Tisdag

Idag var det dags för Signe att börja på förskolan igen och Simon jobbade i verkstan under förmiddagen. Det var inga problem att lämna henne imorse, hon hade haft väldigt roligt under dagen och ätit både mat och en semla dagen till ära. 
 
Jag och Herman hade också en bra förmiddag, han sov mest och jag grejade med några tråkiga måsten med njöt såklart av mitt fina sällskap. 
 
Vi tog en tur till min farmor och hälsade på under eftermiddagen.
 
Men innan vi åkte till farmor åkte vi till Åmål för att hämta hem ännu en ny medlem i familjen..
...En Kia Optima Sportswagon. 
 
Vi har ända sedan i våras ,när vi fick reda på att vi skulle bli fyra, vetat att vi måste byta bil nu till sommaren då H ska byta bilbarnstol. Fanns inte på kartan att få in två säkra bakåtvända stolar i den vi hade och eftersom barnen ska åka bakåt till 5 års ålder så är det ju några år framöver.
 
Igår på vår lediga dag tog vi en tur till Åmål för att provmontera Signes stol bakom förarsätet. Vi har tidigare kollat på och provkört optiman, Simon har varit såld på den från första provkörningen, så det var väll egentligen bara den bilen vi skulle kika på och fråga om när de kunde tänkas ha en demobil till försäljning. 
 
Vi provmonterade, provkörde och den kändes helt perfekt. Vi får gott och väl plats med två bakåtvända stolar i baksätet, dessutom kunde Signe nästan ha raka ben vilket gör att hon förhoppningsvis kommer få plats i stolen tills hon blir 5 år. Och vi som sitter i framsätet fick plats utan problem. Mycket större bagage, mycket bättre komfort och diverse bekväm utrustning i bilen överlag. 
 
Varför kom vi hem med en bil redan idag då ? Det var ju inte förrän till sommaren vi behövde byta. Jo för att de hade en demobil tillsalu redan nu och man vet ju inte om det passar så bra när vi väl måste byta. Skulle vi beställt en helt ny hade vi varit tvungna att göra det snart för att vara säkra på att få den innan Herman växt ur babyskyddet. Så vi valde att göra bilbytet nu för att slippa fundera över det nu under våren. Det känns så bra och jag tror vi kommer bli väldigt nöjda. Det enda som inte kändes helt 100 var färgen, vi hade velat ha en vit 😉 Men förhoppningsvis syns inte smutsen lika väl på denna 😜 

Kusinträff

Efter frukost åkte vi till Tveta för kusinträff. Tjejerna leker ganska bra nu, lite intriger såklart men oftast kommer de överens, blir de osams så går det fort över som tur är. Tror dessa tjejer kommer ha det väldigt roligt tillsammans lång tid framöver, nu även deras småbröder. Känns väldigt roligt att både tjejerna och killarna är så nära i ålder. 
 
 

Torsdag

I torsdags tog vi bilen till Annelund och gick in till vindskyddet som ligger i skogen vid elljusspåret. Vi grillade korv till lunch, njöt av solen, Simon och Signe byggde koja och lekte kuragömma. Jättehärliga timmar med finaste familjen ❤️
 
 

Tisdag

I förmiddags trotsade vi det dåliga vädret och gick ut, Simon gjorde en hinderbana till Signe. 
 
Vårt gamla köksbord blev återanvänt 👍🏼
 
Igår var jag och hämtade en gammal ståbräda hos en tjej som Simon idag byggde om så den passar på vår vagn, och med lite svart färg blev den riktigt fin. Vi tog en provtur och storasyster gav den tummen upp. 
 
Ikväll har Herman badat för första gången. Tillsammans med Signe såklart. Helt ok tyckte han det var, trots att det var någon som skvätte vatten i hans ansikte. 
 
Nu ikväll har vi bakat pizzabullar till kvällsmat.
 
 

8 dagar

Idag var BVC här på besök. Skönt att slippa åka iväg för första besöket tycker ja. Hon hade med sig vågen och mat får han verkligen.. Vägde idag 4010 g.  När han var två dygn vägde han strax under 3500 g så han har ökat 500 g på dessa dagar. Så vi fick helt klart godkänt 😊
 
Jag fotade syskonen Gustafsson under morgonen, inte det lättaste men här kommer några foton. Signe är så snäll och go mot sin bror. 
 

Lördag

Nu har vi landat hemma några dagar. Varit lugna och sköna dagar tillsammans. Några promenader, legobygge för Simon och Signe, mycket ammande för mig och Herman. 
 
Vi har inte haft så mycket besök ännu vilket känns väldigt bra eftersom det är förkylningstider och det varnas ovanligt mycket för RS-virus. Det vill vi inte riskera att lillkillen får. Så om man är förkyld får man snällt vänta med att gosa med bebis. Har även sagt till alla kompisar med barn att de får stanna hemma tills han växt till sig lite. Signe har varit hemma från förskolan denna veckan och blir även hemma nästa vecka. Känns dumt att dra hem baciller därifrån precis i början tycker vi. 
 
Herman är oftast nöjd, sover mycket men har några längre vakenperioder under dagen också. Som sagt är det väldigt mycket ammande, speciellt nattetid. Hinner inte lägga ifrån mig honom och somna innan han vill äta igen känns det som. Så nattsömnen är inte den bästa just nu och dessutom kommer Signe vid 7 tiden och väcker oss. Jaja det är väll något som ingår i livet som tvåbarnsförälder.😉
 
Lägger upp några bilder från Hermans första dagar.
 
