Sista Oktober

Hade egentligen en jobb-tur idag. Men jag fick stanna hemma. Pågrund av vad...

Jo.. ett munsår!?... vaknade i måndags morse med en stickande känsla på vänster sida av överläppen. Jaha, tänkte jag och smörjde på nån salva jag hade hemma i hopp om att det skulle bli lindrigt. Men poff sa det bara och halva överläppen va dubbelt så stor och en stor varblåsa syntesen tydligt.

När jag vaknade på tisdag såg det lika dant ut även igår fast lite torrare och en början till ruv. Men jag var upp till Svea-vårdcentral och visade det (eftersom jag fått tillsägelse att göra det av flera kunniga personer) Det va två sköterskor som kollade på de först men de ville att en läkare skulle ta en titt på det oxå. Hon kunde inte heller svara på vad det va. Men hon frågade vart jag jobbar och tyckte inte jag skulle gå iväg eftersom jag som gravid har nedsatt immunförsvar och hos brukarna i hemtjänsten vet man inte vilka baciller det finns. Känns ju dock jätte löljligt att stanna hemma för en sån sak.

Idag är svullnaden något bättre och det är helt och hållet en ruv. Bättre alltså men jag har en stickande känsla på hela vänster kind och även upp över ögat. Känns som små små nålar. Otrevlig! Men läkaren skulle ringa mig imorgon och höra hur det gått så ja får tala om det för henne då tänkte ja.

Jag tänker inte lägga upp någon bild på denna lilla uppkomst men folk som möter mig på gatan tror nog att jag fått en riktig smäll ;)

Det jag åstadkommit idag, förutom alla hushållsysslor, är två plåtar med müsli.



Glossybox

Minns inte om jag har berättat för er om Glossybox?

Skulle ja ha gjort de så gör det inget att nämna det igen. För 139 kr/ månaden får man en väldigt fin box i brevlådan varje månad.



Den innehåller 5 produkter. Några provförpackningar och några full storlek. Vissa grejer bra andra mindre bra. Men innehållet är alltid värt mycket mer än vad man betalar för boxen. I dagens låda fanns dessa produkter.

Det medföljer alltid en beskrivning av alla 5 grejerna, inte alltid man vet vad de är för något.

Riktigt kul tycker ja att detta är. Och jag som inte är så kräsen på varken schampo, smink och liknande produkter är detta perfekt. Glossybox kanske inte är något för den som använt lika maskara i 10 år.... eller så är det de...


Tuppen

Igår kväll var vi ett gäng som bokat bord på tuppen. Ett mysigt ställe tycker jag!

Hälften av oss samlades hos oss före, resten mötte vi upp på restaurangen. Det var nästan fullt vid varje bord, kul! Fast hjälp vad varmt det blev.... trodde ja skulle flyta bord där ett tag, men vi öppnade dörren och då blev det genast mycket behagligare.

De hade lite nya saker på menyn men jag valde ändå ett säkert kort. Tacos! Vet inte om jag ätit något annat där... Tråkigt kanske du tycker, men sån är jag! :)


Susanna och Sofi tog plankstek och Fläskfille Oskar. Tror båda var nöjda, förutom att Sofis pommes kunde friterats lite längre.

Killarna satte sig på en halvan av bordet och hade väldigt trevligt. Gick inte få en enda bra bild på dem tyvärr. Men kul hade de och det är väll huvudsaken :)





Jag fick skjuts hem med Susanna och Johan strax efter elva. Men Simon kom inte hem förrän fem på morgonen, de hade fortsatt hem till Daniel efter att det strax före ett blev strömavbrott på tuppen som de tydligen inte kunde göra något åt. Snopet!

Idag är inte Simon så speciellt pigg. Ja sitter i biorums-soffan och bloggar och Simon ligger raklång i resten av soffan och sover. Tycker inte alls synd om honom, jag ringde faktiskt klockan tre inatt och frågade om det inte var dags att gå hem då ;-)



