Hua Hin

I går morse åkte vi med tåget till Hua Hin för att shoppa och sedan sova över en natt på hotell. Tåget här i Thailand är det lite hur som helst med, man åker med fönstren öppna, ett hål i golvet är toaletten, det går runt folk och säljer saker, mest mat och dryck. Vi satt allra längst bak och det fanns inte ens en dörr bakåt, det var som en liten avsatts med tak och ett litet staket, där gick folk ut och ställde sig för att röka. Tåget skulle gå 9,30 men gick 10,10. Innan vi skulle ta tåget frågade vi runt lite här hur man skulle göra för att köpa biljetter och om det fanns någon tidtabell. Men vi fick till svar att tåget går en gång om dagen åt vardera håll och man ska åka dit en timme innan för att se hur mycket försenat eller förtidigt det kommer. 15 min före avgång öppnas den lilla luckan man kan köpa biljetter i. Thailändare åker gratis och vi andra betalade 25 bath var. Det tog 2,5 timme till Hua Hin, med bil tar det 2 timmar. 
Vi åkte direkt till den Svenska restaurangen för lunch, jag åt super god pasta carbonara. Och vårrullarna här är helt klart de bästa vi ätit. Över allt här i Hua yang är det bara glasnudlar i, vi vill ha köttfärs. Vi åkte till hotellet och lämnade våra väskor och sen tog en vi en tuk-tuk till Market Village, Simon och Peter provade fisk spa vilket Signe tyckte såg jätteläskigt ut så vi fick gå iväg en sväng och vänta på dem.  
På kvällen åt vi mat på en pir ute i havet, det fanns mycket fisk och skaldjur. Men det var bara Simon som passade på att ta det, hummer valde han. 1680 bath gick den på, antagligen dyraste rätten på hela resan, men god var den. När vi var mätta och belåtna gick på nattmarknaden och innan vi gick till hotellet tog vi 1 h fotmassage. 
Vi träffade på ett äldre par när vi skulle fråga efter vägen till nattmarknaden som också bodde här i Hua yang och skulle åka tillbaka idag, så vi delade en taxi med dem idag, annars hade vi faktiskt tänkt ta tåget. 
 
Idag kom även våra kläder som vi sytt upp, här är baksidan av min klänning. (Tycker inte den gjorde sig så bra på bild dock)
 

Kommentarer
Postat av: Sofi

Klänningen ser ut att va jättefin!

2016-01-19 @ 20:04:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0