kr/st
 
Jag fick ett presentkort när jag fyllde år av Marcus och Sofia, även det utnyttjade jag idag på en av mina absoluta favoritbutiker... Rituals. 
Ni skulle känna hur gott jag luktar efter en dusch med dessa produkter och för att inte tala på hur mjuk man blir ! 

Söndag

 
Dåligt med uppdatering här under sommaren. Men det har inte hänt sådär jätte mycket att blogga om heller. Simon har jobbat och vi har bott i stugan, för det mesta har denna sommaren bjudit på blåst tycker jag vilket gjort att vi mest varit inomhus. Jag har badat EN gång, solat vid max två tillfällen. Tur vi hade en fin vecka i Tyskland. Men vi har ju en sommarmånad kvar, det kan ju bli varmt igen, dock har jag svårt att tro det. Idag har det varit 12 grader och regn, rena hösten! 
 
Vi flyttade faktiskt hem från stugan igår, så nu får vädret bestämma hur mycket vi är där. 
 
Igår var vi i Tveta på den årliga boule-turneringen som Simons släkt har. Det var första gången vi var med och jag blev glatt överraskad, det va ju jätteroligt. Simon farbror Pelle tog hem vinsten. 
Efteråt var det knyt hos Sten-Åke, regn ute så vi satt på logen. 
 
Tråkigt väder = inomhusaktivitet = möblera om
 
Vi flyttade sovrumet till det tredje rummet på övervåningen. Lite mindre än det vi hade fast man behöver ju inte ha så stort sovrum, skönt att ha badrummet intill. Den andra dörren är in till Signe. 
 

Torsdag

Vet inte om jag berättat det här på bloggen? Min mormor har lärt känna en familj från Syrien. En mamma med fyra döttrar. Jätte snälla människor, så hjälpsamma och omtänksamma. Igår var de hemma hos oss på fika. 
 
 
Och idag har mamma varit här och hjälp mig putsa fönster, bytt gardiner och möblerat om lite i vardagsrummet. 
 
Vi bor fortfarande i harnäs och inatt sov Emma nere hos oss för att både Marcus och Sofia jobbar. Signe tycker det är jätte roligt när hon vaknar och ser Emma. 
 
Här är det förmiddagsfika på altanen. 
 
 

Fredag och lördag

Igår var vi hemma hos Susanna, Johan och lilla Karl tillsammans med Sofi och Kim.  Grillat, drinkar och mölkky. En väldigt trevlig fredagskväll.  
Idag var vi på kalas hos Meja som fyllde 8 år i måndags. Då hade de sin sista semesterdag på USA-resan.
 

Leo's lekland

Idag var Sofia ledig och Marcus har semester så vi och tjejerna knödde in oss i vår bil och åkte till Karlstads nya Lekland. Det var över förväntan, riktigt roligt med andra ord. Jag och Sofia hade nog lika roligt som barnen. Dock upptäckte jag att min kamera var urladdad när jag skulle knäppaförsta bilden på Signe i bollhavet. Blev en bild med mobilen bara. Men jag garanterar att det blir fler turer dit och då ska kameran vara fulladdad. 
 
 

Tyskland

 Dåligt med uppdatering under resan men det krånglade lite med kortöverföringen. Men här kommer en drös med bilder och bildtexter. 
 
Frukostbordet
När det är semester och man äter frukost utomhus får man äta själv (trots sin nya vita tröja) 
Publik på 1,a parkett 
En hård match i mölkky
Eftersom veckan bjöd på riktigt fint väder blev det många dopp i poolen 
Daniel och Simon gör Sean connery sås till kvällens grillbuffe 
Mamma och Sofia fixar grillspetten 
På tisdag åkte familjen Svensson till Polen för att shoppa billigt, vilket de gjorde. Simon hängde med dit medan jag, mamma, Peter, Moa och Sofia åkte till Rostock där även vi gjorde fynd. 
Mormor kunde inte låta bli att baka några gånger under veckan, smaskens ! 
 
Lyssnar på musik med mormor och Emma
 
På morgonen var det så varmt på altanen så vi åt frukost i stora salen istället. 
Denna häftiga lampa hängde över långbordet. 
Morfar bjöd på jordgubbar och glass
Till mormors sockerkaka 
Peters "rundviksgryta" till lunch 
Småtjejerna busar hos Moa
Dommarna i fotbollsgolfen 
Daniel ger Signe en blomma 
Markus Börjesson friterar vårrullarna till thaibuffen. 
Viskleken, en himla rolig och lätt lek 
Om kvällarna spelade vi ofta biljard
Eller dansade bugg. Det fanns även ett fotbollsspel vi spelade många matcher på.
Här hade vi många svettiga timmar 
Morfar vill att alla ska måla en teckning på varje resa och här sitter Simon i lugn och ro och målar av framsidan på slottet. 
Denna kväll valet det grillat igen
Bus med Peter, Signe lärde sig faktiskt att säga Peter på resan. 
Här leker vi Ulf-leken 
Daniel och Simon
Vi hade ett stork-bo på tomten, häftiga fåglar alltså.
Fikapaus 
Skönt i skuggan tycker mormor och Signe 
Vi andra steker i solen 
Pizzakväll sista kvällen på slottet
På väg till färjan åt vi på Burgerking, det har också blivit lite av en tradition 😉
 
Vi hade verkligen en toppen vecka tillsammans, det värsta är bara att det går så himla fort. Det blev inte så mycket kort tagna på vårt slott men Simon gick runt och filmade så det finns på film. Jag har två bilder från vårt badrum och tänk då att nästan alla sovrum har liknande badrum. Takhöjden gör att det känns väldigt lyxigt tycker ja! 
 
 Tusen miljoner tack till Morfar och Mormor som bjuder med oss alla till Schloss poggelow som detta slott hette. vi tycker det är så roligt allihop ❤ 
 

RSS 2.0