Barnvagn beställd och kalas

Igår hämtade jag upp Cissi på jobbet vid lunch-tid och vi åkte mot Karlstad för att kolla på barnvagn. Cissi tycker det är så roligt att kolla på det så hon erbjöd sig att följa med en tur. Det va dessutom utförsäljning på köpbarnvagn. Hittade dock ingen där, fanns nästan inga Emmaljunga med på rean. Och vi (simon) hade nästan bestämt oss/sig för en modell, det är bara ja som börjat vela! Vi åkte vidare till babyproffsen. Det har väldigt hjäpsam personal, de kan svara på mina frågor och tar sig tid att grundligt gå igenom. Var en annan kille som kom fram idag för att hjälpa oss och jag sa nästa direkt att ja vet nog egentligen vad jag vill ha, för ja har varit här några gånger nu. -ja ja vet det sa han då och skrattade.Vi stod och pratade med honom en lång stund och han visade en del saker igen. Kändes lika bra som första gången vi kollade på Emma ljungas super nitro. Cissi tyckte att lägg beställningen nu så är det klart. Men vi gick in på Rusta en sväng och jag ringde Simon, det va helt ok att jag beställde... han tyckte nog det va rätt skönt att jag oxå kände mig nöjd med den och beställde!!! För det gjorde jag. Emmaljunga Super Nitro 2014 färg all black. Med liggkorgen i all black. Babyskydd (bilbarnstolen) av märket Maxi Cosi med en bas som vi fäster enkelt med isofix-fästen vi har i bilen. Super enkelt att bara klicka i babyskyddet på där då. Valde även till en adapter som gör att vi kan sätta babyskyddet på chassit. När vi kom till Säffle igen va det raka vägen till mormor och morfar. Kalas för 71-åringen. Lite om mig : Jag trodde att spyandet hade gett sig, var en vecka sedan nu. Men före vi lämnade mormor och morfar kom maten upp. Blev en gång till när ja lagt mig oxå. Ursch ursch!

Förberedelser

Eftersom en liten är påväg måste vi möblera om lite på övervåningen. Det är ju tre rum och en hall. På hallen har jag mitt pyssel - skrivbord, största rummet har vi som sovrum och i det andra rummet har ja nagel - skrivbordet. Det tredje rummet har varit mest ett genomgångsrum, jag har ett bord med en spegel över där jag brukar fixa håret och jag använder även garderoberna till mina kläder. Men andra ord är det mitt rum ;-)

Idag har vi flyttat in pyssel - skrivbordet från hallen till " mitt rum ". Blev riktigt bra, ska upp någon hylla till alla stämplar bara. Nagel-bordet får flytta ut på hallen. Så det rummet kan göras om till barnkammare. Det blir roligt ♥

Om någon undrar hur det går med nagel-tillverkningen. Så tänkte jag ju hyra in mig på en salong här i stan, hade pratat med sandras skönhet och hälsa om ett samarbete, vilket hade varit riktigt roligt! Men om jag får upp en kundkrets nu under hösten så kommer jag ju inte kunna fortsätta ta emot dessa kunder sen när bäbisen kommer. Simon kan inte stänga sin verkstad någon dag i veckan för att jag ska göra naglar. Men jag har ju kunskapen kvar och därför vill jag ha bordet kvar så jag iallafall kan få mina naglar fina :-) Och om mamma eller nån kompis ska på något festligt. Men jag tar alltså inte emot kunder längre tyvärr. Kanske blir i framtiden :)


Jag har gjort några julkort idag vid den nya pyssel-platsen.


Hade såklart fint sällskap ♥


Nu ska jag gå ner och sätta på bastun. Simon är ute på en springtur och önskade en bastukväll sen. Ska bli spännande att se om jag kommer tycka det är skönt eller bara jobbigt.






Lördag

Idag tog vi sovmorgon till 10. Sen en lång frukost men sen dess har vi varit ute i det kalla men sköna vädret. (inne och ätit lunch då förstås, annars hade jag inte överlevt) Är ju så mycket träd och buskar på våran trädgård vilket innebär vääldigt mycket löv på hösten. Jag krattade ut allt från stammarna och kanterna så körde simon med uppsammlaren, fortfarande löv kvar men man ser i alla fall att det finns en gräsmatta under ;)

Se vilka fina färger en av buskarna delade med sig av ...

Zimba satt i fönstret och fick kolla på, stackarn ;)



Efter det plockade vi in alla utemöbler och vinterstädade på altanen. Det lilla växthuset skruvades isär och ställdes under tak. Till våren får vi nog kosta på det lite färg om det ska hålla till sommaren.

När vi ändå hade farten uppe körde vi in båda bilarna och tvättade dem.



Jag har inte berättat att vi skaffat en ny bil i Augusti. Och ja den är helt ny. En Kia Ceed SW buissnes, en lite sportigare modell. Och det bästa med den är värmen i ratten. . . eller är det back-kameran tro ? ;)
Nu blir det duschen sen kommer broder och Sofia. Hoppas på att hinna vila en stund före också.






klaga.nu

Ursch! å! fy!

Simon kommer in efter en hel dag med jobb och en timmes pappersarbete. Jag sitter i soffan och mår dåligt. Trött, huvudvärk, illamående, hungrig. . . men tar mig inte för att göra ngt åt det hela. Alex kommer, Simon och han går ut och tränar. Simon kommer in börjar fixa mat, kyckling, ris, sås och god sallad. Han duschar, ställer sig vid spisen igen. Klart!
Vi tar mat, äter (Zimba får min sista bit av kycklingen som ja inte orkar äta upp) går upp för att försöka sova, tror att jag bara ska springa och kissa men all mat kommer upp istället. Fy farao! Vet inte vem det är mest synd om, mig eller Simon?

