Signe 2 år

Idag är det 2 år sedan Signe kom till oss. Tänk att en så liten människa kan ge så mycket glädje. Dagen började med att Signe väckte oss vid 7. Jag hade förberett med några paket hon fick innan vi gick ner, där hon fick leta upp fler paket som vi lagt på olika ställen i vardagsrummet. En kul grej tyckte både vi och födelsedagsbarnet. Efter en lugn morgon med pannkaksfrukost åkte vi en liten sväng till furuskogsparkens lekpark. Eftersom solen tittade fram idag blev det grillad korv till lunch. 
 
Klockan 3 kom kalasgästerna. Det tog en timme för Signe att öppna alla paketen, hon var ju tvungen att leka med allt innan hon kunde ta nästa paket. Hon blåste ut ljusen och sedan sjöng vi för henne, då tror ja hon blev lite rörd skruttan. 
 
Här kommer det ett gäng bilder från dagen. Bilder på presenterna kommer i ett annat inlägg. 
 
 
 

Glad påsk

Idag har vi varit på torget under förmiddagen. Påskfirande med sång och dans kring påskriset. Men vi gick runt och bytte påskbrev med de fina påsk-gubbar och påsk-kärringar vi kände istället. 
 

En fin dag med familjen

Vilket härligt väder vi haft idag. Vi har varit ute hela dagen. Skönt eftersom jag fick gå hem från jobbet i fredags och efter 30 minuter hemma visade sig mitt dåliga mående vara magsjuka. Tack och lov gick det snabbt över och idag har jag kunnat äta som vanligt igen. 
 
Vi har klippt 2 av 6 fruktträd, var några år sen sist så vi får hoppas de överlever denna hårda klippning.  
 
 
Simon byggde ett fotbollsmål till Signe, nätet köpte vi förra veckan i Karlstad. 
 
Efter en heldag ute var det skönt att komma in och ta en dusch, jag prövade även att rulla håret på Signe. 
Hon kände undrande på lockarna.. 
Se så tjusig hon blev lilla damen 😉
Hehe lite glest på vissa ställen dock. 
 

Duse

Onsdag vilket betyder ledig dag för mig. Jag och Signe tog med oss mamma/mormor och mormor/gammelmormor till duse en stund på förmiddagen. Tänk vilket fint ställe vi har så nära. Passa på att åk dit dessa fina dagar 😃
 
 

Play doo

Idag har jag gjort play doo deg. Ett recept jag fått från öppna förskolan. 
 
5dl vatten
2 msk matolja
1 flaska karamellfärg (jag hade en svart hemma som jag använt lite och degen blev mer grå än svart så jag tror man ska ha i en hel flaska) 
 
Låt sjuda, inte koka
 
Blanda i...
2 dl salt 
2 msk alun
ca 5-6 dl vetemjöl
 
Använd gärna elvispen med krokar och jobb ihop en deg. 
 
 
 

Onsdag

Varit otroligt dålig uppdatering här. Men veckorna rullar på, det är bara måndag och fredag tycker ja. 
 
Sedan föregående inlägg har vi varit på mysiga kalas för tre av Signes kompisar, Wilhelm, Melvin och Alfred. Nästa 2-års kalas är Signes egna. 
 
För ungefär en vecka sedan hade vi fantastiskt fint väder, kändes som rena våren, vi sa att vi skulle städa på altanen, jag plockade fram min cykel, hängde bort vinterjackan och började fundera på Signes vår kläder. Men så kom det massa snö och la sig över våren. Tråkigt men kul att göra snögubbar tycker Signe. Idag är det 20 dagar kvar till Signe fyller år, dagen då hon föddes var det verkligen vår så vi får hoppas att vädret blir bättre snart. Just nu känns det bara blött och slaskigt. 
 
 
 

RSS 2.0