 
 

Underbar dag

Vilket väder vi har nu. Kallt men så soligt och fint. Helt underbart ju. Idag tog vi en promenad till leksaksaffären för Signe skulle byta en leksak hon fått dubbelt av. Hon gick hela vägen dit och hem då lillebror nu övertagit vagnen. Första promenaden tog vi igår eftermiddag till lekparken men idag blev det en liten längre tur då. 
 
När vi kom hem landade vi på altanen och åt korv med bröd i solen. Kim kom förbi och sa hej också. 
 
Herman låg så skönt och sov i vagnen hela tiden. 
 
 
Signe sover sedan en timme tillbaka och Simon är på innebandy. Så jag och Herman myser i soffan framför tv.n, bättre sällskap går nog inte att få❤
 
Vill även berätta att chefen ringde och gratulerade i förmiddags och frågade om jag ville ha en större tjänst nu när vi blivit 4 i familjen. Självklart vill ja det, han erbjöd mig 100% på en annan avdelning i huset eller 75% på den avdelning jag jobbar på nu (har ju bara 55%). Och jag tackade ja till 75 %. Känner att jag inte vill jobba heltid när jag har två små hemma. Känns jättebra, nästan för bra för att vara sant. 
 
När Signe var 1 vecka gammal fick jag min 55 % tjänst  och idag när Herman är 3 dagar får jag en ny tjänst igen. Är inte det konstigt då ? 😃

Herman

I söndags tyckte äntligen lilla gossen i magen det var dags att komma ut. Han föddes 13.54 den 12 februari och vägde 3680 g och var 52 cm lång. Såå fin och så fantastisk på alla sätt ❤ 

Danspremiär

Som de flesta av er säkert redan vet har jag dansat väldigt många timmar i mitt liv. Bugg i mina senare dagar men innan dess dansade jag både jazzbalett, showdans samt disco där jag även tävlade i både singel, par och grupp. Detta var i Åmål på danscenter Sofia Westlund och idag hade dansskolan prova på dag för barn från 2 - 8 år. 
 
Vi tog med Signe dit i förmiddags och deltog på 2-3 årsgruppen. Det va mycket folk med och Signe var lite blyg men hon kollade noga på instruktörerna, lyssnade på musiken och försökte göra alla rörelser. Väldigt roligt att se. 
 
Vi får fundera lite på om vi ska anmäla henne till en kurs nu i vår eller inte. Känns lite svårt eftersom en vuxen behöver vara med under passet och lillebror snart anländer. Simon är inte jättesugen på att vara med och dansa 😉
 
Det fanns ansiktsmålning och fiskedamm till alla som ville och Signe tackade ja till båda. 
 
 

Fredag

Ledig dag för Signe men Simon jobbar på i verkstan idag. Var pigga imorse när Simon gick upp så vi gjorde detsamma, käkade frukost tillsammans sen åkte jag och Signe till Ica kvantum och handlade inför helgen och lite mer saker som tagit slut i skåpen. Skönt att ha det gjort, slippa tänka på att handla på några dagar nu. 
 
Vårt köksbord är nu färdigt. Bordsskivan har Simon gjort på samma sätt som de andra 2 borden men här återanvände han benen. Signe hjälpte till att slipa och jag målade allt vitt. Nu är bordet 1,25 istället för 1,60 så vårt kök känns mycket större. 
 
Efter att vi käkat lunch idag så blev det bakning, silviakaka. Kul att röra ihop allt men bäst av allt är nog ändå när hon får slicka skålen. 😉
 
Det är ju väldigt bra att denna fina plåtburk som mormor köpte för 9 kr för ungefär 50 år sen har hamnat hemma hos mig. Den har varit hos mamma så länge jag kan minnas men nu är den som sagt hos mig vilket jag inte klagar över. Perfekt att frysa in bakverk i 👍🏼
 

Januaribebis blir februaribebis

Ja nu blir det ingen bebis i januari. Vår son kommer istället fylla år i februari, men lika bra går väll det.  3 dagar över tiden idag, nu är vi mer än redo att välkomna dig till världen. 
 
 
 
Mamma kom hit idag efter en liten shoppingtur..
Detta fina sett i två storlekar samt ett gäng strumpor till Signe som hon var i behov av. Tack mormor !❤️
 
Signe sover och Simon ska strax iväg på innebandy, jag har landat i soffan. Kommer antagligen hoppas på samma sak ikväll när jag somnar, att vakna av att känna smärta, det har jag gjort den senaste veckan. Konstigt att längta efter att känna värkar men nu är jag så redo och vill bara få åka iväg. Jag vaknar dessutom tidigt tidigt varje morgon och är jättepigg, idag vaknade jag 03.30 och gick på toa flera gånger, drack vatten, kollade mobilen, kollade till Signe innan jag närmare 6 -tiden lyckades somna om igen. 
 
Mamma berättade att hon legat vaken igår och trott vi skulle ringa så hon hade gått upp och lagt fram vilka kläder hon skulle ta på sig så det skulle gå snabbt för henne att ta sig hit till Signe om vi behövde åka. 
 
Som sagt vi alla är redo för dig ❤️

RSS 2.0