Och nu måste jag somna för att orka upp imorgon! Gaah. . . Att vara gravid va inget för mig !!

Tur ja har Simon iaf ♥ Inte ett klageri från hans sida ♥

Gårdagen

16 oktober va gårdagens datum och då hade vi tid för Ultraljud.

Det är såå häftigt. Den lille rörde sig hela tiden. Armar och ben sprattlade och den myste runt där inne. Men ja känner ju inget än, därför är det fortfarande lite svårt att förstå att det jag ser på skärmen faktiskt finns i mig. Det låg långt ner och långt in, därför ingen stor mage än. Inte för omgivningen iaf, men jag själv känner av det.

Allt såg i alla fall bra ut och vi fick beräknat födelsedatum 15 Mars. Kan alltså bli 140315 som blir personnummer. . . men antagligen blir det ett annat datum.

Efter sjukhusbesöket åkte vi och kollade på vagn igen men kunde inte bestämma oss. Började tveka på de valen vi redan bestämt oxå. . vi bestämmde oss för att åka tillbaka nästa lördag istället. Men då ska vi veta vad vi vill ha.. !

Hungriga stannade vi till på bergvik och mammas pizzeria. Mumma !


Idag har jag jobbat, 8, 5 h. Och det känns! Både i huvudet och kroppen. Jobb imorgon också sen blir det fredagsmys ♥


Säffle Tidningen

Idag var det kul att kolla i sport-delen. Två stora sidor från helgens 60-års fest. Och ser ni tavlan fick vara med också.. ;)

Nål, tråd, garn, korv och kaffe ja. . . det är ju precis de detta gänget grejar med :)


Morfar var också nämnd flera gånger och fick vara med på en liten bild. Roligt :)




Måndag

Inget jobb idag, finns mest kvällar tyvärr och ja känner inte att ja orkar det. Men ja tar de jobben ja blir erbjuden och känner att ja fixar. Ja stressar inte för att få ihop så många timmar som möjligt varje månad, bättre att ta det som det kommer och göra det jag mår bra av just nu. Man är ju inte mer än människa !
Men idag har jag varit riktigt effektiv. Gjort köttbullar till middag, brukar gå bra tills jag ska steka dem... de brukar inte hålla ihop och inte bli runda, det brukar inte bli några köttbullar helt enkelt. Men idag gjorde det de, Simon såg vad jag hade lagat för mat när han kom in på lunchen. Riktigt nöjd... tills ja smakar, inte alls lika goa som mammas och mormors.    
Jag har även städat och grejat, har ju varit så mörkt hela dagen. Fick lust att lyssna på julmusik... (Herregud mitten på Oktober!) Men på med det och köket blev rent, likaså golven, tre fönster, tvätten blev viken och en ny hängd. Skönt!
Har grönnat mycket på vagnen mellan alla sysslor också. Vore skönt att lägga beställningen på onsdag när det är dags för ultraljud igen. Det vi inte kan bestämma oss för är vilken sittdel vi ska välja.. 
Super Viking 
 
Super Nitro
 
 
Denna del börjar användas då barnet är ungefär ett halvår. Super Viking känns mycket smidigare än Nitron men blir den för liten... De ser ju även helt olika ut... Vilken är finast ? På Viking kan man byta ut suffletten i nån rolig färg hur enkelt som helst för 400kr. Hjulen är desamma till båda vagnarna då man bara klickar i sittdelen på chassit när det är dags för den. Kommer man kunna använda Viking längre då den inte känns så klumpig eller vill man ändå köpa en ny nättare scooter eller liknande när barnet är lite över året. Alltså nästa sommar/höst. 
Vad tycker du ?

100 000 kronor



Såhär blev den färdiga skylten som de valde att rama in. Fin va ? Och 100 000 kr har de sparat ihop under året. Lotteri på marknaden, domus, vid jul och liknande och kiosken under fotbollsmatcherna. Helt otroligt, vilka damer ;)

Härliga höst

Ja jag tycker faktiskt om hösten. Alla fina färger, frisk luft och på kvällen får man börja tända ljus och ta på sig raggsockorna.
Igår efter att Simon slutat jobbet åkte vi upp till Harnäs, Marcus hade redan kommit dit och tänt i kaminen så det va varmt och skönt, nästan för varmt, hjälp va effektiv den är. En sån skulle vi ha hemma!

Idag har vi plockat in alla utemöbler, krattat och städat inför vintern.


Men vi har en sak kvar, bryggan. Vet inte hur vi ska få upp den. Det är jätte lågt vatten så den ligger på botten. Det får vara många starka killar om de ska orka lyfta upp den...




Nu är jag hos kusinerna Otter och är barnvakt, då Patrik och Cissi är på Årsfesten. Men ja ser inte till några barn. ... Elliot sitter vid datorn och tjejerna är ute i Biorummet och spelar ngt spel. De kanske dyker upp när de börjar bli hungriga ;)


Första dagen på jobbet

Jobbet idag gick bra, känner ju att ja inte är lika pigg och blir fort trött. Men man får ta det lungt och inte stressa. Sov dock inte så bra. Men ja tror inte det va på grund av att ja skulle upp till jobbet. Jag vaknar flera gånger varje natt, men har jag inget planerat på dagen brukar det bli att jag sover ända till 10.
Konstigt att man sover som bäst på morgonen!!

Imorgon är det också jobb på schemat sen tar jag långhelg, får bli en mjukstart.

Nu ska jag se på bonde söker fru sen raka vägen till sängen.

Måndag

Mamma har länge klagat på att hon inte ser med sina glasögon på nära håll, hon måste ta av sig dem för att läsa något till exempel. jobbigt! Så igår hade hon en tid på smarteyes i Karlstad. Nu blir det progressiva glas för henne istället. Och nya bågar måste ju också väljas. Det finns ju nästan för många olika former, färger och tjocklekar. Oj vad vi prövade... ja jag också.

Vad tycker ni om dessa ?

Neej det va inte hennes stil...
Dessa va bättre !

När hon valt ett par ( vet inte om det är dessa, för hon prövade mängder som nästan va identiska) Så tog vi en runda i affärerna. Hittade lite till mig själv faktiskt. En stickad tröja, en mössa, längre t-shirt och tre tub-kjolar. Det mesta va dessutom på rean!

Från bebisavdelningen blev det också en liten påse.

Vi kollade också på barnvagnar, svårt att välja. Begagnad, ny ? Märke ? Färg? Vilken typ av hjul? massor av alternativ. Men det kommer bli en ny och ja tror vi bestämt oss. Men ska kolla en sista gång nästa vecka då vi ska på RUL! Ska man köpa en ny måste den beställas i tid då det kan va väldigt lång leveranstid.

Vi åkte till Karlstad 9.00 och kom hem strax efter 17.00 och ja va så trött så 20.00 gick ja och la mig.

I eftermiddag har mormor och Berit varit här och jag (och zimba) har hjälpt dom att göra en skyllt som Säffle FF Damklubb ska lämna över till föreningen till helgen då det är årsfest och 60 års jubileum för det gröna laget.


Men jag får inte visa hur den blev än för beloppet som de kommer ge är hemligt. Så de får bli på Söndag ni får se den !

Imorgon kära läsare så ska jag jobba igen vilket va ungefär 3 månader sedan. Känns lite läskigt faktiskt, har fått en 7.30-16.00 tur vilket innebär att jag ska handla hela dagen tillsammans med Lilian så det kommer säkert gå hur bra som helst. Och på torsdag tog ja en tur 7-14.30. Jag hoppas att jag somnar skönt ikväll och får sova tills klockan ringer, vilket tyvärr säkert inte kommer hända. Men jag vill vara utvilad, jaja det återstår att se imorgon.



Lördag

Jag, Cissi och Malin åkte på lördag-förmiddag till busungarnas barnloppis i svanskog. Jag hittade faktiskt em hel del fina kläder till bäbisen och en kjol till mig. 200 kr gick det på när jag kom till kassan :)


Senare på dagen åkte jag och Simon tillbaka till svanskog. Fast då va det dags för 30-års kalas för Sarinya. Ett trevligt kalas med massa god mat.


Först fick vi Potatisgratäng, kött, kantarellsås, sallad och nybakt bröd. Efter det ostbricka, med massa god frukt, nötter, chips, godis. Följt av många goda bakverk och kakor innan den goda citron tårtan kom fram.

Nöjda och mätta åkte vi hem ganska tidig, då jag va så himla trött.

Bio-soffan

Ja lovade bättre bilder på soffan vi köpte till bio - rummet. Tyvärr är det välldigt svårt att få bra bilder där inne men ja hoppas att ni ser lite bättre hur den ser ut. Ser även att det ser ut som om det är olika färger på soffan, men det är inget som vi ser i verkligheten.


På alla fem platser går det fälla ut stöd för benen och fälla bak ryggstödet så man nästan ligger ner. Lyxigt !


Så äre någon som vill gå på bio och bestämma film själv, Välkommen till oss ;-)

RSS 2.0